Ξέχασε τι σημαίνει γκολ ο Παναθηναϊκός

Ξέχασε τι σημαίνει γκολ ο Παναθηναϊκός

Στο «τριφύλλι» έχουν πανηγυρίσει τέσσερα γκολ στα παιχνίδια του δεύτερου γύρου και έχουν δεχθεί περισσότερα από τα διπλάσια. Από τρίτη καλύτερη επίθεση, έπεσε πέμπτη. Η σύγκριση με τους αντιπάλους.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με ενεργητικό 24 γκολ. Υπολογίζουμε φυσικά και το ματς με τον Παναιτωλικό για την 15η αγωνιστική, ανεξάρτητα αν έγινε εμβόλιμα μέσα στο 2019.

Η ομάδα του Δώνη στο πρώτο μισό της σεζόν ήταν εξαιρετική για τα δεδομένα του ρόστερ και του μπάτζετ της. Ειδικά μέχρι την 7η αγωνιστική, πετούσε φωτιές. Ο Παναθηναϊκός είχε ενεργητικό 15 γκολ σε επτά ματς. Περισσότερο δηλαδή από δύο γκολ μέσο όρο ανά παιχνίδι. Στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό σημείωσε μόνο ένα γκολ στο Φάληρο, αλλά στα υπόλοιπα παιχνίδια είχε μία συνέπεια. Έριξε πεντάρα στον Απόλλωνα και σημείωσε από ένα γκολ στις αναμετρήσεις με Άρη, ΟΦΗ, Ατρόμητο, Παναιτωλικό. Μόνο στους αγώνες με τους δύο «Δικεφάλους», λοιπόν, δεν βρήκε δίχτυα ο Παναθηναϊκός.

Τρίτη επίθεση

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον πρώτο γύρο με 24 γκολ ενεργητικό. Αυτή ήταν η τρίτη καλύτερη επίδοση στον πρώτο γύρο. Ο ΠΑΟΚ είχε 26 γκολ στον πρώτο γύρο και ο Ολυμπιακός 25, ενώ οι ΑΕΚ, Ατρόμητος από 23 γκολ. Αν αφαιρέσουμε το τελευταίο ματς του πρώτου γύρου που έγινε το 2019 και το πάμε ημερολογιακά, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2018, τότε ο Παναθηναϊκός έχει 23 τέρματα, ο ΠΑΟΚ 24, ο Ολυμπιακός 21 και ΑΕΚ, Ατρόμητος από 22 γκολ. Κοντολογίς, δεύτερη καλύτερη επίθεση, με ένα γκολ πίσω από τον πολύ πιο ακριβό και ποιοτικό ΠΑΟΚ και μπροστά από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Ατρόμητο. Θέλετε να δούμε και τον Άρη, ο οποίος τώρα είναι ακλόνητο φαβορί για την πέμπτη θέση; Σημείωσε 19 γκολ, αλλά 18 αν υπολογίσουμε έως το τέλος του 2018.

Κατρακύλα

Στον δεύτερο γύρο, όμως, ο Παναθηναϊκός ξέχασε τι θα πει γκολ. Έχει πλέον την πέμπτη καλύτερη επίθεση με τον Άρη. Δεν είναι κακή η επίδοση, σύμφωνα με την ποιότητα του ρόστερ, αλλά σαφώς είναι τεράστια η διαφορά του πρώτου γύρου με τον δεύτερο. Κι ο Παναθηναϊκός έχει αντιμετωπίσει μόνο τη μία από τις ομάδες της πεντάδας. Τον ΠΑΟΚ. Τις υπόλοιπες τις έχει μπροστά του. Αυτό κάνει ακόμα πιο τραγική την επίδοσή του, διότι είχε αντιπάλους (έως το ματς με τον πρωτοπόρο) του χεριού του. Ο Παναθηναϊκός και ο Άρης, λοιπόν, έχουν σημειώσει έως τώρα από 28 γκολ. Οι Θεσσαλονικείς δηλαδή έχουν εννέα γκολ στον δεύτερο γύρο και ο Παναθηναϊκός μόλις τέσσερα. Σε οκτώ ματς. Μέσο όρο 0,5 ανά αγώνα. Απολογισμός για να σε πιάσει θλίψη.

Ξέφυγαν

Ο ΠΑΟΚ που είχε δύο γκολ περισσότερα από τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο έχει πλέον 48… Είκοσι περισσότερα! Ο Ολυμπιακός έχει 45 (την ώρα που γράφαμε το κείμενο δεν είχε παίξει με τον ουραγό Απόλλωνα) και πιο μπροστά είναι και οι ΑΕΚ, Ατρόμητος. Βρίσκονταν ένα γκολ πίσω και τώρα είναι οι Περιστεριώτες με επτά τέρματα περισσότερα και η Ένωση με εννέα.

Πέντε μηδενικά

Το «τριφύλλι» στον δεύτερο γύρο δεν έχει πανηγυρίσει γκολ στα πέντε από τα οκτώ παιχνίδια. Έμεινε άσφαιρο κόντρα σε Λαμία, Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ. Γίνεται εύκολα αντιληπτό, γιατί υπάρχει αυτή η καθίζηση στον δεύτερο γύρο, όπου η ομάδα δεν έχει φρεσκάδα, ενθουσιασμό, αυτοπεποίθηση και είναι ιδιαίτερα προβλέψιμη στην ανάπτυξή της. Στα αντίστοιχα ματς του πρώτου γύρου (και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα δηλαδή) ο Παναθηναϊκός είχε 15 γκολ υπέρ και έξι κατά και τώρα έχει τέσσερα υπέρ και εννέα κατά.

Για να μην συζητάμε μόνο για την επιθετική λειτουργία, φαίνεται και η διαφορά στην αμυντική. Στον δεύτερο γύρο οι «πράσινοι» δεν δέχθηκαν γκολ από τον Λεβαδειακό και τον Αστέρα Τρίπολης (με τους Αρκάδες είχε και τύχη το «τριφύλλι»). Αντίθετα, παραβιάστηκε η εστία από Ξάνθη, ΑΕΛ, Λαμία, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ.

Ας δούμε αναλυτικά τη σύγκριση με τις άλλες ομάδες σε ό,τι αφορά την επίθεση.

ΟΜΑΔΑ / ΓΚΟΛ ΥΠΕΡ Α’ ΓΥΡΟΣ / ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΚΟΛ / ΔΙΑΦΟΡΑ

ΠΑΟ / 24 / 28 / +4

ΠΑΟΚ / 26 / 48 / +22

ΟΣΦΠ / 25 / 45* / +20

ΑΕΚ / 23 / 37 / +14

Ατρόμητος / 23 / 35 / +12

Άρης / 19 / 28 / +9

*Με ένα ματς λιγότερο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ