Το περυσινό «τσεκ» της ΑΕΚ σε Αθανασιάδη και το deal με έγκριση (και) Χιμένεθ

Το περυσινό «τσεκ» της ΑΕΚ σε Αθανασιάδη και το deal με έγκριση (και) Χιμένεθ

Πότε έγινε η πρώτη κίνηση της Ένωσης για τον Έλληνα τερματοφύλακα που αναμένεται να γίνει κάτοικος Σπάτων και τι ρόλο έπαιξε η γνώμη του Ισπανού τεχνικού.

Ο Γιώργος Αθανασιάδης θα γίνει εκτός απροόπτου παίκτης της ΑΕΚ από το καλοκαίρι, καθώς όπως έχετε διαβάσει από to10.gr η Ένωση έχει συμφωνήσει με τον τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης, που μένει ελεύθερος τον Ιούνιο.

Η περίπτωση του Αθανασιάδη δεν ήρθε στο προσκήνιο… τυχαία. Ούτε αποτελεί βασικό λόγο του ενδιαφέροντος της ΑΕΚ για τον 25χρονο άσο, το γεγονός και μόνο πως ο παίκτης μένει ελεύθερος από τον Αστέρα.

Η Ένωση έχει στη λίστα της τον 25χρονο τερματοφύλακα από πέρυσι. Όταν με τη φανέλα των Αρκάδων κατέγραψε συνολικά 36 συμμετοχές, δύο εκ των οποίων στο Europa League.

Τότε ωστόσο δεν υπήρχε η δυνατότητα να προχωρήσει η υπόθεση της απόκτησής του. Μιας και εκείνη την περίοδο (τον περυσινό Γενάρη για την ακρίβεια, όταν μπήκε στον «πάγο» ο Ανέστης), δεν κρίθηκε απαραίτητη η ενίσχυση στον «1», ενώ ο Αστέρας αξίωνε ένα σημαντικό ποσό για την παραχώρησή του.

Ωστόσο τώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά, με την ΑΕΚ να κάνει την κίνησή της για τον Αθανασιάδη, εκτιμώντας πως πρόκειται για περίπτωση με την οποία αξίζει να ασχοληθεί.

Οι άνθρωποι της Ένωσης, μεταξύ των οποίων και ο Μανόλο Χιμένεθ, εκτιμούν πως ο Αθανασιάδης είναι ένας τερματοφύλακας με στοιχεία επιπέδου ΑΕΚ. Ενώ ακόμα δεν έχει φτάσει στο πικ της απόδοσής του, έχοντας περιθώρια εξέλιξης.

Στην Ένωση δηλαδή βλέπουν τον 25χρονο τερματοφύλακα σαν μια περίπτωση αντίστοιχη με εκείνη του Τσιντώτα. Που ήρθε από τον Λεβαδειακό και στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος των απαιτήσεων. Κάτι, που εκτιμάται πως μπορεί να συμβεί και με τον Αθανασιάδη, εφόσον αποκτηθεί. Με τον Έλληνα κίπερ να καλύπτει επάξια με τον Τσιντώτα, σε ενδεχόμενη πώληση του Μπάρκα, την θέση του «1» για τον Δικέφαλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ