Καβαλ-ΑΡΗΣ και με την ΑΕΚ! (vid)

Καβαλ-ΑΡΗΣ και με την ΑΕΚ! (vid)

Μετά τη μεγάλη εμφάνιση στην Τούμπα, ο Αρης με μεγαλειώδη παρουσία στο κατάμεστο Βικελίδης, επικράτησε της κάκιστης ΑΕΚ με 2-0. Τα γκολ οι Λάρσον και Ρόουζ, με τους κίτρινους να έχουν ακόμη δύο δοκάρια, πέναλτι που δεν καταλογίστηκε και σωρεία ευκαιριών για ακόμη μεγαλύτερο σκορ.

Την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι και μάλιστα με εμφατικό τρόπο καθώς κυριάρχησε απόλυτα, πανηγυρίζει ο Αρης, με 2-0 επί της ΑΕΚ. Ο «Θεός του πολέμου» εκτός από τα γκολ των Λάρσον (32’) και Ρόουζ (69’) είχε δύο δοκάρια και 2-3 ακόμη μεγάλες ευκαιρίες για ένα μεγαλύτερο σκορ!

Στους 37 βαθμούς με την 11η νίκη του ο Αρης, έκανε «άλμα» για την παρουσία του στην πρώτη 5άδα και πλέον μπορεί να «φλερτάρει» με ψηλότερες θέσεις. Εντυπωσιακή παρουσία από 20 χιλιάδες οπαδούς που γέμισαν το Βικελίδης και παρακολούθησαν την καλύτερη εμφάνιση της ομάδας τους φέτος.

Αντιθέτως για την ΑΕΚ αυτή δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ήταν από τις πιο κακές εμφανίσεις της σε όλη τη σεζόν και έτσι η ομάδα του Χιμένεθ οδηγήθηκε δικαίως στην 5η της ήττα. Έτσι Ενωση έχασε τις όποιες ελπίδες είχε για την 2η θέση, ενώ πλέον αισθάνεται πιο έντονη την «ανάσα» του Ατρόμητου, αλλά και του Άρη, πλέον, καθώς μείωσε στους 6.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη της αναμέτρησης

Με 4-2-3-1 ο Άρης
Ο Παντελίδης παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τερματοφύλακα τον Κουέστα. Οι Βαλεριάνος, Ρόουζ, Βέλεθ και Κόρχουτ (απο δεξιά προς αριστερά) ήταν η τετράδα της άμυνας, οι Σιώπης και Ματίγια αγωνίστηκαν στα αμυντικά χαφ, ο Γκαρσία δεξιά στη μεσαία γραμμή, ο Λάρσον αριστερά και ο Ντιγκινί πίσω από τον Γιουνές.

Με 3-5-2 η ΑΕΚ
Με την διάταξη που είδαμε και απέναντι στον Ατρόμητο ξεκινά το παιχνίδι απέναντι στον Άρη η ΑΕΚ. Ο Χιμένεθ διατήρησε το 3-5-2 με τον Μπακασέτα σε ρόλο αριστερού μπακ, με τους υπόλοιπους να είναι ο Μπάρκας στο τέρμα, οι Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης στην άμυνα, ο Γκάλο δεξιά, οι Άλεφ , Σιμόες στο κέντρο και ο Μάνταλος πίσω από τους Λιβάγια, Πόνσε.

Δοκάρι ο Κόρχουτ, ακυρώθηκε γκολ του Βέλεθ
Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς τίποτα το αξιόλογο, όμως στο επόμενο τρίλεπτο ο Αρης άγγιξε δύο φορές το γκολ. Η πρώτη στο 11’ όταν ο Κόρχουτ έπιασε ένα σουτ-κεραυνό 25 μέτρα έξω από την περιοχή, το οποίο μετά και από παρέμβαση με τα ακροδάχτυλα του Μπάρκα, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι!

Στο 13’ ο Αρης σκόραρε με κεφαλιά του Βέλεθ, το οποίο όμως κατόπιν συνεννόησης του διαιτητή με τον επόπτη ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Ισπανός αμυντικός ήταν σε κανονική θέση, όμως ο Γιουνές που ήταν εκτεθειμένος προσπάθησε να πιάσει την κεφαλιά και αυτό θεωρήθηκε από τον διαιτητή κίνηση προς την μπάλα. Πάντως ήταν μια άστοχη κίνηση του Τυνήσιου καθώς ο Μπάρκας ήταν εξουδετερωμένος και η μπάλα θα κατέληγε στα δίχτυα του έτσι κι αλλιώς.

Πέναλτι του Τσότσιτς που δεν καταλογίστηκε
Στο 29’΄ο Αρης ζήτησε σωστά πέναλτι καθώς μετά από σουτ του Γκαρσία, ο Τσόσιτς έπεσε για τάκλιν, με τη μπάλα να βρίσκει καθαρά στο χέρι του. Μάλιστα σχεδόν την αγκάλιασε, ακουμπώντας την παρατεταμένα λειτουργώντας ως… τερματοφύλακας. Ο διαιτητής όμως δεν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών θεωρώντας λανθασμένα ότι το χέρι είναι ακούσιο.

Κυρίαρχος ο Αρης, «φλύαρη» υπεροχή η ΑΕΚ
Στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας, με τις… ευλογίες όμως του Άρη που έτσι έριξε στην «παγίδα» του του φιλοξενούμενους. Η Ενωση ήταν άνευρη, δεν απείλησε καθόλου και αρκεί να αναφέρουμε ότι σε 45λεπτά δεν είχε ούτε μία τελική! Πόνσε και Λιβάγια ήταν σαν να μην… έπαιζαν αφού η μπάλα δεν σπάνια έφτανε στα πόδια τους.

Γενικότερα οι φιλοξενούμενοι αναλωνόταν  σε… παράλληλο ποδόσφαιρο με πολλές πάσες στο κέντρο και την άμυνα χωρίς να βρίσκουν διαδρόμους απέναντι στην καλοστημένη και επιθετική άμυνα των γηπεδούχων.

Παράλληλα η ΑΕΚ είχε αρκετά κενά και ασυνεννοησίες στην άμυνα και αυτό ακριβώς εκμεταλλεύθηκε στο 32ο λεπτό ο Αρης. Σε εξαιρετική αντεπίθεση από τα αριστερά, ο Λάρσον που έκανε κούρσα… μισού γηπέδου νίκησε τον Μπάρκα με διαγώνιο πλασέ για το 1-0! Γενικότερα ο Αρης είχε πάθος, αυτοπεποίθηση και κέρδισε σχεδόν όλες τις μονομαχίες, ενώ δεν πτοήθηκε από την ακύρωση του γκολ και τον μη καταλογισμό του πέναλτι.

Γκολ, δοκάρι και ένα… τσουβάλι ευκαιρίες για τον Αρη
Στο δεύτερο μέρος η υπεροχή του Αρη ήταν ακόμη πιο καθαρή καθώς απείλησε την αντίπαλό του ακόμη με συντριβή. Η ΑΕΚ είχε τρομακτικά προβλήματα στην άμυνα είτε στις αντεπιθέσεις είτε στα στημένα ενώ επιθετικά παρέμενε ακίνδυνη. Αρκεί να πούμε ότι η πρώτη τελική της ομάδας του Χιμένεθ σε ολόκληρο το ματς ήταν ένα σουτ του Αλεφ μόλις στο 64΄!

Ο Ισπανός τεχνικός δεν έβλεπε αποτελεσματικότητα από τους παίκτες του είτε το σύστημα ήταν το 3-5-2 είτε το 4-4-2 στο οποίο το γύριζε  κατά διαστήματα. Ουτε και μετά την είσοδο των Μπογέ και Αλμπάνη η ΑΕΚ άλλαξε την εικόνα της προς το καλύτερο. Αλλωστε ο Σιώπης είχε «καταπιεί» τη μεσαία γραμμή των φιλοξενούμενων, με τους Μάνταλο, Αλεφ και Σιμόες να πελαγοδρομούν και να είναι ανούσιοι.

Αντιθέτως ο Αρης ήταν καταιγιστικός και  σχεδόν κάθε επίθεση του «μύριζε» γκολ. Οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ στο 56’ (τετ α τετ Γκαρσία μετά από «μαγική» ενέργεια), το 59’ (δοκάρι Γιουνές μετά από ασίστ Ντιγκινί) και το 63’ (τετ α τετ Ντιγκινί) και κτελικά ατάφεραν να το πετύχουν στο 69’ με τον Ρόουζ.

Σε μια υποδειγματική «κομπίνα» ο Ματίγια εκτέλεσε ένα φάουλ με πάσα στον Ντιγκινί, ο τελευταίος έδωσε ασίστ πάρε-βάλε με το κεφάλι στον Γάλλο στόπερ και ο τελευταίος με πλασέ που θα ζήλευε κι επιθετικός, έκανε το 2-0! Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του με τη φανέλα των κίτρινων!

Στη συνέχεια ο Παντελίδης πέρασε τον Μπάσα αντί του Γιουνές, «έσφιξε» ακόμη περισσότερο τη μεσαία γραμμή της ομάδας του και έτσι το Ο Αρης κράτησε εύκολα το αποτέλεσμα. Το 2-0 παρέμεινε ως το τέλος με τους 20 χιλιάδες οπαδούς του να γιορτάζουν βλέποντας την ομάδα τους να κάνει αποφασιστικό βήμα για την είσοδο στην 5άδα.

Το κλειδί: Η εξαιρετική αμυντική λειτουργία αποτέλεσε τη βάση για τη σημερινή άψογη εμφάνιση του Αρη. Οι γηπεδούχοι εγκλώβισαν την ΑΕΚ, της χάλασαν το μυαλό και έτσι κυριάρχησαν και στα 90 λεπτά.

Το 10άρι: Ο Λάρσον που έκτος από το πρώτο γκολ της ομάδας του έκανε άνω-κάτω από αριστερά την άμυνα της ΑΕΚ. Εύσημα και στον Ντιγκινί που έτρεχε ασταμάτητα σε όλο το γήπεδο και έβγαλε την ασίστ στο 2ο γκολ της ομάδας του.

Στον πάγκο: Ολη η… ΑΕΚ! Σχεδόν κανείς από την Ενωση (με εξαίρεση ίσως τον Αλεφ) δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων για ένα τόσο δύσκολο και απαιτητικό ματς όπως αυτό με τον Αρη στο Βικελίδης. Αν δεν ήταν μάλιστα ο Μπάρκας με μερικές μεγάλες επεμβάσεις, το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο.

Γιατί κόουτς: Ο Χιμένεθ παρουσιάστηκε «αδιάβαστος» απέναντι στον Αρη καθώς επί 90 λεπτά δεν μπόρεσε να σταματήσει τα ατού των γηπεδούχων. Ούτε καν διόρθωσε στο ελάχιστο την κακή εικόνα της ομάδας του. Κατά κράτος υπεροχή του Παντελίδη που «εκμηδένισε» ολόκληρο τον «μηχανισμό» της Ενωσης. 

Γκολ: 32’ Λάρσον, 69’ Ρόουζ
Δοκάρια: 11’ Κόρχουτ, 58’ Γιουνές
Κίτρινες: 43’ Ντιγκινί, 73’ Βαλεριάνος – 16’ Αλεφ, 67΄Πόνσε, 75′ Σιμόες, 82’ Τσόσιτς
Κόκκινες:
Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Ροζ, Βέλεθ, Βαλεριάνος, Κόρχουτ, Σιώπης, Ματίγια, Ματέο Γκαρσία (89’ Μαρτίνες), Λάρσον (78’ Φετφατζίδης), Ντιγκινί, Γιουνές (71’ Μπάσα).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης (46’ Σβάρνας), Αλέφ, Σιμόες, Γκάλο, Μάνταλος, Μπακασέτας (61’ Μπογέ), Λιβάγια (75’ Αλμπάνης), Πόνσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ