Μητσόπουλος: «Οι Αρειανοί δεν ανταλλάσσουμε την αξιοπρέπεια μας για κανέναν τίτλο»

Μητσόπουλος: «Οι Αρειανοί δεν ανταλλάσσουμε την αξιοπρέπεια μας για κανέναν τίτλο»

Οσα είπε ο πρώην αρχηγός των κίτρινων σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής και αρχηγός του Άρη, Μανώλης Μητσόπουλος, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και αναφέρθηκε στο πρόσφατο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο οποίο οι κίτρινοι ήταν ανώτεροι αλλά δεν κατάφεραν να επικρατήσουν μένοντας στο 1-1. Ο 49χρονος πλέον παλαίμαχος στόπερ αναφέρθηκε στις αναμνήσεις του, την φετινή ομάδα, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μανώλης Μητσόπουλος

-Για την αξία του αρχηγού:

Είναι φοβερή τιμή δεν περιγράφεται με λόγια αυτό το πράγμα. Είναι τιμή και ευθύνη. Είναι πολύ σημαντικό.

-Για το πάθος που έχει ο αρχηγός με αφορμή Βέλεθ και Δεληζήση:

Είσαι και υπεύθυνος, εκπροσωπείς όλους τους συμπαίκτες σου. Όχι μόνο έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Είναι ότι είσαι ο μπροστάρης. Αυτό βγαίνει και δεν το έχει ο καθένας πάνω του. Μόλις το φοράς μεταμορφώνεσαι. αυτό είναι το συναίσθημα.

-Για το ματς με τον Π.Α.Ο.Κ την Κυριακή:

Εγώ ένιωσα ακριβώς το ίδιο συναίσθημα και στα τρία παιχνίδια. Και τα τρία παιχνίδια είχαμε ευκαιρία να τα πάρουμε. Μου άφησε μία πικρία. Και στο κύπελλο και στο Χαριλάου με το πέναλτι που χάσαμε και με την απόδοση που είχε η ομάδα. Επειδή παρακολουθώ γενικά και ακούω και ραδιόφωνο το ακούω και από ουδέτερους ανθρώπους. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Την λέξη αξιοπρέπεια δεν την νιώθουμε μόνο εμείς. Εμείς το νιώθουμε εδώ και χρόνια. Δεν είμαστε παλαβοί και ένιωσα μεγάλη ευχαρίστηση. Δεν πάμε εμείς στον μονόδρομο. Εμείς το νιώθαμε και το λέγαμε πάντα. Η ιστορία το έχει καταγράψει αλλά είναι ωραίο να το ακούς από ανθρώπους ουδέτερους. Δεν είμαστε εμπλεκόμενοι και δεν μπαίνουμε σε άρματα.

-Για το αν η αξιοπρέπεια μπορεί να φέρει τίτλους:

Πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια δεν μπορείς να το πάρεις. Αυτό έχει δείξει η ιστορία. Τίτλους με αξιοπρέπεια δεν μπορείς να πάρεις. Αυτό που είδα από ανθρώπους σε τελικό κυπέλλου.Αυτή η καθαρότητα που βγάζει η ομάδα ακτινοβολεί σε όλους. Δεν πειράξαμε άνθρωπο εμείς. Δεν αλλάζω με κανέναν τίτλο αυτό που νιώθω ως Αρειανός. Αυτό το συναίσθημα δεν το πουλάω με κανέναν τρόπο. Το 30.000 κόσμο στο Ο.Α.Κ.Α με ανθρώπους που δεν είχαν πάρει πρωτάθλημα. Κατά καιρούς είχαμε διαφωνίες αλλά δεν πειράξαμε ανθρώπους. Έδωσε πόνο ο Άρης. Στα μοναδικά ματς που δεν είχαμε αγκαλιές και φιλιά ήταν με εμάς και με Ολυμπιακό και Α.Ε.Κ.

-Για το ελληνικό πρωτάθλημα:

Είναι ένα πρωτάθλημα που δεν εμπνέει αξιοπιστία. Πλέον φέρνουν ξένους διαιτητές σε παιχνίδια. Σε λίγο αν δεν τους κάνουν οι Ευρωπαίοι θα φέρουμε και από την Λατινική Αμερική και από την Αυστραλία.

-Για αυτό που νιώθει:

Αυτό που νιώθω εγώ και εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία των Αρειανών είναι αυτό που λέω. Δεν είναι μόνο η δίψα αλλά και αυτό που εμπνέει η ομάδα.

-Για το πρωτάθλημα:

Το πρωτάθλημα είναι διάτρητο από παντού. ΜΕ κάποιες ομάδες που δίνουν παίκτες. Όταν παίζεις με τον Ατρόμητο και ο βασικός σκόρερ είναι εκτός αυτό προφανώς και είναι υπέρ σου. Η απόδοση του Ατρόμητου θα ήταν καλύτερη τότε αν έπαιζαν οι κορυφαίοι παίκτες του.

-Για το ποδοσφαιρικό του σχόλιο:

Η υπόθεση Ευρώπη είναι καθαρά στα χέρια μας. Περάσαμε μία εσωτερική μπόρα. Οι παίκτες ενώθηκαν γρήγορα από αυτό που βλέπουμε. Αν επανέλθουν και οι τραυματίες μας είναι στο χέρι μας. Ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες και η ομάδα εκπέμπει υγεία. Δεν μιλάμε για αποτυχία από τον στόχο. Είναι στα χέρια και στα πόδια μας. Όπως κινείται ο παίκτης κινείται και ο φίλαθλος. Αυτό το στοιχείο πρέπει να κρατήσουμε που βγάλαμε και στο τελευταίο παιχνίδι. Υπάρχει ένα στυλ απολογητικό.

-Για το τι πρέπει να κάνουμε σαν ομάδα:

Να προστατεύσουμε την υγεία και την εικόνα της οικογένειας που βγάζει η ομάδα μας. Πρέπει να μπολιάζονται οι ανάγκες μας. Κάποια στιγμή να κρατήσουμε ανθρώπους για χρόνια. Αυτή τη στιγμή παίρνουμε στοιχεία από τον Παντελίδη. Μακάρι να τον κρατήσουμ 20 χρόνια και να μας φέρει τίτλους.

-Για κάποιο Άρης Α.Ε.Κ που θυμάται:

Στα εννιά χρόνια δεν είχαμε χάσει ποτέ στο Χαριλάου από την Α.Ε.Κ, αλλά ούτε και από Ολυμπιακό. Αυτά τα παιχνίδια είναι ντέρμπι και πάντα είναι πολύν έντονα αυτά τα παιχνίδια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ