Οι κινήσεις «ματ» που «μεταμόρφωσαν» τον Αρη

Οι κινήσεις «ματ» που «μεταμόρφωσαν» τον Αρη

Ο Αρης είναι εξαιρετικός το τελευταίο διάστημα, κυριάρχησε στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και to10.gr εξηγεί ότι οι εύστοχες μεταγραφικές προσθήκες του Ιανουαρίου «μεταμόρφωσαν» απόλυτα το σύνολο του Σάββα Παντελίδη.

Η επιβλητική νίκη του Άρη επί της ΑΕΚ ήρθε να πιστοποιήσει με τον πιο εμφατικό τρόπο αυτό που είναι εμφανές εδώ τον τελευταίο καιρό. Ότι μετά τις μεταγραφικές προσθήκες του Ιανουαρίου, βλέπουμε ένα… άλλο Άρη! Ναι οι κίτρινοι και πριν τις κινήσεις αυτές διέθεταν καλή και ταλαντούχα ομάδα, η οποία όμως είχε… θεματάκια.

Και στην άμυνα και στην δημιουργία και στην τελική προσπάθεια. Και αυτές οι λεπτομέρειες οι οποίες είναι πολύ σημαντικές στο ποδόσφαιρο, τους κρατούσαν μακριά από νίκες στα ντέρμπι, αλλά και γενικότερα από το να ανέβουν στο επίπεδο που βρίσκονται τώρα.

Μετά την ενίσχυση όμως ο Σάββας Παντελίδης έχει πλέον στα χέρια του τα «εργαλεία» τα οποία χρειαζόταν ώστε να «μπαλώσει» τα κακώς κείμενα και να παρουσιάσει αυτή την καλοδουλεμένη «μηχανή» που βλέπουμε εδώ και μερικές αγωνιστικές. Κυρίως μετά την σπουδαία νίκη μέσα στην Ξάνθη που αποτέλεσε την απαρχή της κιτρινόμαυρης αντεπίθεσης.

Μια ομάδα που ξεκινάει  από τα μετόπισθεν έχοντας ως βάση μια εξαιρετική μεσοαμυντική λειτουργία. Μια ομάδα που ξέρει να αμύνεται και ατομικά και ομαδικά, που αποφεύγει πλέον (σε μεγάλο βαθμό) την «γκέλα» που δεν πιάνεται στον «ύπνο» στο τρανζίνσιον και μέσα από την άμυνά της «εγκλωβίζει» τον αντίπαλό της και του «χαλάει» το μυαλό.

Και μέσα από την εξουδετέρωση των αντίπαλων ατού, διαθέτοντας πολλαπλές και ποιοτικές λύσεις μεσοεπιθετικά, μπορεί πλέον να κυριαρχήσει και μπροστά. Αυτό που έκαναν οι άνθρωποι του Αρη δεν είναι εύκολο. Δηλαδή να καταφέρεις να ανεβάσεις την ομάδα σου επίπεδο στα μέσα της σεζόν και μπορέσεις να τις δώσεις αυτό που της λείπει με  4-5 εύστοχες κινήσεις.

Πάμε όμως να δούμε πως οι «νέοι» άλλαξαν τον Αρη

Ντάνιελ Λάρσον
Ο Σουηδός εξτρέμ είναι ίσως ό,τι πιο ποιοτικό διαθέτει πλέον η ομάδα του Παντελίδη. Με εμπειρία από την Ισπανία και κυρίως την Τουρκία, αλλά έχοντας «γράψει» συμμετοχές και με την Εθνική Σουηδίας, αποτελεί μεγάλο ατού στα χέρια του Παντελίδη.

Ισως ακουστεί υπερβολικό,, είναι όμως αληθές ότι ο Λάρσον κατάφερε να κάνει τους οπαδούς του Άρη σχεδόν να… ξεχάσουν τον τραυματία Μπρούνο Γκαμα! Κι αυτό καθώς ο 32χρονος εξτρέμ κάνει ό,τι ο Πορτογάλος κι ακόμη παραπάνω! Συγκεκριμένα πατάει περιοχή πολύ περισσότερο, σκοράρει πιο συχνά και γενικότερα έχει μεγάλη ευχέρεια στο να σουτάρει πάνω στην τρίπλα ή μετά από αλλαγή κατεύθυνσης.

Εχει ήδη σημειώσει δύο γκολ, ενώ με την ταχύτητα και τη διεισδυτικότητα του δημιουργεί ρήγματα και «ανοίγει» τις αντίπαλες άμυνες.

Λίντσεϊ Ρόουζ
Ο Γάλλομαυριτανός στόπερ ήρθε με πιο μικρές περγαμηνές από ότι ο Λάρσον, όμως ήρθε κι… έδεσε εξαιρετικά με τους υπόλοιπους στόπερ των κίτρινων. Έχοντας παραστάσεις από το γαλλικό πρωτάθλημα (αλλά όχι πολλές συμμετοχές) ήρθε για να παίξει στον Αρη με μεγάλη δίψα και αυτό φαίνεται. Στον τρόπο παιχνιδιού του, στις αντιδράσεις του κατά το ματς, στις δηλώσεις που κάνει. Στα 26 του δείχνει ότι δεν θέλει να χάσει την ευκαιρία που του δίνει ο Αρη και ως τώρα τα έχει καταφέρει μια χαρά.

Δεν διαθέτει την ποιότητα του Βέλεθ, είναι όμως αθλητικός και κυρίως όπως προαναφέραμε έχει «δέσει» πολύ καλά με τον Ισπανό και τον Δεληζήση. Ικανός στο ψηλό παιχνίδι έδειξε ότι διαθέτει και επιθετικές αρετές αν χρειαστεί, καθώς το γκολ που πέτυχε κόντρα στην ΑΕΚ ήρθε με απευθείας πλασέ στην κίνηση. Παράλληλα έχει ψυχραιμία και δεν πανικοβάλλεται.

Επιπλέον μπορεί να παίξει και ως δεξί μπακ, γεγονός που δίνει έξτρα επιλογή στον Παντελίδη. Αυτό που χρειάζεται είναι να αποφύγει κάποιες ολιγωρίες, όπως αυτές πχ στο ματς της Τρίπολης όπου ο προσωπικό του αντίπαλος Μανιάς βγήκε σε δύο τετ α τετ.

Μιχάλι Κόρχουτ
Ο Ούγγρος μπακ είναι αυτό που λέμε ο παίκτης που ξέρει τη θέση του! Δεν θα κάνει το παραπάνω, δεν θα κάνει φαντεζί, όμως τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά είναι… τίμιος. Τρέχει αδιάκοπα, πιέζει και ξέρει πότε να ανέβει στην επίθεση ώστε να συμβάλλει και στη δημιουργία. Διαθέτει αξιόλογη σέντρα, ενώ είναι παίκτης που δοκιμάζει το πόδι του από μακριά. Απόδειξη ο… κεραυνός στο 11ο λεπτό του ντέρμπι με την ΑΕΚ που για λίγο δεν κατέληξε στα δίχτυα του Μπάρκα.

Με την απόκτησή του ο Αρης βρήκε μια αξιόπιστη λύση από αριστερά ενώ μπορεί να αγωνιστεί και στην μεσαία γραμμή, αν και δεν είναι το φόρτε του.

Μάρτιν Τόνσο
Λόγω του ύπουλου τραυματισμού στη γάμπα που «κουβάλησε» από τη θητεία του στον Αστέρα Τρίπολης, ο Αργεντινός έχει προλάβει να αγωνιστεί σε τρία παιχνίδια μόνο. Ωστόσο η ποιότητα του είναι δεδομένη και ήταν ένας παίκτης που ο Αρης χρειαζόταν στη θέση αυτή. Ως τώρα ο Μαρτίνες δεν έχει «βγει» όσο θα ήθελαν οι κίτρινοι και ο ερχομός του Τονσο ήρθε να προσθέσει μια επιπλέον ποιοτική λύση και να αυξήσει τον ανταγωνισμό μεταξύ των δύο Αργεντινών.

Θεωρείται βέβαιο ότι στη συνέχεια θα βοηθήσει περισσότερο, καθώς υπάρχει ανάγκη για ασίστ και γενικές κάθετες πάσες. Πάντως έχει ήδη καταφέρει να δώσει μια τελική πάσα, στον Λάρσον, κόντρα στην πρώην ομάδα του για το 1-0.

Γιάννης Φετφατζίδης
Αν πέρσι λέγαμε ότι την επόμενη αγωνιστική περίοδο (δηλαδή φέτος) ο Αρης θα διαθέτει την πολυτέλεια ώστε να έχει στον πάγκο του τον Γιάννη Φετφατζίδη, τότε θα φαινόταν… τραβηγμένο. Και όμως οι κίτρινοι έφεραν τον 28χρονο εξτρέμ στο Βικελίδης. Έναν παίκτη που μπορεί ως τώρα να μην πραγματοποίησε την καριέρα που το ταλέντο του υποσχόταν αλλά που όπως και να το κάνουμε διαθέτει αξία.

Με υψηλές παραστάσεις από τον Ολυμπιακό, σε καλή ηλικία και με μεγάλη δίψα και αυτός (όπως και ο Ρόουζ) να αρπάξει την ευκαιρία που του δίνει μια μεγάλη ομάδα όπως ο Αρης.

Πλέον καλείται να κερδίσει θέση βασικού έχοντας μπροστά του κυρίως τον Ματέο Γκαρσία, αλλά και τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς που διαθέτουν οι κίτρινοι. Και σε αυτήν την περίπτωση ο ανταγωνισμός θα κάνει καλό. Επίσης μπορεί να αγωνιστεί και ως δεκάρι, ενώ και ερχόμενος από τον πάγκο ο Αρης την πολυτέλεια μιας ποιοτικής επιλογής που μπορεί να δώσει το κάτι διαφορετικό όταν ένα ματς δεν εξελίσσεται θετικά.

Ακόμη δεν έχει δείξει αυτά που μπορεί να κάνει, όμως στα 12 λεπτά που αγωνίστηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, είχε διάθεση και ένα καλό σουτ στην εστία για να κάνει το 3-0.

Ετσι η «αναμόρφωσή» «Θεού του πολέμου» μόνο τυχαία δεν είναι και εκτιμάται πως ο Αρης ακόμη δεν έχει φτάσει στο τοπ επίπεδο που μπορεί να αποδώσει. Πλέον με τον χρόνο να κυλάει υπέρ του, την πίεση για νίκες εδώ και τώρα να έχει αποφορτιστεί, η ομάδα του Παντελίδη έχει τη δυνατότητα να πάει ακόμη πιο ψηλά.

Ηδη μετά από δύο ντέρμπι βρίσκεται στο +4 σε σχέση με τον απολογισμό του πρώτου γύρου και έπεται και (ακόμη καλύτερη) συνέχεια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ