Ο ΠΑΟΚ θέλει να ξορκίσει και την «καταραμένη» Ριζούπολη

Ο ΠΑΟΚ θέλει να ξορκίσει και την «καταραμένη» Ριζούπολη

Ο Δικέφαλος μετράει μόλις 8 νίκες σε 39 επισκέψεις στο πρωτάθλημα στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης!!!

Η Ριζούπολη είναι μια από τις πιο… «καταραμένες» αντίπαλες έδρες για τον ΠΑΟΚ! Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς, ότι ο Δικέφαλος μετράει στην ιστορία της Α’ Εθνικής μόλις 8 νίκες σε 39 επισκέψεις στο πρωτάθλημα στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης;

Το σημερινό (18/2) θα είναι το 80ο παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ και Απόλλωνα Σμύρνης στην ιστορία τους στην Α’ Εθνική. Η Ριζούπολη ήταν παραδοσιακά δύσκολη έδρα για τον Δικέφαλο, ειδικά την δεκαετία ‘85-’95, στην οποία σε εννέα επισκέψεις του γνώρισε ισάριθμες ήττες!

Από τότε όμως ο ΠΑΟΚ δεν έχει χάσει σε επτά επισκέψεις, κάνοντας τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Ανεξάρτητα έδρας ο Δικέφαλος είναι αήττητος από τον Απόλλωνα για 15 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Η τελευταία νίκη του Απόλλωνα ήταν στις 10 Μαΐου 1995, σε εκείνο το εκπληκτικό φινάλε εξόδου στην Ευρώπη. Είχε επικρατήσει με 2-1 (36’ κεφαλιά Ιωάννου, 60’ πέναλτι Μπάρνιακ – 32’ κεφαλιά Αλεξίου).

Στα χρόνια της Super League Σουρωτή πάντως και τα δύο παιχνίδια στην Ριζούπολη ήταν ισόπαλα για τον ΠΑΟΚ: 3-3 τον Μάρτιο του 2014 και 0-0 τον Σεπτέμβριο του 2017.

Κοινώς ο Δικέφαλος καλείται να ξορκίσει σήμερα (18/2) την «κατάρα» της Ριζούπολης

 Η συνολική ιστορία

Νίκες Απόλλωνα: 22

Ισοπαλίες: 19

Νίκες ΠΑΟΚ: 38

Με γηπεδούχο τον Απόλλωνα

Νίκες Απόλλωνα: 20

Ισοπαλίες: 11

Νίκες ΠΑΟΚ: 8

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ