AEK: Στρατιώτης Τάσος Μπακασέτας!

AEK: Στρατιώτης Τάσος Μπακασέτας!

Ο Μπακασέτας των… έξι θέσεων και η σημασία του μηνύματος του Χιμένεθ στα αποδυτήρια, μέσω της αποθέωσης στον διεθνή άσο μετά το ματς.

Ο Τάσος Μπακασέτας μπορεί να μην σκόραρε κάποιο από τα τρία γκολ της ΑΕΚ απέναντι στον Ατρόμητο. Ή ακόμα–ακόμα και να μην ήταν εκ των διακριθέντων της Ένωσης στη μεγάλη νίκη της Τρίτης. Ωστόσο, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μπήκε στην ενδεκάδα της ΑΕΚ ο διεθνής άσος και τα δεδομένα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, τον καθιστούν εκ των πρωταγωνιστών.

Ο Μπακασέτας ήταν μέχρι και το πρωί της Δευτέρας με το… ενάμιση πόδι εκτός μάχης, λόγω του προβλήματος τραυματισμού στο γόνατο. Ωστόσο όχι μόνο μπήκε στην αποστολή, αλλά βρέθηκε μετά και από τη συζήτηση που είχε με τον Μανόλο Χιμένεθ στην ενδεκάδα! Με τον ρόλο του μάλιστα, να είναι εκείνος του αριστερού μπακ-χαφ!

Αυτή, ήταν ή έκτη θέση που βλέπουμε να χρησιμοποιείται ο Μπακασέτας στη φετινή σεζόν! Ο διεθνής άσος έχει αγωνιστεί ως δεξιός εξτρέμ, ως αριστερός εξτρέμ, ως δεύτερος φορ, ως επιτελικός μέσος, ως εσωτερικός χαφ και πλέον και ως αριστερός μπακ-χαφ. Με τον «Μπάκα» να εξελίσσεται σε έναν «στρατιώτη» της ΑΕΚ, έτοιμο να προσφέρει ανά πάσα στιγμή και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Όπως έκανε και την Τρίτη, δίνοντας με την παρουσία του τη δυνατότητα στον Χιμένεθ να εφαρμόσει το 3-5-2 που είχε στο μυαλό του.

Ο Μπακασέτας έβγαλε έτσι για άλλη μια φορά ασπροπρόσωπο τον προπονητή του, με τον Χιμένεθ να φυλάει ένα ξεχωριστό κομμάτι των δηλώσεών του, για να αποθεώσει δημόσια τον 25χρονο άσο. Με την τοποθέτηση του Ισπανού μετά το παιχνίδι να έχει τη σημασία της.

Ο Χιμένεθ έκανε λόγο για την αυτοθυσία και την ταπεινότητα που χαρακτηρίζουν τον Μπακασέτα ως ποδοσφαιριστή. Έναν διεθνή παίκτη, που ακολουθεί πιστά ότι κι αν του ζητηθεί για το συμφέρον της ομάδας. Ακόμα κι αν γνωρίζει πως για τον ίδιο, σε ατομικό επίπεδο, ενδεχομένως να μην λειτουργεί… αβανταδόρικα το να αγωνιστεί για παράδειγμα ως αριστερό μπακ-χαφ.

Μέσω του Μπακασέτα ο Χιμένεθ έστειλε προχθές ένα ξεκάθαρο μήνυμα στα αποδυτήρια. Εκεί όπου είναι σαφές πως θέλει να περάσει ξανά μια νοοτροπία που χαρακτήριζε την ΑΕΚ και πέρυσι. Εκείνη της ομαδικότητας και της διάθεσης από όλους, να βάλουν στην άκρη τις όποιες προσωπικές βλέψεις ή επιθυμίες, προκειμένου το «εμείς» να γίνει και πάλι η βασική αρχή του κιτρινόμαυρου ρόστερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ