Ο ασταμάτητος κατήφορος του Βράνιες και η μοναδική ομάδα που μπορεί να τον σώσει

Ο ασταμάτητος κατήφορος του Βράνιες και η μοναδική ομάδα που μπορεί να τον σώσει

Μετά την Γελένα και την Άντερλεχτ; Η… μαχαιριά της εθνικής ομάδας. Κανείς δεν θέλει πια τον Όγκνεν Βράνιες. Κανέναν δεν θέλει και εκείνος. Πέρα από τη… παλιά του γειτονιά!

Πέρσι τέτοια εποχή; Ήταν ο εγγυητής μιας ομάδας που κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα περισσότερο από την αμυντική της ικανότητα, και λιγότερο από το επιθετικό της ταλέντο. Η «κολώνα» της άμυνας της ΑΕΚ, με τις περίσσιες δυνάμεις, το πάθος και εκείνη την… παράξενη τρέλα που πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις χτίζει ποδοσφαιρικούς «χαρακτήρες» που τους συζητούν όλοι. Είτε γιατί τους γουστάρουν με 1000, είτε γιατί δεν τους ανέχονται.

Ένα χρόνο μετά; Ψάχνεις να βρεις κάτι που να συνδέει ακόμη τον Όγκνεν Βράνιες με το ποδόσφαιρο και δεν προκύπτει. Λογικό εν μέρει αν αναλογιστεί κανείς ότι ο 30άχρονος έχει να πατήσει χορτάρι από τον Δεκέμβρη. Αλλά γιατί ακριβώς να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας; Ο Βόσνιος δεν είναι «εκτός» γιατί δεν παίζει. Είναι γιατί πλέον το ίδιο το παιχνίδι μοιάζει να μην τον αποδέχεται. Στις Βρυξέλλες οι ποδοσφαιριστές της Άντερλεχτ δεν τον θέλουν στα ίδια αποδυτήρια μαζί τους. Αντίστοιχα οι συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα.

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν με έκριναν για την εμφάνιση και τη συνεισφορά μου στην Εθνική ομάδα, αλλά σε ποιο κρεβάτι βρισκόμουν» σχολίασε ο ίδιος τον αποκλεισμό του από το «εθνόσημο». Μάλλον όμως δεν έχει καταλάβει ότι δεν είναι μόνο το «σκάνδαλο» με την σύζυγο του Ντούσκο Τόσιτς, Γέλενα Καρλέουσα. Σε τελική ανάλυση δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος επώνυμος που μπλέκει σε μια τέτοια ιστορία. Είναι αυτό το αψυχολόγητο του χαρακτήρα του. Είναι ο τρόπος που το διαχειρίστηκε. Είναι η αίσθηση πως πρόκειται για έναν άνθρωπο ανεξέλεγκτο, επικίνδυνο, από εκείνους που δεν θέλει κανείς συναναστροφές.

Ο Βράνιες μοιάζει να «ηρεμεί» μόνο στα κιτρινόμαυρα. Η ΑΕΚ είναι για εκείνον κάτι σαν «ασφαλής ζώνη». Εδώ έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας του. Εδώ κατάφερε να πείσει την Άντερλεχτ να ξοδέψει για εκείνον κοντά τρία εκατ ευρώ. Εδώ τον αγαπούν οι οπαδοί. Εδώ του συγχωρέθηκαν κατά καιρούς και μια σειρά από ατοπήματα. Εδώ είναι και ο μοναδικός τόπος που θα μπορούσε να του προσφέρει μια ακόμη ευκαιρία. Ναι, σίγουρα η ΑΕΚ θα μπορούσε να γίνει και πάλι για εκείνον μια ευκαιρία «επανεκκίνησης».

Ακόμη και αν πέρσι κάποια στιγμή πιάστηκε στα χέρια με τον Μανόλο Χιμένεθ, είναι βέβαιο πως και ο Ισπανός θα συνηγορούσε σε μια τέτοια επιστροφή. Δεν βλέπουμε όμως τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Διότι οι Βέλγοι έχοντας δαπανήσει ένα τόσο μεγάλο ποσό για τον 30άχρονο στόπερ, αποκλείεται να τον… χαρίσουν. Πολλώ δε μάλλον να του δώσουν το δικαίωμα σε μια επιλογή που θα ήθελε ο ίδιος. Γιατί ο Βράνιες τα έκανε μαντάρα. Ο ίδιος ευθύνεται που δεν παίζει στην Άντερλεχτ. Η συμπεριφορά του είναι πρωταγωνιστής σε αυτή την ιστορία. Και η Άντερλεχτ είναι ένας οργανισμός τόσο μεγάλος που… δεν επιτρέπει τέτοια παιχνίδια.

Υπάρχει ένα συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2022. Η λογική λέει ότι με κάποιο τρόπο το καλοκαίρι θα «σπάσει». Θα μπορούσε η ΑΕΚ να αγοράσει ξανά τον ποδοσφαιριστή; Μοιάζει απίθανο αν αναλογιστεί κανείς τις συνήθειες της στα μεταγραφικά. Θα μπορούσε έστω να τον δανειστεί καλύπτοντας ένα συμβόλαιο της τάξης των 700-800 χιλιάδων ευρώ που έχει ο Βράνιες στις Βρυξέλλες; Μα επί της ουσίας οι οικονομικές του απαιτήσεις ήταν που άνοιξαν την πόρτα της αποχώρησης το περασμένο καλοκαίρι.

Τίποτα δεν είναι εύκολο σε αυτή την ιστορία. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα θέμα που πιθανόν θα το βρούμε μπροστά μας κάποια στιγμή. Και θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η παρατήρηση του. Γιατί έτσι όπως πάνε τα πράγματα, ο Βράνιες δεν απειλείται πια με μια καταστροφική σεζόν. Αλλά με εκείνη που είναι ικανή να τον στείλει «έξω» από το ποδόσφαιρο. Πολύ νωρίτερα από ότι θα περίμενε κανείς…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ