Ολυμπιακός – ΟΦΗ 5-1

Ολυμπιακός – ΟΦΗ 5-1

Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός για ακόμα ένα παιχνίδι, έκανε επίδειξη δύναμης στον ΟΦΗ επικρατώντας με το εμφατικό 5-1. Χατ-τρικ ο Αχμέντ Χασάν.

Η μεγαλύτερη ίσως ανορθογραφία του φετινού πρωταθλήματος, η ήττα του Ολυμπιακού στο Γεντί Κουλέ στον πρώτο γύρο (1-0), αποκαταστάθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (25/02) στο Γ. Καραϊσκάκης, με τους Περαιώτες να επικρατούν με το εμφατικό 5-1 του ΟΦΗ. Οι Ερυθρόλευκοι αποσπάστηκαν έτσι στο +8, από τη 2η στη βαθμολογία ΑΕΚ και μείωσαν τη διαφορά τους από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στο -7. Ασταμάτητοι οι Ερυθρόλευκοι έδωσαν μία ακόμα παράσταση μπροστά στο κοινό τους.

Με εξαίρεση τα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα, όπου οι Κρητικοί αιφνιδίασαν τον Ολυμπιακό με την πίεσή τους, αποδιοργανώνοντας την μεσαία του γραμμή, και δημιούργησαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ, οι γηπεδούχοι δεν είχαν αντίπαλο και έφτασαν με χαρακτηριστική άνεση σε μια ακόμα ευρεία επικράτηση. Μασούρας, Χασάν (χατ-τρικ) και Φορτούνης οι σκόρερ για την ομάδα του Μαρτίνς. Ο Ναμπί το γκολ της τιμής για τους Μελανόλευκους.

Ο… χορός των γκολ ξεκίνησε στο 15ο λεπτό. Στην πρώτη τελική του Ολυμπιακού στο παιχνίδι. Ο Ποντένσε έκανε την σέντρα από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Μασούρας έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Στρέζο για το 1-0 του Ολυμπιακού. Ακολούθησαν δύο αναγκαστικές αλλαγές για τους Πειραιώτες, με τον Τσιμίκα και τον Μπουχαλάκη να παίρνουν τις θέσεις των Τοροσίδη και Καμαρά αντίστοιχα και μερικά λεπτά… παύσης της καλής λειτουργίας, τα οποία γρήγορα πέρασαν στο παρελθόν. Κι έκτοτε οι γηπεδούχοι δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι…

Στο 36′ ένα λάθος του Μεγιάδο στη μεσαία γραμμή ήταν αρκετό για να γίνει το κλέψιμο. Οι Φορτούνης και Χασάν συνεργάστηκαν άψογα, ο Αιγύπτιος ήταν ο τελικός αποδέκτης, από πάσα του αρχηγού του Ολυμπιακού, και πλάσαρε για το 2-0 της ομάδας του. Τέσσερα λεπτά αργότερα, έγινε και το 3-0. Ο Αιγύπτιος πάσαρε στον Ποντένσε, εκείνος έκανε εξαιρετική σέντρα και ο αμαρκάριστος Φορτούνης δεν είχε πρόβλημα να πιάσει την καρφωτή κεφαλιά για το 3-0 (στην τρίτη τελική του εντός εστίας), που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, λίγα δευτερόλεπτα μετά την σέντρα, ο Τσιμίκας πήρε την πάσα από τον Φορτούνη, σέντραρε από τα αριστερά, ο Χασάν έκανε την προβολή για το 4-0 του Ολυμπιακού, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι. Στο 55′ ο ρέφερι αρνήθηκε πέναλτι σε αντικανονικό κόψιμο του Στρέζου στον Χασάν και στην επόμενη φάση, ο Ναμπί έπιασε ένα υπέροχο δεξί σουτ έξω από την περιοχή, μειώνοντας προσωρινά σε 4-1 για τον ΟΦΗ.

Μόλις τρία λεπτά αργότερα ωστόσο, ο κίπερ των φιλοξενούμενων έκανε λάθος, δεν μπλόκαρε την μπάλα, αυτή στρώθηκε στον Χασάν ο οποίος πλάσαρε με το δεξί για το 5-1 πετυχαίνοντας χατ – τρικ. Ακολούθησε ένας επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων, που έχασαν πολλές ευκαιρίες για να διευρύνουν ακόμα περισσότερο το προβάδισμά τους. Ο Φορτούνης στο 61′, ο Χασάν στο 67′, ο αρχηγός του Ολυμπιακού και πάλι στο 69′, στο 83′ ο Γκερέρο κι ο Αιγύπτιος στο 85′, «άγγιξαν» το 6-1 το οποίο δεν ήρθε τελικώς ποτέ.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Ολυμπιακό θριαμβευτή με 5-1!

Το «κλειδί»: Το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού, ήρθε στην πρώτη του επίσκεψη στην εστία του Στρέζου και μετά από το πολύ δυναμικό ξεκίνημα του ΟΦΗ. Έκτοτε διαλύθηκαν και οι όποιες ελπίδες των Κρητικών να διεκδικήσουν κάτι από την αναμέτρηση.

10άρι: Ο Αχμέντ Χασάν δικαιωματικά μπορεί να χαρακτηριστεί ο κορυφαίος της αναμέτρησης ένεκα των τριών τερμάτων. Βέβαια έχασε σημαντικές ευκαιρίες στη συνέχεια για να διευρύνει ακόμα περισσότερο το προβάδισμα της ομάδας του. Πολύ καλοί για ακόμα ένα παιχνίδι και οι Ποντένσε – Φορτούνης.

Στον πάγκο: Κακές συνολικά οι αμυντικές αντιδράσεις των παικτών του ΟΦΗ και κυρίως των στόπερ.

Γιατί κόουτς:  Κακή τακτικά η επιλογή του Βέρα να κρατήσει την ομάδα του ψηλά στο γήπεδο ακόμη και όταν ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό στην επίθεση και συνδέθηκε με τα μελανόλευκα δίχτυα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΟΦΗ 5-1

Γκολ: 15′ Μασούρας, 36′, 46′, 60′ Χασάν, 40′ Φορτούνης / 57′ Ναμπί

Κίτρινες: 4′ Μιράντα, 12′ Ποντένσε – 4′ Νέιρα, 29′ Φερέιρα

Κόκκινες:

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ψάρρης (Ζακύνθου), Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)

Τέταρτος: Δημήτριος Μαλούτας (Ημαθίας)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τοροσίδης (20′ λ. τρ. Τσιμίκας), Μεριά, Μιράντα, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Καμαρά (21′ λ.τρ. Μπουχαλάκης), Μασούρας, Ποντένσε (73′ Γκερέρο), Φορτούνης και Χασάν.

ΟΦΗ: Στρέζος, Μπράουν, Παπάζογλου (65′ Ποτουρίδης), Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης, Σακόρ, Μεγιάδο, Ναμπί, Βαζ (76′ Οικονόμου), Φερέιρα και Νέιρα (53′ Πάρσον).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ