Μόνο… ο Κάναντι λείπει από το σχέδιο της ΑΕΚ

Μόνο… ο Κάναντι λείπει από το σχέδιο της ΑΕΚ

Η Ένωση σχεδιάζει τα επόμενα. Και οι ως τώρα κινήσεις οδηγούν εκ του ασφαλούς σε ένα συμπέρασμα.

Έχει κλείσει ήδη τον Ντέλετιτς. Έχει προχωρήσει μια ακόμη υπόθεση που τη γνωρίζουν… λίγοι και είναι και πάλι εδώ από τα μέρη μας (θα τα πούμε αναλυτικά κάποια στιγμή). Ήρθε και στο προσκήνιο το ενδιαφέρον για τον Αζέρ Μπουσουλάτζιτς, ου μην και για τον Εμανουέλ Σάκιτς από τον Ατρόμητο.

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς δύο πράγματα για την ΑΕΚ. Πρώτον ότι σχεδιάζει ήδη την επόμενη αγωνιστική εκδοχή της. Και δεύτερον ότι το κάνει με μπάτζετ που παραπέμπει στον… Ατρόμητο και όχι σε μια ομάδα που μέσα στο 2018 από Τσάμπιονς Λιγκ και πωλήσεις είχε έσοδα άνω των 30 εκατ ευρώ.

Είναι αυτός ο τρόπος που θα ανταγωνιστεί τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, ώστε να επιστρέψει δριμύτερη στη μάχη της κορυφής; Ή μήπως είναι ένας έντιμος συμβιβασμός στην αμέσως επόμενη «βαθμίδα» του ποδοσφαίρου μας; Ειλικρινά δεν μπορεί κάποιος να απαντήσει με ασφάλεια σε αυτό. Δεν νομίζουμε όμως ότι υπάρχει φίλαθλος της Ένωσης που να… διασκεδάζει αυτές τις ημέρες (πολλώ δε μάλλον έπειτα από το 4-1 στο Φάληρο), με την ιδέα ότι του χρόνου η ομάδα του θα κάνει ρελάνς με τον Μπουσουλάτζιτς.

Και είναι και κάτι ακόμη; Ο Μανόλο Χιμένεθ άραγε είναι ενημερωμένος για όλα αυτά; Ή μήπως τελικά η ΑΕΚ κάνει σκέψεις και για τον πάγκο της; Διότι με τους παίκτες που συζητάμε κάποιον κοντά στο προφίλ του Νταμίρ Κάναντι θα έπρεπε να έχει στο νου της, ή ακόμη και τον ίδιο τον Κάναντι. Ο Ισπανός δύσκολα θα έμπαινε στη διαδικασία τέτοιων επιλογών. Μην επιβεβαιωθεί λοιπόν εκείνος ο χρησμός των προηγούμενων ημέρων. Μην δούμε τις δύο πλευρές να το «σκέφτονται» ξανά το καλοκαίρι. Και ας έχει ανακοινωθεί συμφωνία ως το καλοκαίρι του 2020. Για αυτό γίνονται τα deal. Για να χαλάνε…

Θα έπρεπε με έναν τρόπο η σεζόν αυτή να γίνει μάθημα στην Ένωση. Στον ιδιοκτήτη της, αλλά και σε εκείνους που συμμετέχουν στον σχεδιασμό. Διότι έγιναν πολλά από εκείνα που δεν πρέπει να ξαναγίνουν στον δρόμο για την δημιουργία της συγκεκριμένης αγωνιστικής εκδοχής. Χάθηκαν σπουδαίοι παίκτες, που το κενό τους δεν αναπληρώθηκε. Και προέκυψε μια αδιανόητη άρνηση στην κατανόηση των πραγματικών αναγκών.

Δεν είμαστε στα 90s που η άγνοια εκείνων που παριστάνουν τους τεχνοκράτες είχε μετατρέψει το ρόστερ της Ξάνθης στο πιο… hot κομμάτι της αγοράς. Στα χρόνια της παγκοσμιοποίησης βρισκόμαστε. Σε εποχές που το σκάουτινγκ, και οι ανέσεις που υπάρχουν για αυτό επιβάλλουν την παρατήρηση σε πολύ μεγαλύτερη βάση. Με τους «ξένους» της ΑΕΛ και του Ατρομήτου και με συμβόλαια των 150.000 ευρώ δεν είναι το πιθανότερο να φτιάξεις μια ομάδα έτοιμη να πρωταγωνιστήσει. Αντίθετα δημιουργείς κίνδυνο να ρίξεις και πάλι τον πήχη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ