Ποιος έχει την μεγαλύτερη πίεση για την Κυριακή…

Ποιος έχει την μεγαλύτερη πίεση για την Κυριακή…

Αν ο Ολυμπιακός πιέζεται για αποτέλεσμα στο ντέρμπι, τότε η πρωταθλήτρια ΑΕΚ που είναι στο -5 από την δεύτερη θέση τι κάνει;

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ απέκτησε ξαφνικά χαρακτήρα «τελικού» για τον Ολυμπιακό. Η τραγική εικόνα της ομάδας στην Τούμπα ήταν αυτή που τάραξε τα νερά στο μεγάλο λιμάνι.

Καλώς ή κακώς η ισοπαλία με την Ντινάμο την Πέμπτη, σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλύτερη εικόνα και στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε αλλά πληγώθηκε στο φινάλε, έκανε ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη των ερυθρολεύκων για νίκη επί της ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός έχει μάθει να παίζει με πίεση, πάει με μεγαλύτερη πίεση από ότι του αξίζει, για το ντέρμπι της Κυριακής που θα κρίνει εν πολλοίς την δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Την ίδια ώρα στο αντίπαλο στρατόπεδο η προετοιμασία είναι ιδανική. Η ΑΕΚ που άλλαξε προπονητή και έρχεται από νίκες (έστω δύσκολες, έστω με… σπρώξιμο) παρουσιάζεται ως η πιο χαλαρή από τους δύο «μονομάχους» της Κυριακής.

Και όμως ψυχρά αν το δει κανείς είναι αυτή που έχει την μεγαλύτερη πίεση για το αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ «καίγεται» πραγματικά για τη νίκη βάσει βαθμολογίας. Η ΑΕΚ βρίσκεται στην Τρίτη θέση, πέντε βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και ακόμη και αν επικρατήσει στο Καραϊσκάκη θα συνεχίσει να κυνηγάει τους Πειραιώτες.

Η ΑΕΚ είναι αυτή που αν θέλει να έχει βάσιμες ελπίδες για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (έστω από τον πολύ δύσκολο δρόμο) θα πρέπει να νικήσει τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ εν τέλει είναι η πρωταθλήτρια. Και όμως έχει αποχαιρετήσει την διεκδίκηση του τίτλου εδώ και μήνες.

Ποιος έχει λοιπόν την μεγαλύτερη πίεση για το αποτέλεσμα την Κυριακή; Βαθμολογικά ξεκάθαρα η ΑΕΚ. Οι συγκυρίες αλλά και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που πολλές φορές βάζει μόνος του πίεση (η ομάδα, ο κόσμος, η διοίκηση) γιατί απλά είναι ο Ολυμπιακός, η κορυφαία ομάδα στην χώρα, δημιουργούν διαφορετική εικόνα εν όψει του αυριανού ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός βλέπετε δεν είναι συνηθισμένος ούτε να παίζει για την δεύτερη θέση, ούτε να έχει τόσο καιρό να επικρατήσει σε ένα ντέρμπι. Και χρειάζεται ένα ξέσπασμα, μια καλή νίκη επί της ΑΕΚ στην προκειμένη περίπτωση που θα τον «ξεμπουκώσει». Κυρίως ψυχολογικά.

Για άλλη μια φορά όμως οι συγκυρίες τον θέλουν να πηγαίνει σε ντέρμπι με την ΑΕΚ αφόρητα πιεσμένος, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα παρόμοια ματς τα τελευταία 2-3 χρόνια.

Βαθμολογικά για τον Ολυμπιακό ακόμη και η ισοπαλία του κάνει για τον βασικό στόχο που έχει στο πρωτάθλημα μετά την ήττα στην Τούμπα. Αυτό όμως καλώς ή κακώς δεν αρκεί για τον Ολυμπιακό, θα αρκούσε για όλες τις υπόλοιπες ομάδες.

Το πώς θα διαχειριστεί λοιπόν αυτή την πίεση ο Ολυμπιακός, ο Μαρτίνς και οι παίκτες του, θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό και την πορεία του αγώνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ