Πάτησε με 4άρα και στα δύο κεφάλια τον Δικέφαλο! (4-1)

Πάτησε με 4άρα και στα δύο κεφάλια τον Δικέφαλο! (4-1)

Τη διέσυρε, την ξεφτίλισε. Ενας απολαυστικός Ολυμπιακός μέσα σε ένα ημίχρονο έκανε το 0-1, 4-1 σπάζοντας την τεράστια φετινή του γκίνια και ξεσπώντας στην ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, που έζησε μετά την 6άρα στο Καραϊσκάκη άλλη μία συντριβή από τους Πειραιώτες - «Μαγευτικός» Φορτούνης με δύο γκολ, «καθάρισε» τη δεύτερη θέση ο Ολυμπιακός και πάει στο Κίεβο για την πρόκριση!

Είπαμε στο ποδόσφαιρο μπορούν να συμβούν τα πάντα. Και φέτος έχουν συμβεί με τον Ολυμπιακό. Όλα με έναν διαβολικό τρόπο εις βάρος του. Παρότι σε όλα τα ματς, πλην της Τούμπας, ήταν καλύτερος. Δεν έπαιρνε όμως ποτέ αυτό που δικαιούταν. Συν τοις άλλοις είχε φτάσει τα 9 ντέρμπι χωρίς νίκη. Για Ολυμπιακό απαράδεκτο. Προερχόταν από το σοκ με τον ΠΑΟΚ, την ισοπαλία στο 89΄με την Ντιναμό και στο πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΚ δεν βλεπόταν! Αλλά στην επανάληψη ο Ολυμπιακός τα διέλυσε όλα! Ξέσπασε, διέσυρε και ξεφτίλισε στο χορτάρι την ΑΕΚ με μια ηχηρή 4άρα και τον Κώστα Φορτούνη να ηγείται μιας εντυπωσιακής ανατροπής!

Ένας Ολυμπιακός που έμοιαζε εγκλωβισμένος για 45 λεπτά όχι τόσο από την ΑΕΚ, που πρέσαρε καλά ψηλά και είχε την τύχη από το γκολ-δώρο να προηγηθεί στο 3΄, όσο από τα δικά του… ψυχολογικά θέματα. Ο Βούκοβιτς έκανε πάσα στον Κλωναρίδη, ο Σα τραγική αντίδραση και… ασίστ στον Πόνσε και απο το πουθενά στο 0-1 τόσο νωρίς. Όπως και στην Τούμπα. Η αντίδραση χλιαρή, νέα λάθη και παραλίγο αυτογκόλ απο τον Σισέ. Στο ημίχρονο με το 0-1 κανείς δεν μπορούσε να περιμένει τι θα επακολουθήσει.

Η καταιγίδα του Ολυμπιακού πήρε παραμάζωμα την ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ που έμελλε να ζήσει έναν ακόμη διασυρμό στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό, μετά το ιστορικό 6-0. Ο Ολυμπιακός έσβησε την ΑΕΚ από τον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη, η είσοδος Τοροσίδη, Λάζαρου βοήθησε, ο Καμαρά βρήκε δίχτυα με εντυπωσιακό τρόπο στο 50΄και ο Φορτούνης ανέλαβε δράση στο 70΄για την ολική ανατροπή και το ξεκίνημα του πάρτι.

Η ΑΕΚ απλά παρακολουθούσε όπως οι δύο αμυντικοί της τον Ποντένσε να τους χαζεύει και να δίνει ασίστ – γκολ στον Χασάν για το 3-1 στο 83΄με τον… 4τούνη να κλείνει τον χορό στο 87΄περνώντας τον Μπάρκα και πλασάροντας σε κενή εστία.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε δυναμικά εκεί που ήταν, ως κορυφαία ομάδα στην χώρα, ως η ομάδα που παίζει την καλύτερη μπάλα και πήρε αυτό που δικαιούταν, επιτέλους, για πρώτη φορά την φετινή σεζόν. Κόντρα στην ΑΕΚ πήρε μια πρώτη ηχηρή ρεβάνς για όσα… θεότραλα έχουν συμβεί στα μεταξύ τους ματς στα χρόνια της εξυγίανσης. Ο Ολυμπιακός πλέον  καθάρισε την 2η θέση καθώς είναι στο +8 (+9 ουσιαστικά μια και στην ισοβαθμία υπερτερεί) και πάει με ψυχολογία στο φουλ στο Κίεβο για την μεγάλη πρόκριση. Για να συνεχίσει να ονειρεύεται!

Ένας θρίαμβος για τον Ολυμπιακό που αποτελεί και προσωπική δικαίωση για τον Μαρτίνς που θέλησαν κάποιοι να τον βάλουν στην.. έξοδο αν δεν νικούσε επιδιώκοντας ουσιαστικά να δημιουργήσουν κλίμα πλήττοντας ένα πλάνο που αν συνεχίσουν να το πιστεύουν στον Ολυμπιακό του χρόνου θα φέρει το πρωτάθλημα και την επιστροφή εκεί που αξίζει να είναι η ομάδα του Πειραιά.

Το κλειδί: Η άμεση ισοφάριση του Ολυμπιακού στο 50΄έφερε ξανά την ψυχολογία στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο.  Απελευθέρωσε τους παίκτες του Μαρτίνς να αποδείξουν στο χορτάρι την τεράστια διαφορά που έχουν από την ΑΕΚ. Και το έκαναν με εμφατικό τρόπο.

Το10άρι: Ο Κώστας Φορτούνης, με διαφορά κιόλας! Ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής έκανε τα πάντα, πήρε πάνω του την ομάδα με εντυπωσιακό γκολ έκανε το 2-1 και έκλεισε την βραδιά της 4αρας!

Στον πάγκο: Ο Μπάρκας ήταν σε πολύ κακή βραδιά. Συναγωνίστηκε τον Σα που ξεκίνησε τραγικά δίνοντας δώρο το γκολ στον Πόνσε, αλλά ο Έλληνας πορτιέρο είχε κακές αντιδράσεις και στο 1-1 αλλά και στο 3-1.

Γιατί κόουτς: Ο Μαρτίνς έβαλε τους 11 που έπαιξαν καλά με την Ντινάμο στο πρώτο ημίχρονο, ρίσκαρε στο ημίχρονο με δύο αλλαγές και δικαιώθηκε. Ο Χιμένεθ έστησε άψογα την ομάδα του όμως στην επανάληψη δεν… κατάλαβε τι έγινε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ 4-1
ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 0-1

Σκόρερ: 50΄Καμαρά, 72΄, 87΄Φορτούνης, 83΄Χασάν/3΄Πόνσε
Διαιτητής: Στίλερ (Γερμανία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Μεριά, Σισέ, Βούκοβιτς (46΄ Τοροσίδης), Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Φορτούνης, Ποντένσε, Ζιλ Ντιάς (46΄Χριστοδουλόπουλος) (67΄Γκερέρο), Χασάν

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Τσόσιτς, Οικονόμου, Μπακάκης, Άλεφ (78΄Γαλανόπουλος), Σιμόες, Κλωναρίδης (57΄Μπακασέτας), Μάνταλος (85΄Αλμπάνης), Λιβάγια, Πόνσε

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ