ΟΦΗ – Λαμία 1-3

ΟΦΗ – Λαμία 1-3

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου ίσχυσε για μία ακόμη φορά. Ο ΟΦΗ έχασε μεγάλες ευκαιρίες και έτσι η Λαμία που είχε εξαιρετική αποτελεσματικότητα στο δεύτερο μέρος, πήρε μια «6ποντη» νίκη μέσα στο Ηράκλειο με 3-1.

Νίκη τεράστιας σημασίας στην υπόθεση «παραμονή» πέτυχε η Λαμία μέσα στην Κρήτη με 3-1 επί του ΟΦΗ στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 21η αγωνιστική.

Το ματς είχε απίστευτη εξέλιξη, με τους Κρητικούς να είναι ανώτεροι στο πρώτο μέρος και να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες, αλλά να μην καταφέρνουν να σκοράρουν εξαιτίας και του πολύ καλού Μελισσά που έκανε μεγάλες επεμεβάσεις. Από την πλευρά της η Λαμία, έκανε ένα απίστευτο δεύτερο μέρος, διάστημα στο οποίο πέτυχε και τα τρία της τέρματα, το ένα καλύτερο από το άλλο, με τους Καρμάνο στο 57΄, Τόμας στο 61΄ και Μπερτόλιο στο 74΄.

Σα να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους ήρθε και η αποβολή του Δεληγιαννίδη στο 81’ για σκληρό μαρκάρισμα.

Στου 24 βαθμούς η Λαμία, στους 17 παρέμεινε ο ΟΦΗ που πλέον βλέπει την παραμονή να απομακρύνεται…

Σπουδαίο ματς και… όμως 0-0

Ένα σπουδαίο πρώτο ημίχρονο είδαμε στο Γεντί Κουλέ με το 0-0 μάλλον να είναι… ανεξήγητο πως παρέμεινε ως το φινάλε του 45λεπτου. Ο ΟΦΗ, που έκανε με διαφορά την καλύτερη εμφάνισή του φέτος, είχε σε πολύ καλή μέρα τους Βαζ, Φερνάντεζ (κυρίως) και Ναμπί και ήταν η ομάδα που κυριάρχησε.

Απέναντι τους οι Κρητικοί βρήκαν μια καλοστημένη μεν Λαμία, που έπαιζε κυρίως αμυντικά, η οποία όμως στο τελευταίο 5λεπτο είχες τρεις μεγάλες φάσεις για να σκοράρει. Κι αυτό χωρίς να έχει απειλήσει σχεδόν καθόλου ως εκείνη το σημείο.

Απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Βαζ

Προηγουμένως όμως ο ΟΦΗ είχε χάσει τα… άχαστα, ειδικά όταν μιλάμε για την ευκαιρία του 39’ όταν ο Βαζ προ κενής εστίας δεν μπόρεσε να νικήσει τον πολύ καλό απόψε Μελισσά.

Κι αυτό καθώς το πλασέ του ήταν τόσο αδύναμο από τα 5-6 μέτρα που όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων πρόλαβε και γύρισε, αν και αυτό φαινόταν αδύνατο!

Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ στο 20 με το σουτ στο δοκάρι του Ναμπί

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΗ ήταν η ομάδα που είχε την καλύτερη εικόνα και 2-3 καλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Απέναντι σε μια καλοστημένη Λαμία που όμως δεν απείλησε σχεδόν καθόλου (ένα σουτ του Τσούκαλου μόνο στο 27’) οι Κρητικοί είχαν κάποια ξεσπάσματα κατά τα οποία άγγιξαν το γκολ.

Κορυφαία στιγμή το δοκάρι σε σουτ του Ναμπί στο 20’, αλλά και το τετ α τετ του Φερνάντεζ με τον Μελισσά στο 18’, στο οποίο ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων είπε «όχι».

Επίσης, οι Κρητικοί, έφτασαν κοντά στο γκολ και στο 13’ (κεφαλιά Μιχόγεβιτς), αλλά και στο 21` (Ναμπί).

Το τελευταίο 5λεπτο όμως ανήκε στους φιλοξενούμενους. Στο 40’ σουτ του Καραμάνου έφυγε λίγο άουτ, στο 41΄ σουτ του Δημούτσου κόντραρε, ενώ οι υπόλοιπες δύο φάσεις ήταν και οι μεγαλύτερες. Στο 43’ σουτ- κεραυνός του Μπερτόλιο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Στρέζος, ενώ στο 45’, ο Μπερτόλιο εκμεταλλεύθηκε τις κόντρες πλάσαρε λίγο άουτ!

Ονειρικό Β΄μέρος για τη Λαμία
Και στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ συνέχισε να πετάει στα… σκουπίδια τις ευκαιρίες του, με αποτέλεσμα να το πληρώσει ακριβά. Στο 53′ ο Βαζ δεν μπόρεσε για μία ακόμη φορά να σκοράρει και κάπου εκεί άρχισε το «πάρτι» της Λαμίας που αρχικά… προειδοποίησε στο 55′ με ένα καλό σουτ του Τόμας.

Το 1-0 έγινε δύο λεπτά αργότερα (57′), όταν σε αντεπίθεση ο Καραμάνος με τελείωμα που ζήλευε και ο Ραούλ, «κρέμασε» τον Στρέζο από πλάγια δεξιά με ψηλοκρεμαστό αριστοτεχνικό πλάσε!

Πριν καλά – καλά συνέλθουν οι γηπεδούχοι, οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν εκ νέου. Στο 61′ μετ από κόρνερ για τη Λαμία, ο Αντέτζο έκανε το τακουνάκι και ο Τομάς νίκησε τον Στρέζο από κοντά για το 0-2!

Ο κόσμος του ΟΦΗ είχε αρχίσει να «βράζει» και να αποδοκιμάζει τους παίκτες της ομάδας του η οποία τα είχε πλέον χαμένα. Στο 74’ήρθε και το τρίτο γκολ της Λαμίας, αυτή τη φορά σε αντεπίθεση με ασίστ του Δημούτσου στον Μπερτόλιο ο οποίος σε τετ α τετ από τα αριστερά πλάσαρε για το 0-3!

Στο 69′ οι Κρητικοί είχαν χάσει μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία με τον Φερέιρα, ενώ στο 85′ ούτε ο Πάρσον μπόρεσε να βρει δίχτυ, αν και μόνος. Τελικά το γκολ της τιμής για τον ΟΦΗ πέτυχε στο 86′ ο Σακόρα από κοντά, μετά από κεφαλιά πάσα του Νέιρα.

Το κλειδί: Η αποτελεσματικότητα στην επίθεση των φιλοξενούμενων στο Β΄ μέρος που έκαναν γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.
Το 10άρι: Η απόδοση του Μελισσά στο πρώτο μέρος, που κράτησε το μηδέν για την ομάδα του, με σημαντικές επεμβάσεις.
Γιατί κόουτς: Ο Χάιμε Βέρα πρέπει να βρει λύση στην ανικανότητα της ομάδας του να βρει δίχτυα. Οταν δημιουργείς τόσο μεγάλες φάσεις και δεν σκοράρεις, θα το πληρώσεις
Στον πάγκο: Η απίστευτη αστοχία των γηπεδούχων που έχασαν τα… άχαστα γεγονός που πλήρωσαν με τον «άγραφο νόμου του ποδοσφαίρου»

Σκόρερ: 86’ Σακόρ – 57’ Καραμάνος, 61΄ Τόμας, 74’ Μπερτόλιο
Δοκάρια: 20’ Ναμπί
Κίτρινες: 37’ Μπετόλιο, 63’ Φερέιρα, 68’ Μεγιάδο – 29’ Μελισσάς, 84΄ Μπερτόλιο
Κόκκινες: 81’ Δεληγιαννίδης
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Στρέζος, Κοροβέσης, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Μιχόγεβιτς, Μεγιάδο (75’ Κουτσιανικούλης), Κυριακίδης (62΄ Σακόρ), Ναμπί, Βάζ (67’ Νέιρα), Φερέιρα, Πέρσον.

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκόνδρας (46’ Ασίγκμπα), Μπεχαράνο, Δημούτσος, Τομάς, Μπερτόγλιο (76’ Πίτι), Καραμάνος, Τσούκαλος (56’ Επστάιν).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ