Βράνιες, η επιστροφή: Πως μπορεί να γίνει και ποιες οι προϋποθέσεις

Βράνιες, η επιστροφή: Πως μπορεί να γίνει και ποιες οι προϋποθέσεις

Ο Όγκνιεν Βράνιες φαίνεται διατεθειμένος να επιστρέψει στην ΑΕΚ και to10.gr αναλύει τα δεδομένα και τις πιθανότητες να ξαναδούμε τον Βόσνιο στην Ελλάδα.

Έχουν παρέλθει περίπου 9 μήνες από τη στιγμή που ο Βράνιες πήρε την απόφαση να αποχαιρετήσει την ΑΕΚ για την Άντερλεχτ. Πριν καν ολοκληρωθεί η σεζόν, το μέλλον του Βόσνιου στο Βέλγιο μοιάζει το λιγότερο δυσοίωνο και ο ίδιος κάνει με κάθε τρόπο εμφανές πως θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ο 29χρονος μετά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με την Καρλέουσα θεωρείται πλέον ξένο σώμα στις τάξεις του συλλόγου, γεγονός που του προσφέρει την ευκαιρία για κάποιες αποδράσεις προς το… Νότο. Έχει εμφανιστεί δημόσια στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, ενώ έχει βρεθεί και αρκετές φορές στο προπονητικό κέντρο των Σπατών.  Μέχρι και τατού την Σκεπαστή «χτύπησε». Η επανασύνδεσή του με την «Ένωση» μοιάζει να βρίσκεται στους πρωταρχικούς στόχους του, όμως πόσες πράγματι πιθανότητες συγκεντρώνει ένα τέτοιο σενάριο;

Καταρχάς, είναι αρκετά πρόδηλο πως οι σχέσεις ανάμεσα σε Βράνιες και Άντερλεχτ έχουν έρθει σε τέλμα. Ο σύλλογος θεωρεί πως ο χαρακτήρας του ποδοσφαιριστή σε συνάρτηση με το ερωτικό σκάνδαλο χαλούν την εικόνα της Άντερλεχτ, με αποτέλεσμα να τον έχει στείλει να προπονείται με την β’ ομάδα, ενώ η τελευταία του συμμετοχή με τους «μωβ» χάνεται στις…22 Δεκεμβρίου.

Οι ιθύνοντες είναι παραπάνω από πρόθυμοι να ξεφορτωθούν το… βάρος που ακούει στο όνομα του Βόσνιου και μαζί του και το συμβόλαιο του 1 εκατομμυρίου ευρώ που αμείβεται.

Η αποχώρησή του, πάντως, αποτελεί κοινό έδαφος και για τις δυο πλευρές, καθώς και ο ίδιος ψάχνει τρόπο διαφυγής. Ο ιδανικός προορισμός, φυσικά, είναι η ΑΕΚ, όμως η υπόθεσή του συναντά πολλά εμπόδια για τους «κιτρινόμαυρους».

Ο Βόσνιος δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2022, πράγμα που κάνει την Άντερλεχτ να έχει το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις. Οι «μωβ» δαπάνησαν συνολικά 3 εκατομμύρια το προηγούμενο καλοκαίρι για να τον αποκτήσουν και σίγουρα δεν θέλουν να τον χάσουν χωρίς οικονομικό κέρδος.

Σαν αποτέλεσμα, ο δανεισμός του δεν συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες, ενώ και η ίδια η ΑΕΚ δεν θεωρεί πως πρόκειται για την καλύτερη λύση.

Η «Ένωση» αντ’ αυτού έχει δυο επιλογές. Είτε να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ώστε να επιτευχθεί μια οικονομική συμφωνία που θα ευνοεί και τις δυο πλευρές, είτε να ελπίζει πως οι σχέσεις του παίκτη με την Άντερλεχτ θα οδηγηθούν στα άκρα, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να προβεί σε λύση της συνεργασίας τους.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, γνωρίζουν πολύ καλά, πως δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής με τα στοιχεία του Βόσνιου στο υπάρχον ρόστερ και οι ιθύνοντες του συλλόγου είναι θετικοί σε μια πιθανή επιστροφή του. Την ίδια άποψη πάντως δεν φαίνεται να υιοθετεί και ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος σε περίπτωση που παραμείνει και τη νέα σεζόν στον πάγκο θα αποβεί ανασταλτικός παράγοντας για τη μεταγραφή.

Οι δυο τους δεν διατηρούν και τις καλύτερες σχέσεις μετά τα τερτίπια του Βόσνιου, με το να μην εμφανίζεται στις προπονήσεις και ο Ανδαλουσιανός δεν θα ήθελε να τον ξαναδεί στα αποδυτήρια της ομάδας.

Όσον αφορά τον ίδιο τον Βράνιες, ο… ιδιάζων χαρακτήρας του αποτελεί με τη σειρά του τροχοπέδη στην όλη υπόθεση. Ο 29χρονος έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις, οικονομικού χαρακτήρα και τα πράγματα δυσκολεύουν όσο δεν χαμηλώνει το κασέ του.

Σε περίπτωση που τελικά η ΑΕΚ αποφασίσει να κινηθεί επίσημα, πρέπει πρώτα να διαβεβαιωθεί πως μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του παίκτη, αλλιώς ο ίδιος θα αναγκαστεί να αναζητήσει το μέλλον του σε πιο… εξωτικά μέρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ