Αυτοί έχουν χάσει έδαφος στον Παναθηναϊκό

Αυτοί έχουν χάσει έδαφος στον Παναθηναϊκό

Η τελική αξιολόγηση πλησιάζει, αλλά κάποιοι παίκτες ήδη έχει φανεί ότι βρίσκονται πιο πίσω…

Στο πρωτάθλημα έχουμε συμπληρώσει πλέον τα 2/3 των παιχνιδιών. Στον Παναθηναϊκό τονίζουν συνεχώς με τη λήξη της σεζόν ότι θα γίνει η αξιολόγηση, αλλά με 21 παιχνίδια, συν αυτά του κυπέλλου, ν’ ανήκουν ήδη στο παρελθόν όλοι έχουν μία εικόνα για το ρόστερ.

Πολύ περισσότερο ο τεχνικός του «τριφυλλιού» Γιώργος Δώνης, οι συνεργάτες του και φυσικά και ο Νίκο Νταμπίζας, οι οποίοι ζουν τους ποδοσφαιριστές καθημερινά στις προπονήσεις. Μέχρι τη λήξη της περιόδου, ή έστω με την ολοκλήρωσή της, σαφώς και μπορεί να σημειωθούν ανατροπές. Δεν φαίνεται εύκολο για ορισμένους παίκτες, ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί.

Από τις εξελίξεις με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, άλλωστε, θα κριθεί και το μεταγραφικό πλάνο του καλοκαιριού. Όπως φυσικά κι από το μπάτζετ. Αν μείνει στα ίδια επίπεδα με την τρέχουσα αγωνιστική χρονιά, δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές. Εκτός κι αν προκύψουν πωλήσεις. Οι Δώνης, Νταμπίζας θέλουν να διατηρήσουν τον κορμό της ομάδας, αλλά πολλές φορές αυτό καταλήγει να είναι πολύ δύσκολο. Θα εξαρτηθεί κι από τις επιθυμίες βασικών στελεχών.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι ανατροπή μπορεί να υπάρξει όχι μόνο με αυτούς που τώρα δεν φαίνεται να είναι στις προτιμήσεις του Δώνη. Μπορεί να υπάρξει και με ορισμένους που έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής και να κριθεί στο τέλος της περιόδου ότι δεν έχουν να δώσουν κάτι περισσότερο. Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι παίκτες έχουν χάσει ήδη αρκετό έδαφος. Σύμφωνα φυσικά με τις συμμετοχές τους. Εξαιρούνται οι νεαροί Αποστολάκης, Θεοχάρης, Σέχου και φυσικά ο Κότσαρης. Είναι αναπληρωματικός τερματοφύλακας κι αυτό που θα αξιολογήσουν οι Δώνης, Νταμπίζας είναι (πάντα σε περίπτωση που δεν προκύψει κάποια πώληση του Διούδη), αν αξίζει να παραμείνει δεύτερος ή αν θα πρέπει να έρθει κάποιος άλλος ως εναλλακτική λύση

Βαγγέλης Οικονόμου: Έχει συμβόλαιο ακόμα έναν χρόνο, είναι ο μεγαλύτερος ηλικιακά παίκτης του Παναθηναϊκού και μετά τον τραυματισμό του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Ξάνθη έχασε τη θέση του από τον Μαυρομμάτη και δεν την ξανακέρδισε. Εχει τέσσερις συμμετοχές, κυρίως όταν λείπει ο νεαρός συμπαίκτης του ή ο Ινσούα. Στο τελευταίο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, πάντως, όπου έλειψε ο Αργεντινός, ο Δώνης προτίμησε τον Χατζηθεοδωρίδη.

Πασχάλης Στάικος: Ο ταλαντούχος μέσος στις 8 Φεβρουαρίου έκλεισε τα 23 του χρόνια. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2020. Αυτή τη στιγμή έχει οκτώ παιχνίδια και 319 λεπτά συνολικά στο πρωτάθλημα (σε τρία ματς ήταν βασικός). Δεν είναι πρώτη επιλογή στα χαφ, όποτε παίζει έχει διάθεση να βοηθήσει, αλλά δεν έχει δώσει πολλά πράγματα.

Φάνης Τζανδάρης: Ο Θεσσαλονικιός χαφ επίσης έχει συμβόλαιο ακόμα έναν χρόνο. Μέχρι στιγμής μετράει έξι συμμετοχές (δύο βασικός). Μπροστά του είναι οι Κουρμπέλης, Κάτσε, Δώνης, ωστόσο, αρκετές φορές έχει λείψει τουλάχιστον ένας εκ των τριών και ο Τζανδάρης δεν έχει καταφέρει να πάρει χρόνο.

Συνολικά στο πρωτάθλημα έχει 249 λεπτά και γίνεται αντιληπτό ότι βρίσκεται πιο πίσω κι από τον Στάικο. Τον ερχόμενο Ιούνιο κλείνει τα 26 του χρόνια, η φετινή σεζόν είναι χαμένη και πολλά θα κριθούν κι από τον Κάτσε. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να κρατήσει τον Αλβανό μέσο και να επιλέξει να φέρει κι άλλον χαφ. Αν δεν μείνει ο Κάτσε, εννοείται ότι είναι απαραίτητος άλλος μέσος και φυσικά πάλι δεν θα υπάρχει αρκετός χρόνος για τον Τζανδάρη.

Νώντας Παντελάκης: Ο Χανιώτης στόπερ, ο οποίος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι (υπέγραψε τριετές), έκλεισε στις 10 Φεβρουαρίου τα 24 χρόνια του. Δεν είναι κι αυτός μικρό παιδί για να πεις ότι χρειάζεται υπομονή ακόμα. Μετράει στο πρωτάθλημα τρεις συμμετοχές (όλες εντός του 2019, ενώ στο πρώτο μισό είχε παίξει μόνο στο κύπελλο), εκ των οποίων μία ως βασικός στο 1-1 με την ΑΕΛ. Μπροστά του έχει Κολοβέτσιο, Μαυρομμάτη, Πούγγουρα και Κουλιμπαλί. Καταλαβαίνει κανείς ότι πολλά θα κριθούν από το αν θα μείνει ο Αφρικανός κι αν θα αποφασιστεί να έρθει πιο έμπειρος και ποιοτικός στόπερ. Τότε, δύσκολα θα βρει χώρο ο Παντελάκης.

Νίκος Βέργος: Ένας ακόμα ποδοσφαιριστής που ήρθε το περασμένο καλοκαίρι (για τρία χρόνια) κι ο οποίος στις 13 Γενάρη έκλεισε τα 23 του χρόνια. Μετράει μόλις τρεις αγώνες στο πρωτάθλημα, όλους ως αλλαγή, χωρίς γκολ. Είναι πίσω από Μακέντα, Καμπετσή και πλέον στον σχηματισμό που επιλέγει ο Δώνης και από τον Άλτμαν. Περισσότερες συμμετοχές επίσης (πέντε με ένα γκολ στο πρωτάθλημα κι ακόμα δύο τέρματα στο κύπελλο), έχει ο 18χρονος Εμμανουηλίδης. Μην ξεχνάμε, παράλληλα, ότι το καλοκαίρι είναι πολύ πιθανό να προωθηθεί ο ταλαντούχος Σέχου.

Αντονί Μουνιέ: Η μεγαλύτερη απογοήτευση. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι του 2020, βαδίζει στα 32 του χρόνια. Είναι από τους πιο έμπειρους παίκτες και ο πιο ακριβοπληρωμένος του πράσινου ρόστερ. Έχει εννέα αγώνες, εκ των οποίων ήταν βασικός στους τέσσερις. Έμεινε πολύ πίσω, λόγω δύο τραυματισμών και συνολικά έχει 388’ λεπτά, ενώ ο Οικονόμου με τέσσερα ματς έχει 385’. Δεν έχει κάποιο γκολ ή ασίστ και ουσιαστικά έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το «αντίο». Δύσκολα θα υπάρξει ανατροπή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ