Κορυφαίοι στην Ελλάδα ο ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου

Κορυφαίοι στην Ελλάδα ο ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου

Είναι πιο ψηλά από όλους στη χώρα μας, στην κατάταξη του Football World Rankings.

Σύμφωνα με την κατάταξη του Football World Rankings, ο ΠΑΟΚ και ο Ράζβαν Λουτσέσκου είναι κορυφαίοι από την Ελλάδα! Ο Ρουμάνος τεχνικός με τη φοβερή χρονιά που κάνει με τον Δικέφαλο μπήκε στο «top 100» των προπονητών παγκοσμίως, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει ανέβει στην 116η θέση.

Να σημειωθεί ότι αυτή η κατάταξη επεξεργάζεται τα δεδομένα με τρόπο παρόμοιο με αυτόν της ATP (τένις). Λαμβάνει υπόψη τα αποτελέσματα των τελευταίων 52 εβδομάδων (ένα έτος) σε πρωταθλήματα στην Ευρώπη, Ασία, Νότια Αμερική αλλά και διεθνείς διοργανώσεις.

Για παράδειγμα, μια νίκη για ένα εθνικό πρωτάθλημα πολλαπλασιάζεται με 1, ενώ στην φάση ομίλων του Champions League πολλαπλασιάζεται επί 1,5. Σε αυτό προστίθενται η «δύναμη» της ομάδας(ανάλογα με τη συνομοσπονδία στην οποία ανήκει), τα εθνικά πρωταθλήματα και το αποτέλεσμα (3 βαθμοί για τη νίκη, 1 για την ισοπαλία).

Ο Mαρσέλο Γκαγιάρδο της Ρίβερ Πλέιτ είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Ερνέστο Βαλβέρδε (Μπαρτσελόνα), Ντιέγκο Σιμεόνε (Ατλέτικο Μαδρίτης), Μασιμιλιάνο Αλέγκρι (Γιουβέντους) και Ρενάτο Γκαούτσο (Γκρέμιο).

Από την Ελλάδα, ο Λουτσέσκου βρίσκεται στη 97η θέση και ακολουθούν οι Μάρτινς (127), Ουζουνίδης (226), Κάναντι (298), Δώνης (322), Ράσταβατς (405), Παντελίδης (422), Δέλλας (475) και Πετράκης (538).

Στην κορυφή στους συλλόγους, είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, μπροστά από Ρίβερ Πλέιτ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Παλμέιρας, ενώ από τις ελληνικές ομάδες, καλύτερος είναι ο ΠΑΟΚ (116) και ακολουθούν Ολυμπιακός (131), ΑΕΚ (184), Ατρόμητος (319) και Παναιτωλικός (402).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ