Ανοιξε δίαυλο με την UEFA για την τιμωρία ο Παναθηναϊκός

Ανοιξε δίαυλο με την UEFA για την τιμωρία ο Παναθηναϊκός

Η πρόσφατη συζήτηση του Παναθηναϊκού με τον Ζόραν Λάκοβιτς αποκάλυψε τις παρασκηνιακές επαφές της διοίκησης Αλαφούζου και για το θέμα της τιμωρίας, αλλά όχι μόνο...

Είναι εξόφθαλμο ότι η φετινή συμπεριφορά της διαιτησίας προς τον Παναθηναϊκό είναι κάκιστη, σε τέτοιο σημείο που πλέον υπάρχουν βάσιμα επιχειρήματα να χαρακτηρίζεται έως και «ύποπτη» σε κάποιες περιπτώσεις. Αλλωστε, δεν είναι μόνο ένα ή δύο παιχνίδια, αλλά το πράγμα τραβάει, με αποτέλεσμα οι Πράσινοι να προσπαθούν να έχουν χάσει βαθμούς και αγώνες από κραυγαλέα εναντίον τους λάθη.

Ο Παναθηναϊκός απέχει από τα «σημεία ελέγχου» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και παρότι αποτέλεσε έναν από τους βασικούς πυλώνες για να ξεκινήσει η εποχή της περίφημης «εξυγίανσης», πλέον διαπιστώνει πως το νέο «κουμάντο» του ποδοσφαίρου τον έχει βάλει στο σημάδι. Ετσι, αποφάσισε να αντιδράσει. Απευθυνόμενος στους αρμοδίους.

Η πρόσφατη συνάντηση του τεχνικού διευθυντή των Πράσινων με τον αρχιδιαιτητή, Βίτορ Μέλο Περέιρα εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε άχρηστη, καθώς λίγες ημέρες μετά ο Παναθηναϊκός είδε τον Κουμπαράκη να μην του δίνει μαρς πέναλτι με τον Πανιώνιο. Λάθη που κατά τον Περέιρα είναι «ανθρώπινα»… Αλλά ακόμη και ο Δανός που βρέθηκε την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, δεν είδε την αγκωνιά στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ…

Ετσι οι Πράσινοι, που φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουν χάσει κάθε ελπίδα τους για λύση εκ των έσω, έφτασαν έως τον Ζόραν Λάκοβιτς. Τον Σέρβο τοποτηρητή του ελληνικού ποδοσφαίρου (της ΕΠΟ) και διευθυντή των Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών της UEFA. Έναν άνθρωπο της σκληρής ομάδας διοίκησης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Στόχος του Παναθηναϊκού ήταν να αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην ελληνική διαιτησία, τις τραγικές επιδόσεις των Ελλήνων διαιτητών, αλλά και τις «περίεργες» αποφάσεις που έχουν καταδικάσει σε πολλές περιπτώσεις το Τριφύλλι.

Εντούτοις, η συζήτηση με τον Λάκοβιτς για το κομμάτι της διαιτησίας έγινε στο πλαίσιο μιας γενικότερης κουβέντας που έχει ανοίξει ο Παναθηναϊκός με την UEFA και η οποία αφορά στο θέμα της αναστολής της τιμωρίας του Τριφυλλιού για τη συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι εφόσον οι Πράσινοι καταφέρουν φέτος να υπογράψουν συμφωνίες με όλους τους οφειλέτες και καταθέσουν έναν καθαρό και σωστό φάκελο, θα έχουν σοβαρότατες ελπίδες να αναστείλουν τη συγκεκριμένη απόφαση. Και γενικώς να υπάρξει καλή συνεργασία και κατανόηση από την UEFA.

Εάν καταφέρουν να «σβήσουν» και τα προβλήματα που τους προκαλεί η διαιτησία, η οποία τους έχει στερήσει έως τώρα την παρουσία τους στην 5η θέση του πρωταθλήματος, τότε όλα θα είναι ιδανικά… Και η εξελικτική του Τριφυλλιού θα συνεχιστεί ομαλά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ