ΠΑΟΚ: Όταν ο «Μεγαλέξανδρος» κρέμασε τα παπούτσια του

ΠΑΟΚ: Όταν ο «Μεγαλέξανδρος» κρέμασε τα παπούτσια του

Σαν σήμερα, πριν από τριάντα πέντε χρόνια ο Γιώργος Κούδας πήρε την απόφαση σε μια διαδρομή 21 ετών να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Το ημερολόγιο έγραφε 26 Φεβρουαρίου του 1984 ο Γιώργος Κούδας έβγαινε για τελευταία φορά από το γήπεδο της ιστορικής Τούμπας. Στο ματς με το Αιγάλεω ο «Μεγαλέξανδρος» του Ελληνικού ποδοσφαίρου στην 504 συμμετοχή του έβαλε τον δικό του επίλογο σε μια πολυετή καριέρα μόνο με την Ασπρόμαυρη φανέλα.

Ο Γιώργος Κούδας που γεύτηκε χαρές και λύπες με το Δικέφαλο στο στήθος σημείωσε 133 γκολ, ενώ στο κύπελλο σε 70 συμμετοχές σκόραρε 27 γκολ. Συνολικά μαζί με τους ευρωπαϊκούς αγώνες και τους φιλικούς έχει αγωνιστεί 780 φορές, σκοράροντας 220 τέρματα.

Το σύμβολο της ομάδας της Θεσσαλονίκης με αφορμή την απόφαση του να κρεμάσει τα αθλητικά του παπούτσια είχε πεις πως: «Στο τελευταίο μου παιχνίδι θυμάμαι ότι είχα βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου, γιατί ήμουν ήδη 37-38 χρονών, κάνω όλη την προετοιμασία, παίζω μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου και δεν αισθάνομαι αυτό που μπορώ να δώσω στον κόσμο και ιδιαίτερα επειδή ήμουν «εγωιστής», ήθελα να σταματήσω χωρίς ο κόσμος να μου πει: «Κούδα γέρασες, φύγε από το γήπεδο». Πήγα συζήτησα με τον προπονητή μου και του είπα όποτε με χρειάζεσαι μπορώ για ένα ημίχρονο, όποτε με χρειάζεσαι μπορείς να με χρησιμοποιείς. Έτσι σταμάτησα στις 26 Φεβρουαρίου του 1984»

Ο Γιώργος Κούδας, που αγωνίστηκε από το 1963 έως το 1984 κατέκτησε το πρωτάθλημα την περίοδο 1975-76 και 2 κύπελλα Ελλάδας, το 1972 και 1974. Μετέπειτα πέρασε και ως παράγοντας της ομάδας του Δικέφαλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ