Λύρατζης: «Να είμαστε κυρίαρχοι του παιχνιδιού»

Λύρατζης: «Να είμαστε κυρίαρχοι του παιχνιδιού»

Ο Λευτέρης Λύρατζης με αφορμή την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό κατέθεσε την άποψη λέγοντας πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι το αφεντικό του αγώνα στο ΟΑΚΑ.

Για τον επικείμενο αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ μίλησε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού ο Λευτέρης Λύρατζης ο οποίος παράλληλα στάθηκε και στην πορεία τη Κ19.

Για το παιχνίδι της Κ19 κόντρα στην Τότεναμ: «Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι, καθώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να παίζουμε πολλά τέτοια παιχνίδια στη σεζόν, διότι οι αντίπαλοι δεν είναι τόσο ανταγωνιστικοί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά πιστεύω πως ανταπεξήλθαμε στο 100% του παιχνιδιού και νομίζω πως όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό».

Για την μαζική παρουσία του κόσμου στην Τούμπα: «Νομίζω πως τους περισσότερους τους επηρέασε αρνητικά ο τόσος πολύς κόσμος που ήταν στο γήπεδο. Γι’ αυτό και μπήκαμε λίγο … ‘μουδιασμένα’ θα έλεγα στο πρώτο εικοσάλεπτο, δεχτήκαμε και την κόκκινη κάρτα που μας επηρέασε αλλά μετά στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε χωρίς άγχος και πήγαμε καλά».

Για τις διαφορές σε σχέση με την Τότεναμ: «Υπήρχαν διαφορές. Κατ’ αρχάς το ανδρικό ποδόσφαιρο έχει διαφορές με την Κ19. Και κυρίως ήταν στις επαφές. Η Τότεναμ έπαιζε με μια – δυο επαφές, γρήγορο ποδόσφαιρο, κάθετο, εμείς είμαστε συνηθισμένοι στο να είμαστε όλοι μπροστά και να προσπαθούμε να διασπάμε τις άμυνες, γιατί οι περισσότερες ομάδες μας αντιμετωπίζουν μ’ αυτόν τον τρόπο. Οπότε είναι αυτό που σας είπα, στο πρώτο εικοσάλεπτο μπήκαμε λίγο ‘μουδιασμένα’, μέχρι να προσαρμοστούμε αλλά στο δεύτερο ημίχρονο κοιτάξαμε τον αντίπαλο στα μάτια».

Για το πως θα φτάσουν σε ανώτερο επίπεδο: «Πιστεύω πως αυτό μπορούμε να το αποκτήσουμε αν παίζουμε περισσότερα παιχνίδια τόσο ανταγωνιστικά . Μόνον μ’ αυτόν τον τρόπο μπορούμε να το πετύχουμε».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Ο κ. Γκαρσία η αλήθεια είναι ότι δε μιλάει πολύ. Αλλά μπορείς να καταλάβεις εύκολα πως ήταν περήφανος για μας, για όλην αυτήν την πορεία και το έδειξε με τον τρόπο του. Και σε μας, μας βοήθησε ν’ ανέβουμε ψυχολογικά γιατί ήταν δύσκολη η στιγμή του αποκλεισμού».

Για το αν θα μπορούσε να σταθεί η Κ19 του ΠΑΟΚ στη Super League: «Θα αναφερθώ και στον Παναθηναϊκό γιατί τον αντιμετωπίζουμε σε δυο ημέρες. Πολλά παιδιά από τη δεύτερη ομάδα προκρίθηκαν κι έπαιξαν καλά το ρόλο τους στη συνολική τους παρουσία, ειδικά στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Νομίζω πως οι περισσότεροι τα πήγαν καλά. Παρόλα αυτά υπήρχαν και δυο – τρεις έμπειροι οι οποίοι βοήθησαν τα παιδιά να ενσωματωθούν κι έβαλαν κι αυτοί το λιθαράκι τους για να ολοκληρωθεί η ομάδα. Στη δικιά μας ομάδα πιστεύω πως θα ήταν το ίδιο. Παρόλα αυτά αν υπήρχαν δυο – τρεις έμπειροι παίκτες θα ήταν για όλους πιο εύκολο. Ο συνδυασμός νιάτα κι εμπειρία νομίζω πως είναι το πλέον κατάλληλο. Αν έχεις αυτά τα δυο έχεις μια αξιοπρεπή ομάδα».

Για το αν η ομάδα είναι κουρασμένη σωματικά ή ψηχολογικά: «Φτάνουμε στο τέλος του πρωταθλήματος, λογικό είναι να υπάρχει κάποια κόπωση και ψυχολογική και σωματική. Παρόλα αυτά πιστεύω πως και στα έντεκα παιχνίδια που έχουν απομείνει και στους δυο θεσμούς, λόγω και των στόχων που είναι η κατάκτησή τους, πιστεύω πως θ’ ανταπεξέλθουμε παρά τις όποιες δυσκολίες και θα βγούμε νικητές. Θα τα διαχειριστούμε σωστά και θα μπορέσουμε να τα κερδίσουμε».

Για την πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδας: «Ψυχολογικά πιστεύω βοήθησε στο έπακρον. Όλοι οι παίκτες πήραν ψυχολογία διότι ένας αποκλεισμός θα ήταν πολύ ‘βαρύς’ και μας βοήθησε».

Για το αν ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσαρμόζεται στο παιχνίδι του αντιπάλου ή να παίζει ακόμα καλύτερα με τον δικό του τρόπο: «Να παίζει ακόμη καλύτερα, διότι δε νομίζω πως υπάρχει λόγος ν’ αλλάξει νοοτροπία. Αυτή τη νοοτροπία ακολουθούμε από την αρχή του πρωταθλήματος κι έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος, μέχρι την κατάκτηση των στόχων μας».

Για τον Παναθηναϊκό: «Στην αρχή νομίζω όλοι ενθουσιαστήκαμε μ’ αυτήν την επιτυχία που είχαν στα πρώτα παιχνίδια κερδίζοντας το ένα ματς μετά το άλλο. Παρόλα αυτά είναι μια καλή ομάδα, οι νέοι παίκτες σίγουρα προσθέτουν πολλά τρεξίματα. Υπάρχουν και δυο – τρεις έμπειροι παίκτες αλλά εμείς θα κοιτάξουμε το ματς να το αντιμετωπίσουμε όπως όλα τ’ άλλα. Θα παίξουμε την μπάλα μας, το παιχνίδι κατοχής, αυτό που κάνουμε σε κάθε παιχνίδι».

Για τα στοιχεία που θα κρίνουν τον αγώνα: «Τώρα δεν ξέρω να σας πω την αλήθεια το πώς θα παίξει ο Παναθηναϊκός. Αυτό που θα έλεγα είναι να προσέχουμε λίγο τις αντεπιθέσεις διότι είναι πολύ πιθανό στο δεύτερο μισό του γηπέδου να κάνουν άμυνα και να ‘χτυπήσουν’ στις αντεπιθέσεις».

Για το τι πρέπει να παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ για να πάρει τη νίκη: «Να είμαστε κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Να έχουμε εμείς τον πρώτο λόγο και να έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Να είμαστε εμείς το ‘αφεντικό’ του αγώνα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ