Αναστασιάδης: «Ο ΠΑΟΚ στήριξε τον Λουτσέσκου και δικαιώνεται»

Αναστασιάδης: «Ο ΠΑΟΚ στήριξε τον Λουτσέσκου και δικαιώνεται»

Ο Άγγελος Aναστασιάδης μίλησε για τον φετινό ΠΑΟΚ και το μυστικό της επιτυχίας του.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής (3/3) στην εκπομπή «Total Football» του «OPEN» και εκτός από την Εθνική ομάδα μίλησε μεταξύ άλλων για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ αλλά και για τον Ολυμπιακό.

Αρχικά είπε: «Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ ευτύχισε να βάλει ένα πολύ γρήγορο γκολ, στην πρώτη φάση. Τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά για αυτόν. Έχει δείξει ότι είναι μία ομάδα έμπειρη, με πολύ καλούς παίκτες, με καλή ψυχολογία. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, είχε 2-3 προϋποθέσεις για να ισοφαρίσει. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου είχαμε πάλι το ίδιο σκηνικό, να γίνει το 0-2, οπότε τα πράγματα έγιναν πολύ απλά για την ομάδα του ΠΑΟΚ».

Για τη φετινή εικόνα του ΠΑΟΚ: «Τον ΠΑΟΚ τον έχω δει λίγες φορές φέτος ζωντανά. Στο πρωτάθλημα νομίζω είναι η πρώτη φορά που τον είδα δια ζώσης. Τον είδα όμως στα παιχνίδια του Κυπέλλου, τους δύο αγώνες με τον Πανιώνιο, εκεί όπου ο προπονητής χρησιμοποιεί περισσότερα παιδιά δικά μας, εκτός από τον Πασχαλάκη. Θα ξεκινούσε ο Πέλκας, ο Λημνιός, ο Γιαννούλης και για αυτό τον λόγο πήγαινα περισσότερο να δω στο γήπεδο τα παιχνίδια του Κυπέλλου. Σήμερα ήταν ευκαιρία να δω και τον Παναθηναϊκό απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο, σε ένα δύσκολο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, για να δούμε και πόσο μπορούν να αντέξουν αυτά τα παιδιά στην πίεση. Ξέρετε το είχα πει και το καλοκαίρι, αυτά τα παιδιά όσο τα έχετε ήσυχα και ήρεμα και δεν τα φορτώνετε με ευθύνες πολλές θα πάνε καλά, αν αρχίσουμε και ζητάμε πράγματα που δεν μπορούν να τα κάνουν, εκεί βλέπεις λίγο τον πρωταθλητή, ποιο από αυτά τα παιδιά μπορεί να αντέξει περισσότερο. Ήταν για εμένα ένα καλό παιχνίδι για να βγάλω τα συμπεράσματα μου».

Για τη διαφορά του περσινού και του φετινού ΠΑΟΚ: «Η μόνη διαφορά είναι η εξής. Πέρυσι όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα ήρθε ένας καινούργιος προπονητής στην ομάδα, ο οποίος δεν ήταν αποδεκτός από τη μάζα του κόσμου. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να υπάρξει μία δυσαρέσκεια και να μην είναι ενωμένος ο κόσμος όσον αφορά στο κομμάτι αυτό. Για μένα μόνο αυτό ήταν. Στο αποτέλεσμα αυτό για εμένα έχει πολύ μεγάλη ευθύνη η διοίκηση, η οποία ούτε στις φωνές να μην έρθει άκουσε, ούτε όταν υπήρχαν κάποια άσχημα αποτελέσματα πανικοβλήθηκε, όταν άρχισε ο κόσμος να φωνάζει και να ζητάει την αποπομπή του προπονητή, εκεί πάλι η διοίκηση ήταν αυτή που στήριξε την όλη κατάσταση αυτή και τώρα δρέπει τους καρπούς. Η μόνη διαφορά γιατί οι ποδοσφαιριστές είναι τώρα μαζί έναν χρόνο ακόμα σχεδόν ο ίδιος κορμός, κάτι που δεν υπήρχε. Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό κομμάτι είναι ότι κρατήθηκε ο προπονητής, ο προπονητής ο ίδιος, είναι αποδεκτός τώρα πλέον από τον κόσμο. Και όσον αφορά στο γιατί παίζει καλύτερα, επόμενο είναι να παίζει καλύτερα γιατί τώρα έχει φύγει και το ψυχολογικό και το ξέρουμε όλοι μας όταν το παιχνίδι είναι 2-0 ή 3-0 και είσαι και 15 βαθμούς μπροστά και 10 και 8 και γενικά οι αντίπαλοι είναι μακριά, καταλαβαίνεις ότι όλα γίνονται και οι ντρίπλες περνάνε και οι πάσες περνάνε και τα τακουνάκι περνάνε και όλα γίνονται. Όλα είναι καλά. Πιστεύω ότι έτσι οι ομάδες δίνουν και καλύτερο θέαμα, ο κόσμος είναι ευχαριστημένος και όλοι είναι χαρούμενοι».

Για το αήττητο του ΠΑΟΚ στα ντέρμπι με τους μεγάλους της Αθήνας: «Κοιτάξτε τα ντέρμπι είναι πολύ σημαντικά. Αν έχεις τα καλά αποτελέσματα στα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες τους ανταγωνιστές σου, καταλαβαίνετε ότι η ψυχολογία η δική σου ανεβαίνει, για τους άλλους αρχίζουν να δημιουργούνται προβλήματα, στην Ελλάδα είμαστε. Είναι δύσκολο για μία ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό αν δεν κερδίσει τα ντέρμπι αν δεν πάρει τα παιχνίδια τα δύσκολα, τους σημαντικούς αγώνες, να προχωρήσει. Υπάρχει γκρίνια, υπάρχουν προβλήματα».

Για τον ρόλο των ντέρμπι τη δεκαετία του 1990 και τη σύγκριση με το πόσο κρίνουν σήμερα τη μάχη του τίτλου: «Δε θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία, είναι η αλήθεια ότι υπήρχαν πολύ καλές ομάδες τότε. Υπήρχε μία κατάσταση τέτοια που υπήρχαν έδρες. Πολύ δύσκολα περνούσες και από τον τελευταίο. Περνούσες από τον Φωστήρα; Τον φονιά των γιγάντων; Εγώ πάω ακόμα πιο παλιά στα δικά μας, για να μην παρεξηγηθώ και καταλαβαίνετε ότι συγκριτικά με τότε τα πράγματα τώρα γίνονται πιο εύκολα για τις μεγάλες ομάδες. Βλέπετε ότι κατά 99% μία μεγάλη ομάδα θα πάει σε μία ομάδα που είναι κάτω από τη μέση και θα κερδίσει, τότε δεν το είχε αυτό. Εκτός από τα ντέρμπι έπρεπε να κερδίσεις και τις άλλες ομάδες, εκτός έδρας ήσουν ανά πάσα στιγμή να χάσεις αν δεν ήσουν συγκεντρωμένος. Δε νομίζω ότι δεν μπορεί να συγκριθεί αυτό που γίνεται τώρα, υπάρχουν δύο ταχύτητες, τα ντέρμπι τώρα κρίνουν πολύ».

Για τη φάση στο φινάλε που ο Βαρέλα βγάζει τον ΠΑΟΚ στην κόντρα και πατάει την αντίπαλη περιοχή: «Είναι αυτό που αναφέραμε και πιο πριν. Τώρα πλέον θα πάμε να βάλουμε όλοι γκολ, δεν καταλαβαίνουμε τίποτα. Σε αντίθεση με την άλλη πλευρά που εκεί υπάρχει το εντελώς αντίθετο».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί σε μερικές εβδομάδες εκτός στόχων και αν η ψυχολογία έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτό: «Τα είπαμε γενικά για τα ντέρμπι και για τα μεγάλα παιχνίδια, πόσο σημαντικό είναι για τον έναν που κερδίζει και για αυτόν που χάνει. Ο Ολυμπιακός είχε ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα όσον αφορά στην Ευρώπη. Όλοι πιστεύαμε και θέλαμε να περάσει. Πλεονέκτημα γιατί είχε άλλον έναν στόχο, έναν πολύ μεγάλο στόχο. Ήταν μόνος του στην Ευρώπη αν περνούσε τους Ουκρανούς, οι περισσότεροι και εγώ πιστεύαμε ότι μπορούσε να το κάνει γιατί έπαιζε με μία ομάδα που έδειχνε ότι δεν είναι έτοιμη 100%. Και καλύτερη δεν ήταν και ήταν μία ομάδα που έπαιζε το πρώτο της επίσημο παιχνίδι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ο Ολυμπιακός ήταν σε πολύ καλή κατάσταση όσον αφορά στην απόδοση του μέσα στο γήπεδο. Αυτό όταν δημιουργεί αυτές όλες τις χαρές και τις προσδοκίες, επόμενο είναι αν δεν έρθει τελικά η πρόκριση να δημιουργήσει θέματα. Και αυτό πιστεύω ότι ήταν το μεγαλύτερο κομμάτι όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του Ολυμπιακού περνάει αυτά που περνάει».

Για τη διαχείριση της κατάστασης που περνάει ο Ολυμπιακός να βρίσκεται εκτός των τριών του στόχων αυτή τη στιγμή: «Είναι καθαρά θέμα του Ολυμπιακού και της κάθε ομάδας (σε αντίστοιχη περίπτωση) τι θέλει να κάνει. Αν θέλει να αλλάξει ή να συνεχίσει με τα ίδια πρόσωπα. Και αυτό είναι πολύ εύκολο να το κάνεις με τους ποδοσφαιριστές. Ή μάλλον πολύ δύσκολα τους αλλάζεις γιατί πρέπει να περιμένεις έξι μήνες, για να έρθει η περίοδος των μεταγραφών. Εγώ έχω ένα θετικό, παίζουν παιδιά στον Ολυμπιακό που τα χρειάζεται η Εθνική ομάδα. Είπατε ότι ο προπονητής έχει βρει 24 παίκτες, αλλά τους έχει 12 μήνες. Εμείς που πήγαμε στην Εθνική ομάδα τρεις ημέρες και θα φέρουμε τον έναν από εκεί τον άλλο από εκεί. Θα αρχίσουμε τις δικαιολογίες; Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Πρέπει να κάνεις αποτέλεσμα. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, αν θέλουμε να δικαιολογήσουμε πρέπει να βρούμε δικαιολογίες χιλιάδες. Δεν μπορεί να το βάλει ο προπονητής το γκολ, αλλά μπορεί να το δείξει».

Για την περιπέτεια υγείας της γυναίκας του: «Ξέρετε ότι πέρασα ένα δύσκολο χρόνο. Ήμουν στο Ωνάσειο με τη γυναίκα μου, όπου έκανε μεταμόσχευση καρδιάς. Και θα ήθελα να κάνω μία έκκληση στον κόσμο να σκύψει και να δει το ζήτημα αυτό γιατί είναι σοβαρό. Το Ωνάσειο είναι ένα καταπληκτικό νοσοκομείο με εξαιρετικούς γιατρούς και οργάνωση αλλά δεν υπάρχουν μοσχεύματα και πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος. Εγώ από την πλευρά μου θα κοιτάξω να κάνουμε μία καμπάνια προκειμένου να αυξηθούν οι δωρητές οργάνων.

Εύχομαι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος να πάνε όλα καλά και να τελειώσει η σεζόν όμορφα και ωραία. Και είμαι σίγουρος πως όλοι μα όλοι είναι με την Εθνική ομάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ