Δύο «μυστικά» για τον Ματέο Γκαρσία

Δύο «μυστικά» για τον Ματέο Γκαρσία

Το ξύπνημα του Ματέο Γκαρσία, αλλάζει τον Άρη. Όχι όμως και την άποψη του Μανόλο Χιμένεθ.

Ήταν το πρόσωπο των πρώτων μηνών της σεζόν για τον Άρη. Ένας αέρινος winger με μεγάλη ικανότητα στο γκολ, με σπουδαία ικανότητα να αλλάζει την εικόνα συνολικά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ίσως το πιο ενδιαφέρον «νέο πρόσωπο» σε ολόκληρη τη Σούπερ Λιγκ.

Τόσο ιδιαίτερη περίπτωση που ήδη οι περισσότερες ομάδες της ελίτ πρόλαβαν να τον προσθέσουν στον φάκελο του σκάουτινγκ. Δανεικός από τη Λας Πάλμας θυμίζουμε. Άρα όχι δύσκολη περίπτωση.

Τέλος πάντων. Ο Γκαρσία δεν κράτησε το πόδι στο γκάζι. Κάποια στιγμή τον… πήρε από κάτω, έτσι για να μας θυμίσει η μπάλα ότι πρόκειται για ένα παιδί 22 χρονών που ακόμη ψάχνει να βρει σημαντικά στοιχεία (όπως η σταθερότητα) πλάθοντας τον ποδοσφαιρικό του χαρακτήρα. Η δική του «καθίζηση» κόστισε πολύ συνολικά στον Άρη.

Και το καταλαβαίνει κανείς αυτό ξανά τις τελευταίες εβδομάδες. Τώρα που Αργεντινός ξύπνησε! Τώρα που ξαναπήρε την ομάδα του στην πλάτη. Τώρα που ο Άρης τρέχει πάλι ένα σερί, το οποίο τον ανέβασε ως τη 5η θέση του πίνακα. Τώρα που ξαναπήρε κεφάλι στη μάχη για τη 5η θέση. Στην διαδικασία που λογικά θα αποφασίσει την ομάδα που θα πάρει το τελευταίο «ελληνικό» εισιτήριο για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν.

Ο 22άχρονος Αργεντινός είναι ο «οδηγός» σε αυτή την αντεπίθεση. Έβαλε γκολ κόντρα στη Ξάνθη (0-1), τον ΠΑΣ (1-0), τον Αστέρα (0-3). Σε όλο το φάσμα του σερί της ομάδας του Σάββα Παντελίδη. Και όταν ο Γκαρσία σκοράρει; Τότε όλα γίνονται πιο εύκολα για τους Θεσσαλονικείς. Οι αριθμοί επιχειρηματολογούν σχετικά. Ο Γκαρσία που έχει παίξει και στα 20 ματς της Σούπερ Λιγκ, έχει σκοράρει σε οκτώ διαφορετικές αναμετρήσεις. Στις επτά ο Άρης πήρε τους τρεις βαθμούς. Δεν έγινε η δουλειά μόνο κόντρα στον άχαστο ΠΑΟΚ (1-2) στο ντέρμπι του πρώτου γύρου. Και μιας και ο αεικίνητος winger έχει κλέψει καρδιές στην Σούπερ Λιγκ από τη πρώτη στιγμή της σεζόν;

Είναι βέβαιο πως η Λας Πάλμας (στην οποία και ανήκει) θα συνεχίσει να δέχεται τηλεφωνήματα από την Ελλάδα που να επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον για την παραμονή του παίκτη στην Ελλάδα. Μόνο από την ΑΕΚ αποκλείεται η Ισπανική ομάδα να (ξανά) βρει κλήση. Παρότι η πρωταθλήτρια ήταν από τις πρώτες που ξεχώρισε τον ποδοσφαιριστή. Γιατί αυτό το ξαφνικό φινάλε; Γιατί… Μανόλο Χιμένεθ. Πώς να το πούμε, κομψά; Ε, δεν τον έχει ακριβώς και στην καρδιά του τον Γκαρσία ο Σεβιγιάνος. Αν τον είχε άλλωστε δεν θα τον παραχωρούσε με δανεισμό τον Αύγουστο. Τότε που ήταν ακόμη εκείνος, ο προπονητής της Λας Πάλμας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ