Το «7άρι» του Φορτούνη με την ΑΕΚ

Το «7άρι» του Φορτούνη με την ΑΕΚ

Την Κυριακή σκόραρε δις και έβαλε την υπογραφή του στο εμφατικό 4-1 του Ολυμπιακού επί των Κιτρινόμαυρων, φτάνοντας συνολικά τα 7 τέρματα κόντρα στην Ένωση. Ο λόγος για τον Κώστα Φορτούνη...

Το σκορ στο ντέρμπι ήταν 1-1. Πήρε την μπάλα από τον Σιμόες, στάθηκε όρθιος παρότι ο Πορτογάλος του τράβηξε τη φανέλα για να τον σταματήσει, μπήκε στην περιοχή και «εκτέλεσε» με το αριστερό τον Μπάρκα. Έδωσε το έναυσμα για την θρυλική ανατροπή κάνοντας το 2-1 για την ομάδα του. Αυτός ήταν που έκλεισε και την «παράσταση» των παικτών του Μαρτίνς όταν στο 87′  έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Ένωσης μετά από εξαιρετική μπαλιά του Γκιγιέρμε, βρέθηκε απέναντι στον Μπάρκα, τον προσπέρασε και με πλασέ προ κενής εστίας διαμόρφωσε το τελικό 4-1 πετυχαίνοντας το 9ο τέρμα του σε 19 αγώνες στην Superleague. Το 14ο φέτος σε 31 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Το 7ο με αντίπαλο την ΑΕΚ σε 15 παιχνίδια που την έχει βρει στο διάβα του.

Ο λόγος για τον ηγέτη του Ολυμπιακού, τον ενδεχομένως καλύτερο Έλληνα επιτελικό μέσο, Κώστα Φορτούνη. Μόλις ο διαιτητής σφύριξε για τελευταία φορά το βράδυ της Κυριακής στο Καραϊσκάκης, εκείνος κοίταξε προς την κερκίδα και απόλαυσε τους καρπούς των προσπαθειών του. Ο κόσμος των αποθέωσε αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά του σε ένα ακόμα παιχνίδι της ομάδας φέτος. Με τον Φόρτου να διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Ο Τρικαλινός μέσος που έχει πολλάκις αμφισβητηθεί στο παρελθόν, έχοντας και ο ίδιος αδικήσει τον εαυτό του, τις δυνατότητες και το ταλέντο του, έχει γυρίσει διακόπτη φέτος. Έχει ανέβει επίπεδο και με κάθε δοθείσα ευκαιρία αποδεικνύει ότι δικαίως το περιβραχιόνιο του αρχηγού κοσμεί το μπράτσο του. Μάλιστα ο 26χρονος άσος με τα δύο γκολ που πέτυχε στο πρόσφατο ντέρμπι των δύο ομάδων (17/02), έφτασε τα επτά (συν 2 ασίστ) με αντίπαλο την Ένωση σε συνολικά 16 φορές που την έχει αντιμετωπίσει.

Πιο αναλυτικά, ο Φορτούνης έχει τεθεί αντιμέτωπος με τους Κιτρινόμαυρους 15 φορές, 8 στο πρωτάθλημα και 7 στο Κύπελλο. Δύο με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης και δεκατρείς στις υπηρεσίες του Ολυμπιακού. Έχει σκοράρει επτά τέρματα και έχει μοιράσει δύο ασίστ. Το πρώτο του γκολ κόντρα στην ΑΕΚ ήρθε την περίοδο που αγωνιζόταν στους Αρκάδες, στις 19 Σεπτεμβρίου του 2010 (2-2). Ακολούθησαν ακόμα έξι… μέχρι να φτάσει το μαγικό «7»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ