Άρης – Πανιώνιος 1-1

Άρης – Πανιώνιος 1-1

Ο Άρης ήταν ανώτερος καθόλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα με τον Πανιώνιο στο Βικελίδης, όμως η αποβολή του Μπάσα στο 11ο λεπτό τον ανάγκασε να αγωνιστεί με αριθμητικό μειονέκτημα και εν τέλει να συμβιβαστεί με την ισοπαλία (1-1).

Ο στόχος του Άρη ήταν ένας και απόλυτα ξεκάθαρος. Ήθελε τη νίκη στο «σπίτι» του κόντρα στον Πανιώνιο για να φτάσει τα 4 σερί νικηφόρα αποτελέσματα (για πρώτη φορά φέτος) και αποσπαστεί από τον Παναθηναϊκό στο +4, παίρνοντας σαφές προβάδισμα για τη «μάχη» των ευρωπαϊκών εισιτηρίων έναντι των Πράσινων. Ο Πανιώνιος από πλευράς του ήταν μάλλον ικανοποιημένος και από την ισοπαλία. Το παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης «σημαδεύτηκε» από το εγκληματικό τάκλιν του Μπάσα στον Μαξίμοβιτς μόλις στο 11ο λεπτό, όχι γιατί οι Κυανέρυθροι εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική ανισορροπία αλλά γιατί η κίνησή του ήταν πολύ μακριά από τις Αρχές του αθλητισμού.

Στα αμιγώς αγωνιστικά, στο πρώτο ημίχρονο, ο Πανιώνιος είχε καθαρά αμυντικό προσανατολισμό. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με υπομονή να διασπάσουν την κυανέρυθρη άμυνα αλλά έπρεπε να περάσει μισή ώρα παιχνιδιού για να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Κότνικ. Ο Ματέο Γκαρσία έκανε ένα από τα…. γνωστά αργεντίνικα κόλπα του, γύρισε σωστά στον Λάρσον, εκείνος έπιασε το σουτ αλλά ο Σλοβάκος κίπερ φώναξε παρών κρατώντας αλώβητη την εστία του.

Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα. Στο 42′ ένα φαλτσαριστό σουτ του Ντουρμισάι ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει επιθετικά η ομάδα του Άκη Μάντζιου στο πρώτο μισό, το οποίο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, 0-0.

Στην επανάληψη, είδαμε διαφορετικό παιχνίδι. Ο Άρης παρότι αγωνιζόταν με 10 παίκτες έδειχνε αγωνιστικά ανώτερος, ο Πανιώνιος όμως μάλλον συνειδητοποίησε ότι υπερέχει αριθμητικά και άρχισε να παίρνει κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Με το «καλησπέρα» ο Άρης άνοιξε το σκορ. Ο Ματίγια εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ από πλάγια θέση, ο Κότνικ έκανε πολύ λάθος εκτίμηση και κάπως έτσι έγινε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Στο 56ο λεπτό, όμως, ο Πανιώνιος στην πρώτη καλή στιγμή του στο δεύτερο μισό, έφερε το ματς στα ίσα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μακρύλλος έκανε ένα σουτ, η άμυνα των Κίτρινων δεν αντέδρασε σωστά, έδιωξε νευρικά, υπήρξαν κόντρες εντός περιοχής, η μπάλα στρώθηκε στον Τσιλούλη (ο οποίος χρησιμοποίησε και το χέρι του) και «εκτέλεσε» τον Κουέστα για το 1-1 των Κυανέρυθρων!

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αισθητά στο Βικελίδης. Στο 72′ ωστόσο ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-1. Ο Λάρσον έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, άλλαξε παιχνίδι για τον Φετφατζίδη, ο οποίος έστρωσε στον Ματίγια και αυτός με ωραίο σουτ ανάγκασε τον Κότνικ σε εντυπωσιακό «στοπ»! Στα εναπομείναντα λεπτά, δεν δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για κάποια από τις δύο ομάδες να φτάσει στο νικητήριο γκολ, με τους γηπεδούχους να αναρωτιούνται τι θα είχε συμβεί αν διατηρούνταν ως το τέλος αριθμητική ισορροπία.

Το «κλειδί»: Η φάση που καθόρισε το παιχνίδι είναι η αποβολή του Μπάσα μόλις στο 11ο λεπτό. Πιθανόν η εξέλιξη να ήταν πολύ διαφορετική αν ο Άρης δεν είχε να διαχειριστεί το αριθμητικό μειονέκτημα για πάνω από 80 λεπτά.

Το 10άρι: Ο Πανιώνιος κατάφερε μέσα σε μια δύσκολη έδρα όπως το Κλεάνθης Βικελίδης να μετουσιώσει σε γκολ την μοναδική καλή στιγμή του στο παιχνίδι και «έκλεψε» έναν πολύτιμο βαθμό.

Στον πάγκο: Ο Μπάσα. Αδιαμφισβήτητα. Η ενέργειά του ήταν αδικαιολόγητη. Αφενός κρέμασε την ομάδα του, αφετέρου σε καθάρα αθλητικό πλαίσιο το τάκλιν του είναι «δολοφονικό»

Γιατί κόουτς: Οι γηπεδούχοι παρά το αριθμητικό μειονέκτημα στάθηκαν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο. Ίσως έπρεπε να γίνει πιο γρήγορα κάποια αλλαγή από τον Παντελίδη ωστόσο.

Διαιτητής:  Αριστομένης Κουτσιαύτης

Γκολ:  48′ Ματίγια / 56′ Τσιλούλης

Κίτρινες: 33′ Τσιλούλης, 52′ Άρσε, 78′ Σταυρόπουλος

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΗΣ (Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Δεληζήσης (68’ Φετφατζίδης), Ροζ, Κόρχουτ, Μπάσα, Mατίγια, Ματέο Γκαρσια (Βέλεθ 64’), Ντιγκινί, Τόνσο (76’ Μαρτίνες), Λάρσον

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μάντζιος): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Κόσιτς, Κόρμπος, Μαξίμοβιτς (14’ Άρτσε), Μακρύλλος, Τσιλούλης (87’ Καμαρά), Σιντί (80’ Σπιριντόνοβιτς), Ντουμιρσάϊ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ