Ξάνθη – Λεβαδειακός 0-1

Ξάνθη – Λεβαδειακός 0-1

Οι Βοιωτοί πήραν τεράστια νίκη με 1-0 επί της Ξάνθη στα Πηγάδια με γκολ του Ιωαννίδη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το παιχνίδι στα Πηγάδια ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Λεβαδειακό ξεκίνησε χθες και τελείωσε… σήμερα με την ομάδα της Λιβαδειάς να παίρνει μια τεράστια εκτός έδρας νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Ιωαννίδης (είχε μπει αλλαγή στο 88′) στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Λεβαδειακός κατάφερε να πάρει μια πολύ μεγάλη νίκη με το γκολ του νεαρού επιθετικού και είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί πως η ομάδα του Καραγεωργίου κοιτάζει με αισιοδοξία την προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία.

Χθες υπήρξε η διακοπή της αναμέτρησης στο 23′ καθώς ήταν αδύνατον να παίξουν ποδόσφαιρο οι δύο ομάδες λόγω των ισχυρών ανέμων. Οι καιρικές συνθήκες ήταν καλύτερες σήμερα κι έτσι το ματς συνεχίστηκε από το σημείο που διακόπηκε χθες, δηλαδή απο το 23ο λεπτό.

Όπως προαναφέραμε οι καιρικές συνθήκες ήταν καλύτερες αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ήταν και… ιδανικές. Ο αέρας δυσκόλεψε και σήμερα τις προσπάθειες των παικτών αλλά τουλάχιστον η κατάσταση δεν ήταν όπως χθες.

Το πρώτο ημίχρονο, για την ακρίβεια τα 22 λεπτά του πρώτου μέρους (καθώς είχαν γίνει χθες τα πρώτα 23′), κύλησαν χωρίς την πολύ μεγάλη φάση, καθώς οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να βρουν διαδρόμους προς τις δύο εστίες. Η καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στην Ξάνθη και ήταν η κεφαλιά του Καντά στο 38′ με την μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Έπιασε πέναλτι ο Μπάγιτς

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη, καθώς οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 47′ αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Αρχικά ο Ντουρίτσκοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Παπαδόπουλος έδωσε επανάληψη. Αυτή την φορά ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού, Μπάγιτς έπεσε στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε το πέναλτι.

Ο Λεβαδειακός έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 56′, όταν ο Κονέ έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Το παιχνίδι είχε καλύτερο ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες κατάφεραν να δημιουργήσουν.

Ο Λεβαδειακός έχει μάλιστα κάθε λόγο α διαμαρτύρεται για το οφσάιντ που καταλογίστηκε στον Νανγκίς με τον παίκτη των φιλοξενούμενων να φεύγει απέναντι στον Ζίβκοβιτς. Όπως φάνηκε δεν υπήρχε κανένα οφσάιντ και η υπόδειξη του βοηθού ήταν λανθασμένη.

Το γκολ του Ιωαννίδη (με κεφαλιά) στο 93′ λύτρωσε τους φιλοξενούμενους και η ομάδα της Λιβαδειάς πανηγύρισε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη.

Το «κλειδί»: Ο Λεβαδειακός έψαξε το γκολ μέχρι το τελευταίο λεπτό και δικαιώθηκε για την επιμονη του.

Το 10άρι: Ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού Μπάγιτς απέκρουσε το πέναλτι του Ντουρίτσκοβιτς και κράτησε όρθια την ομάδα του στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους.

Στον πάγκο: Ο Ντουρίτσκοβιτς έχασε το πέναλτι και η Ξάνθη δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στον Λεβαδειακό.

Γιατί κόουτς: Οι γηπεδούχοι δεν είχαν καλή αμυντική λειτουργία στην φάση του 93΄και το πλήρωσαν ακριβά.

Ξάνθη – Λεβαδειακός 0-1

Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος

Γκολ: 93′ Ιωαννίδης

Κίτρινες: 32′ Μπαξεβανίδης, 50′ Λισγάρας, 72′ Καμαρά – 72′ Μελέγκ

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς (86′ Σαρπόνγκ), Κασάδο, Μπαριέντος, Αλμέιδα, Ντούριτσκοβιτς, Λισγάρας, Καμαρά, Καντά (61′ Αμορίμ), Γέντρισεκ, Μπαξεβανίδης (71′ Μπρίτο).

Λεβαδειακός: Μπάγιτς, Νανγκίς (93′ Στανόγεβιτς), Κονέ, Αντιλέχου, Μαρκόβσκι, Καραχάλιος (91′ Παντελιάδης), Ρεκβιασβίλι, Τσαμπούρης, Ντιόγκο, Μελέγκ (88′ Ιωαννίδης), Μητρόπουλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ