ΑΕΚ… εσωτερικού στις μεταγραφές

ΑΕΚ… εσωτερικού στις μεταγραφές

Η ΑΕΚ πήρε τον Ντέλετιτς, προχωράει για Μπουσούλατζιτς, Σάκιτς, επαναφέρει τον Βασιλαντωνόπουλο και συνεχίζει τις παρασκηνιακές συζητήσεις, κλείνοντας ελεύθερους παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα. Κινήσεις και... εξωτερικού, με επιστροφή Μιλοβάνοβιτς.

Η επιστροφή της ΑΕΚ, μετά το πέρασμα από Β’ και Γ’ Εθνική, έγινε με υλικά «ελληνικά». Με παίκτες που ανακαλύφθηκαν, αποκτήθηκαν και έλαβαν εμπιστοσύνη από την Ενωση, με αποτέλεσμα σταδιακά να αποτελέσουν τη βάση της για την κατάκτηση του τίτλου, την περσινή πορεία στο Europa League, αλλα και τη φετινή παρουσία της στους ομίλους του Champions League, που γέμισε τα ταμεία του συλλόγου με πάνω από 20.000.000 €.

Ναι μεν η Ενωση έφερε αυτό το διάστημα καλούς και ποιοτικούς ξένους (Σιμόες, Γιόχανσον, Λιβάγια, Αραούχο, Βράνιες, Πόνσε), ωστόσο ανέκαθεν οι Ελληνες ή οι προερχόμενοι από το ελληνικό ποδόσφαιρο παίκτες ήταν αυτοί που την κρατούσαν και καθόριζαν την εικόνα της. Με αφορμή, λοιπόν, και την αδυναμία στις εκτός Ελλάδας μεταγραφές, η Ενωση κινείται δυναμικά στο ελληνικό «παζάρι», αποκτώντας τους ποδοσφαιριστές που έχει ξεχωρίσει. Μια απόφαση συνειδητή και αναγκαία.

Ηδη ο Μίλος Ντέλετιτς πρέπει να θεωρείται ποδοσφαιριστής της Ενωσης, καθώς φέρεται να έχει βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο 3 χρόνων, με ετήσιες απολαβές ύψους 200.000 €. Ο 27χρονος Βόσνιος αμυντικός χαφ Αζέρ Μπουσουλάτζιτς του Ατρόμητου είναι επίσης στον δρόμο για τα Σπάτα. Ενώ στην Ενωση παρακολουθούν από πολύ κοντά και την ιδιαίτερη περίπτωση του Εμάνουελ Σάκιτς. Του Αυστριακού πολυεργαλείου του Κάναντι, που φέτος πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις, αποτελώντας έναν από τους παίκτες κλειδιά του συλλόγου του Περιστερίου.

Απαντες ελεύθεροι το καλοκαίρι. Απαντες προσθήκες… ασφαλείας. Παίκτες σε καλές ηλικίες, με καλές χρονιές στην Ελλάδα και με δίψα για το βήμα παραπάνω. Και φυσικά σε τιμές εξαιρετικά χαμηλές. Με την ΑΕΚ να έχει ήδη προχωρήσει κι άλλες παρόμοιες λύσεις ενόψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Στην ίδια λίστα, βεβαίως, μπαίνει και το όνομα του Σταύρου Βασιλαντωνόπουλου. Ενός ποδοσφαιριστή που ανήκει στην ΑΕΚ εδώ και 4 χρόνια, αλλά που ποτέ δεν κατάφερε να πάρει τις ευκαιρίες που ήθελε. Ωστόσο με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί με τη φανέλα της Λαμίας, την τελευταία 2ετία, δείχνει ότι στα 27 του πια, έχει θέση τουλάχιστον στο ρόστερ της Ενωσης. Οπου και θα επιστρέψει το καλοκαίρι. Για να διεκδικήσει τον ρόλο του στο ρόστερ.

Οσο για τις μεταγραφές εξωτερικού; Και αυτές προχωρούν ήδη, με την Ενωση να σκανάρει την αγορά. Οχι μόνο για ελεύθερους, αλλά και για μεταγραφές. Με αρκετά αξιοσέβαστα ποσά, μάλιστα! Ενώ και η διαφαινόμενη επιστροφή του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς στο στελεχιακό δυναμικό της, αναμένεται να φέρει και επιπλέον… επιλογές στις κινήσεις της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ