Η κατάρρευση της πρωταθλήτριας στα ντέρμπι

Η κατάρρευση της πρωταθλήτριας στα ντέρμπι

Η ΑΕΚ από το περσινό επεισοδιακό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα μέχρι σήμερα έχει δώσει 6 ντέρμπι και δεν έχει κερδίσει κανένα! Ηττήθηκε στον τελικό του Κυπέλλου από τον Δικέφαλο, ενώ φέτος σε 5 ντέρμπι έχει απολογισμό τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες.

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις. Η ΑΕΚ που πέρσι «σάρωνε» στα ντέρμπι, φέτος δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ούτε ένα! Οι Κιτρινόμαυροι μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα έχουν δώσει πέντε αγώνες με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και έχουν απολογισμό τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες.

Η Ενωση ηττήθηκε σε Τούμπα και Καραϊσκάκη, ενώ ήρθε ισόπαλη με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ως τυπικά φιλοξενούμενη και εντός έδρας με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Σε όλα τα παιχνίδια, ωστόσο, παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Στο πρώτο χρονικά ντέρμπι της φετινής σεζόν στην Τούμπα (23/9) η ΑΕΚ ηττήθηκε από τον Δικέφαλο με 2-0. Ένα σκορ που είναι κολακευτικό για την Ενωση, που δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των οπαδών της. Η τραγική εικόνα της ΑΕΚ στην Θεσσαλονίκη ήταν το… καμπανάκι για το τι θα ακολουθούσε.

https://www.youtube.com/watch?v=YrMOJnPd72g

Στις 7 Οκτωβρίου οι Κιτρινόμαυροι υποδέχθηκαν τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι και προηγήθηκαν στο 58’ με τον Φορτούνη. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κρατούσε στα χέρια τη νίκη, με την ΑΕΚ να κλέβει στις καθυστερήσεις τον βαθμό της ισοπαλίας με γκολ του Μπακασέτα. Και σε αυτό το ντέρμπι οι πρωταθλητές Ελλάδας αποδείχθηκαν λίγοι, με το τελικό σκορ να μην αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την εικόνα του αγώνα.

Η κατρακύλα της ΑΕΚ στα ντέρμπι συνεχίστηκε στις 3/11. Η Ενωση αντιμετώπισε τον νεανικό Παναθηναϊκό του Γιώργου Δώνη στο ΟΑΚΑ ως τυπικά φιλοξενούμενη. Ένα παιχνίδι, στο οποίο ουσιαστικά δεν έκανε ούτε μία κλασσική ευκαιρία για γκολ.

Η τραγική εικόνα της ΑΕΚ έκανε τον Μαρίνο Ουζουνίδη να ξεσπάσει, με τον Ελληνα προπονητή στη συνέντευξη Τύπου να τονίζει αν μπορούσε θα άλλαζε όλη την 11άδα. «Θα άλλαζα όλη την 11άδα! Ακόμη κι ο Μπάρκας τους έδινε τη μπάλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πρώτο ντέρμπι του δεύτερου γύρου η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Σε ένα παιχνίδι που η Ενωση ήταν και πάλι τραγική. Οσο έπαιζε ο Δικέφαλος με 11 παίκτες είχε επιβάλει πλήρως τον ρυθμό τους και έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Η αποβολή του Ζαμπά άλλαξε τα δεδομένα, με την Ενωση να ισοφαρίζει από… σπόντα με τον Πόνσε. Ένα ακόμα ντέρμπι, μία ακόμα τραγική εμφάνιση.

https://www.youtube.com/watch?v=ePqOTspB2ZA

Και ερχόμαστε στο χθεσινό παιχνίδι στο Καραϊσκακη. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Πόνσε, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έφερε τα πάνω κάτω. Όταν οι Ερυθρόλευκοι πάτησαν γκάζι, οι Κιτρινόμαυροι διασύρθηκαν. Οι Πειραιώτες πέτυχαν τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, αναδεικνύοντας την αγωνιστική γύμνια της Ενωσης.

Εκτός από τα φετινά ντέρμπι, υπάρχει και ο περσινός τελικός του Κυπέλλου. Και πάλι με τον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος αντιμετώπισε τον Δικέφαλο στο ΟΑΚΑ με στόχο το νταμπλ. Οι Ασπρόμαυροι πήραν εκδίκηση για τον τρόπο που έχασαν το πρωτάθλημα και με μία επιβλητική νίκη κατέκτησαν το Κύπελλο.

Τελευταία νίκη της ΑΕΚ σε ντέρμπι είναι τον περασμένο Μάρτιο στην Τούμπα. Στο ιστορικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, το οποίο πήρε στα χαρτιά, μετά την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη. Από τότε μέχρι σήμερα σε 6 ντέρμπι δεν έχει καταφέρει να γευτεί τη χαρά της νίκης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ