Ο ΠΑΟ έχει περιθώριο να διαχειριστεί 1,5 εκατ. ευρώ

Ο ΠΑΟ έχει περιθώριο να διαχειριστεί 1,5 εκατ. ευρώ

Η αποχώρηση των Μουνιέ, Οικονόμου, Κουλιμπαλί δίνει στους Νταμπίζα, Δώνη τη δυνατότητα να επιχειρήσουν καλύτερη κατανομή του μπάτζετ.

Με τα έως τώρα δεδομένα, ακόμα κι αν εξασφαλίσει την άδεια ο Παναθηναϊκός, τίποτα δεν φανερώνει ότι το μπάτζετ θα αυξηθεί, τουλάχιστον σε σημαντικό βαθμό.

Τώρα είναι κοντά στα 5,5-6 εκατ. ευρώ μεικτά. Αναφερόμαστε μόνο στο ρόστερ κι όχι  φυσικά στα λειτουργικά έξοδα ή στην Ακαδημία. Αν δεν πάρει άδεια ο Παναθηναϊκός, δεν το συζητάμε ότι το μπάτζετ δεν πρόκειται να ανέβει. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι πιθανό να πάει στα 6,5 άντε 7 εκατ. ευρώ. Μάξιμουμ. Κι αν συμβεί αυτό. Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού Νίκος Νταμπίζας και ο προπονητή Γιώργος Δώνης, ωστόσο, αναμένεται να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν καλύτερη κατανομή του μπάτζετ.

Με τα πενιχρά- για το μέγεθος του «τριφυλλιού», οικονομικά μέσα που θα διαθέτουν, πολλά θα κριθούν από τους Αντονί Μουνιέ, Βαγγέλη Οικονόμου, Ουσμάν Κουλιμπαλί. Στον τελευταίο έγινε πρόταση ανανέωσης με μειωμένες, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδοχές απ’ αυτές που έχει φέτος. Ψάχνει, όμως, καλύτερη προσφορά και δεν έχει απαντήσει ακόμα. Εξαιτίας και των συχνών τραυματισμών που βγάζει, όλα δείχνουν πλέον ότι δύσκολα θα γίνει η ανατροπή και θα μείνει.

Σε ό,τι αφορά τον Μουνιέ, είναι βέβαιο ότι το καλοκαίρι θα γίνει προσπάθεια να λυθεί το συμβόλαιό του που έχει ισχύ έως το καλοκαίρι του 2020. Ο Γάλλος είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του Παναθηναϊκού με αποδοχές 425.000 ευρώ καθαρά. Κάτι που σημαίνει ότι μεικτά κοστίζει περίπου 800.000 ευρώ. Προσθέστε και τον Οικονόμου, ο οποίος είναι φανερό ότι δεν βρίσκεται στις προτιμήσεις του Δώνη. Ο Έλληνας αμυντικός βαδίζει στα 32 του χρόνια και είναι ο πιο μεγάλος σε ηλικία στο ρόστερ (ακολουθεί ο Μουνιέ).

Ο Οικονόμου έχει φέτος ετήσιες αποδοχές 180.000 ευρώ καθαρά και το συμβόλαιό του επίσης ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020. Στοιχίζει μεικτά περίπου 350.000 ευρώ. Τόσα ίσως και λίγο περισσότερα μεικτά, κοστίζει ο Κουλιμπαλί.

Από τους τρεις παίκτες, λοιπόν, που αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν, το «τριφύλλι» θα εξοικονομήσει ένα σημαντικό ποσό 1,5 εκατ. ευρώ από το μπάτζετ. Σαφώς οι δύο εξ αυτών, οι Μουνιέ, Οικονόμου που έχουν συμβόλαιο, δεν θα πουν «ευχαριστούμε για τη συνεργασία φεύγουμε». Θα θελήσουν αποζημίωση. Και στην ηλικία που βρίσκονται δεν θα χαρίσουν και πολλά. Αυτά τα χρήματα θα προστεθούν στις δεκάδες που τακτοποιεί από λάθη περασμένων ετών ο Αλαφούζος και θα μπουν σε μελλοντικές υποχρεώσεις. Στην οικονομία του μπάτζετ, όμως, θα υπάρχει 1,5 εκατ. ευρώ.

Οι Δώνης, Νταμπίζας δηλαδή θα μπορούν αντί για τους τρεις παίκτες που θα φύγουν, να φέρουν για παράδειγμα πέντε ποδοσφαιριστές που θα κοστίζουν μεικτά 300.000 ευρώ. Να έχει η ομάδα περισσότερες λύσεις και να καλύψει περισσότερα κενά σε διάφορες θέσεις. Όσο πιο μικρό το κόστος κάθε παίκτη, φυσικά, τόσο περισσότεροι μπορεί να έρθουν. Το κατά πόσο βέβαια η ποσότητα θα συνεπάγεται και αύξηση της ποιότητας θα φανεί…

Μην ξεχνάμε, πάντως, ότι και ορισμένοι παίκτες θα θελήσουν αύξηση για να επεκτείνουν το συμβαόλαιό τους. Δεν είναι και λίγα αυτά που λήγουν το καλοκαίρι του 2020 (Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, ενώ του Κουρμπέλη λήγει τον Δεκέμβριο του 2020).

Κάτσε, Τζανδάρης
Οι τρεις που αναφέραμε είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν πρόκειται να μείνουν και μετά τη λήξη της φετινής σεζόν. Υπάρχουν κι άλλοι παίκτες, όμως, που αν αποχωρήσουν μπορεί να εξοικονομηθούν χρήματα. Για τον Κάτσε ο Παναθηναϊκός πληρώνει φέτος το μισό συμβόλαιο, δηλαδή 200.000 ευρώ καθαρά. Συν την εφορία, πάει σχεδόν στο διπλάσιο. Κανείς δεν ξέρει τώρα επίσης αν θα γίνει κίνηση να αγοραστεί από τον ΠΑΟΚ, με πόσα χρήματα και τι συμβόλαιο θα αξιώσει ο διεθνής Αλβανός αμυντικός χαφ. Με τους Θεσσαλονικείς έχει έναν ακόμα χρόνο με αποδοχές 400.000 ευρώ. Να πάρει τόσα από το «τριφύλλι» αποκλείεται. Θα συμβιβαστεί με λιγότερα; Και πόσο λιγότερα; Αν φύγει, πάντως, θα χρειαστεί χρήμα για να βρεθεί μία ανάλογη ποιοτική λύση.

Ο Τζανδάρης, παράλληλα, είναι ένας παίκτης που δεν είναι ούτε στις εναλλακτικές επιλογές. Έχει κι αυτός συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2020. Αν αποχωρήσει αναμένεται να εξοικονομηθεί κι απ’ αυτόν ένα ποσό που δεδομένα ξεπερνάει τις 100.000 ευρώ. Ο Νταμπίζας αναμφίβολα θα έχει αρκετή δουλειά κι αυτό το καλοκαίρι. Δεν είναι και το πιο εύκολο να μοιράσεις σωστά τόσο λίγα χρήματα…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ