Τα στοιχεία που θα δώσουν τη νίκη στον Παναθηναϊκό

Τα στοιχεία που θα δώσουν τη νίκη στον Παναθηναϊκό

Ποια είναι τα σημεία κλειδιά που θα φέρουν στο «τριφύλλι» ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει το μπάτζετ, ούτε την ποιότητα του ΠΑΟΚ. Υπάρχουν σημεία κλειδιά, όμως, στα οποία αν δουλέψει όπως πρέπει η ομάδα του Γιώργου Δώνη μπορεί να πάρει τους τρεις βαθμούς και να σπάσει το αήττητο του αντιπάλου.

Οι «πράσινοι» έχουν ένα πλεονέκτημα, εκτός του ότι παίζουν στο σπίτι τους. Είναι πιο φρέσκοι σε αντίθεση με τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι έχουν κούραση από την υπερπροσπάθεια στον ημιτελικό με τον Πανιώνιο. Τα τρεξίματα, λοιπόν, ο έλεγχος του ρυθμού σε έναν αγώνα υψηλών απαιτήσεων είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Ας δούμε, ωστόσο, ποια είναι τα σημεία κλειδιά.

Πρέσινγκ ψηλά: Ο Άρης την περασμένη αγωνιστική πίεσε ψηλά τον ΠΑΟΚ και τον αποδιοργάνωσε στα χαφ. Αυτό θέλει να πετύχει και ο Δώνης. Ο ΠΑΟΚ έχει εμπειρία και προσωπικότητες στη μεσαία γραμμή, όπως είναι οι Μαουρίτσιο, Ολιβέιρα, Σάκχοφ, αλλά δεν είναι ταχυδυναμικοί παίκτες.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού θέλει οι ποδοσφαιριστές του να τρέξουν τους μέσους της μακεδονικής ομάδας. Στον άξονα κινείται και ο Μπίσεσβαρ, ο οποίος έχει τρομερή ποιότητα, αλλά επίσης δεν είναι αθλητικός. Στηρίζεται στην τεχνική και ο προπονητής του «τριφυλλιού» εκτιμά ότι αν μπει φρένο στον άξονα του «Δικεφάλου» θα περιορίσει αρκετούς κινδύνους για την εστία του Διούδη.

Αλληλοκαλύψεις στα άκρα: Στον πρώτο γύρο ο Παναθηναϊκής ηττήθηκε 2-0 στην Τούμπα από πλαγιοκοπήσεις. Εκτός από τον άξονα ο ΠΑΟΚ διαθέτει στα άκρα της άμυνας δύο έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες. Τους Βιεϊρίνια, Μάτος. Αυτοί οι δύο παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του ΠΑΟΚ κι ο Δώνης φυσικά θέλει να περιοριστούν τα ανεβάσματά τους και να τους αποκόψει από τους εξτρέμ.

Στημένες φάσεις: Ένα από τα μεγάλα όπλα του ΠΑΟΚ είναι οι στημένες φάσεις. Οι Θεσσαλονικείς έχουν πολλές κομπίνες είτε στα κόρνερ είτε στα φάουλ και καλούς εκτελεστές. Έχουν σημειώσει αρκετά γκολ από ελεύθερα χτυπήματα και ο Δώνης θα το αναλύσει αυτό σε βίντεο. Η ομάδα του υστερεί σε ύψος και είναι ένα πολύ σημαντικό να προσέξει στα στημένα ο Παναθηναϊκός για να πάρει αποτέλεσμα.

Γρήγορη μετάβαση στην επίθεση: Το «τριφύλλι» θέλει να έχει την κατοχή κι αυτό θα επιδιώξει και στην κυριακάτικη αναμέτρηση. Αλλά δεν είναι και το απλό. Επειδή, όμως, όπως αναφέραμε, οι Θεσσαλονικείς έχουν αργό άξονα, θα πρέπει ο Παναθηναϊκός δεν να έχει γρήγορη μετάβαση στην επίθεση, έπειτα από κλέψιμο της μπάλας. Να εκμεταλλευτεί όποιες αργές επιστροφές υπάρχουν.

Θέληση και πάθος: Ομάδα που δεν έβγαλε θέληση και πάθος σε ντέρμπι, καταδικάστηκε σε αποτυχία. Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μισό της σεζόν δεν έχει καλές εμφανίσεις, έχει πικράνει τον κόσμο του, αλλά στα μεγάλα ματς το κίνητρο είναι διαφορετικό. Οι «πράσινοι» θα πρέπει να παίξουν δυνατά, με πάθος. Να μπαίνουν καμικάζι σε κάθε μονομαχία. Διαφορετικά δεν έχουν τύχη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ