Πώς ο Ιβάν «έθαψε» το συλλαλητήριο των οπαδών του ΠΑΟΚ για τη Μακεδονία, για χάρη του ΣΥΡΙΖΑ και το «ξεπούλημα» του ονόματος

Πώς ο Ιβάν «έθαψε» το συλλαλητήριο των οπαδών του ΠΑΟΚ για τη Μακεδονία, για χάρη του ΣΥΡΙΖΑ και το «ξεπούλημα» του ονόματος

To10.gr χρονογραφεί τα γεγονότα από την ανακοίνωση των οπαδών της Θύρας 4 για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, τις αντιδράσεις Σαββίδη-Κυβέρνησης, την ακύρωση λόγω... κατάκτησης του πρωταθλήματος, την... άγνωστη ημερομηνία και την πορεία των σχέσεων Σαββίδη - ΣΥΡΙΖΑ και τα ραντεβού στο Μαξίμου.

Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού και μετά το «διπλό» στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού, το «κλείδωσε» για τα καλά. Προκαλώντας έξαρση χαράς στους οπαδούς του, που περίμεναν σχεδόν 35 χρόνων για να δουν και πάλι το τρόπαιο στη συμπρωτεύουσα. Κι όμως, σχεδόν 20 ημέρες μετά την αναβολή του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, που είχαν ανακοινώσει πως θα κάνουν οι σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ, δεν έχει υπάρξει κάποιο νεότερο. Ούτε για την ημερομηνία που αυτό θα διεξαχθεί ούτε εάν θα διεξαχθεί εν τέλει. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φωνές στη Θεσσαλονίκη που αναφέρουν ότι είναι πιθανό να υπάρξει επ’ αόριστον αναβολή του. Με εντολή Ιβάν και… Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Πού ούτε θέλει να ακούει για ξεσηκωμό των οπαδών του ΠΑΟΚ, στο θέμα της Μακεδονίας. Ειδικά τώρα, μια ανάσα πριν τις εκλογές.

Για να βάλουμε σε μια σειρά τα πράγματα, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι στις 4 Φεβρουαρίου, 23 σύνδεσμοι οπαδών του Δικεφάλου (με μπροστάρη τον σύνδεσμο «Μακεδόνες», την πολυπληθέστερη οργανωμένη κίνηση οπαδών του ΠΑΟΚ), είχαν ανακοινώσει τη διεξαγωγή συλλαλητηρίου για τις 10 Φεβρουαρίου το πρωί, ημέρα διεξαγωγής του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Στην ανακοίνωση σημειώνονταν μεταξύ άλλων τα εξής: «Μετά την επαίσχυντη και προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, ο αγώνας για την Μακεδονία συνεχίζεται. Ο ΛΑΟΣ του ΠΑΟΚ έχει πρωτοστατήσει όλα τα χρόνια στην υπεράσπιση του ιερού ονόματος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ειδικότερα το τελευταίο χρόνο, στα μαζικά συλλαλητήρια σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ.

Έτσι και τώρα ως οπαδοί του μεγαλύτερου συλλόγου της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσουμε άπραγοι και να δεχτούμε σαν τετελεσμένο αυτό το αίσχος που συντελείται. Για μας ότι γράφτηκε με αίμα δεν ξεγράφεται με δύο υπογραφές και 153 προδοτικές ψήφους.

Καλούμε όλο το κόσμο του ΠΑΟΚ οργανωμένους και μη, άντρες, γυναίκες, παππούδες και παιδιά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που διοργανώνουν οι σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 στις 12.00 π.μ. στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Με την ανακοίνωση να συνυπογράφεται από τους εξής συνδέσμους του ΠΑΟΚ: ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΝΕΑΠΟΛΗ, ΠΟΛΙΧΝΗ, ΣΥΚΙΕΣ, ΝΕΑ ΚΡΗΝΗ, ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ, ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΚΙΛΚΙΣ, ΓΑΛΑΤΑΔΕΣ ΔΕΣΚΑΤΗ, ZULU ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ, ΕΔΕΣΣΑ, FRANKFURT, STUTTGART, DUSSELDORF, REUTLINGEN, HANNOVER, DORTMUND, LUDENSCHEID, TROISDORF, BERLIN, LONDON.

«ΓΡΑΜΜΗ» ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΡΑΔΥ

Τα παραπάνω έγιναν το πρωί της 4ης Φεβρουαρίου 2019. Αλλά το βράδυ της ίδιας ημέρας, οι σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ πήραν πίσω το συλλαλητήριο. Καθώς οι αντιδράσεις για τη διεξαγωγή του ήταν πολλές. Και κυρίως εντός ΠΑΟΚ. Με ξεκάθαρο μήνυμα πως «το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι πιο σημαντικό από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία».

Μετά τις πιέσεις, λοιπόν, ο σύνδεσμος «Club ΠΑΟΚ Μακεδόνες» εξέδωσε νέα ανακοίνωση, με την οποία ενημέρωνε για την ακύρωση του συλλαλητηρίου, αφήνοντας ξεκάθαρα υπονοούμενα για πολιτικές πιέσεις. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η κίνησή μας για την Μακεδονία δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα και θα θέλαμε το παρόν όλου τον κόσμου ανεξαρτήτως πολιτικών φρονημάτων. Η θέση μας αυτή πλήρως ενωτική, έρχεται σε αντίθεση με αυτούς που υποστηρίζουν ότι δημιουργεί διχαστικό κλίμα. Παρακολουθούμε ένα εθνικό θέμα να το βαφτίζουν εντέχνως «πολιτική»». Λόγω του κλίματος που δημιουργήθηκε από συγκεκριμένα site πολιτικού περιεχομένου (αντιφασίστες οπαδοί, αντίφα και δεν ξέρουμε τι άλλο…) το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να επηρεάσει τον απλό αγνό Παοκτσή και να δημιουργήσει επιφυλάξεις διχασμού, αναβάλουμε την ημερομηνία συγκέντρωσης για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Μάλιστα, η ίδια ανακοίνωση έκλεινε με ένα υστερόγραφο, στο οποίο αναφερόταν πως η ημερομηνία θα ανακοινωθεί όταν το πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ θα έχει κριθεί: «Η ημερομηνία της συγκέντρωσης θα οριστεί σε αγώνα που το πρωτάθλημα θα έχει κριθεί, έτσι ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια σε κάθε ΠΑΟΚτση αλλά και το παραμικρό άλλοθι στον κάθε υποκινούμενο».

Η ακύρωση της διαμαρτυρίας των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ για τη Μακεδονία, ήταν μια κεντρική απόφαση του Δικεφάλου. Μια απόφαση που αποτελεί συνέχεια της τακτικής της διοίκησης του ΠΑΟΚ, να μην εμπλακεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρότι είναι η ομάδα με τους περισσότερους οπαδούς στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία. Απλώς σε κάποιους αγώνες στο κέντρο του γηπέδου μπαίνει το πανό με το μήνυμα «Macedonia is one and only and its here» («Η Μακεδονία είναι μία και μοναδική και είναι εδώ»).

Μάλιστα, πλέον προκύπτει ξεκάθαρα πως οι σχέσεις Μαξίμου – ΠΑΟΚ βρίσκονται στο καλύτερο σημείο από ποτέ. Πρόσφατα ο Ιβάν Σαββίδης επισκέφτηκε το πρωθυπουργικό μέγαρο. Μια επίσκεψη που δεν είναι σπάνια, αλλά που αυτή τη φορά συνοδεύτηκε και από σχετικό φωτογραφικό υλικό, που έδειχνε τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ να επισκέπτεται στελέχη της Κυβέρνησης στο Μαξίμου.

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η μοναδική φορά που ο ΠΑΟΚ πήρε επίσημη θέση για της Συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό, ήταν τον Ιανουάριο του 2018 (18/01/2018). Τότε, είχε εκδώσει ανακοίνωση στήριξης του μεγάλου συλλαλητηρίου που επρόκειτο να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη (21/01/2018). Μια ανακοίνωση που είχε προκύψει μετά από σφοδρές πιέσεις και αντιδράσεις από το κοινό του Δικεφάλου και η οποία ήταν σε ήπιο τόνο, χωρίς την παραμικρή αναφορά στην Κυβέρνηση.

«Η Μακεδονία είναι ο τόπος μας, το σπίτι μας, η ιστορία μας. Είναι ιστορικά μια και Ελληνική. Δεν είναι δική μας δουλειά να παράγουμε πολιτική, ωστόσο απαιτούμε η αλήθεια και η ιστορία να διαφυλαχθούν με κάθε κόστος. Αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα για την επίλυση ενός εθνικού θέματος, όχι όμως εις βάρος της εθνικής συνείδησης των πολιτών της Μακεδονίας. Οποιαδήποτε λύση που δεν θα προκαλεί την κοινωνία και που θα συντελεί στην ισχυροποίηση τόσο της Βόρειας Ελλάδας, όσο και ολόκληρης της χώρας είναι ευπρόσδεκτη, χωρίς παραχάραξη της πραγματικότητας και της ιστορίας. Ενόψει του συλλαλητηρίου της Κυριακής (21.01), σύσσωμη η οικογένεια του ΠΑΟΚ ενώνει τη φωνή της με τους εκατομμύρια που έχουν την ίδια άποψη» ανέφερε χαρακτηριστικά η τότε τοποθέτηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΨΥΧΡΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΕΣ

Στην πορεία, οι εξελίξεις στο πρωτάθλημα έφεραν αρκετές ανακατατάξεις στις σχέσεις ΠΑΟΚ – Κυβέρνησης. Με τον Σαββίδη να… ορμά στο Μαξίμου μετά τη μη διεξαγωγή του αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, απαιτώντας να αρθεί η τιμωρία της ομάδας του και να ανοίξει το γήπεδό του, ενόψει του «τελικού» με την ΑΕΚ. Όπως και έγινε, με την περίφημη «απόφαση Σκουτέρη», που είχε βγει για πρώτη φορά στα χρονικά, μετά τα μεσάνυχτα!

Η πρόσκαιρη ψύχρανση των σχέσεων Ιβάν – ΠΑΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ επισημοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου. Με αφορμή τα επεισόδια που έκαναν οπαδοί του ΠΑΟΚ σε εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος στην Τούμπα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με ευθεία επίθεση στον Δικέφαλο. Στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ή συλλογικότητα,  δεν θα πάρει άδεια από τις κάθε λογής ακροδεξιές και περιθωριακές ομάδες  για να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις για τη συμφωνία με την FYROM ή για οποιοδήποτε άλλο θέμα. Τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν έξω από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη δεν εκφράζουν ούτε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, ούτε κανέναν δημοκρατικό πολίτη, ούτε κανέναν υγιή φίλαθλο ομάδας. Περιμένουμε από την  ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καταδικάσει αυτές τις άθλιες ενέργειες που γίνονται εξ ονόματος συνδέσμου του ιστορικού συλλόγου του ΠΑΟΚ».

Και σαν να μην έφτανε αυτό, μία ημέρα μετά, στις 26 Ιουνίου 2018, υπήρξε διαρροή από το Μαξίμου, με σαφείς αιχμές εναντίον του Σαββίδη και «συνεργασίας» του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας», είχε «καταγγείλει» μέσω διαρροής το κυβερνών κόμμα, κάνοντας την πρώτη ευθεία (έστω και… πλαγίως) επίθεση στον προσκείμενο στην κυβέρνηση επιχειρηματία και διοικητικό ηγέτη του ΠΑΟΚ.

Μια διαρροή που προκάλεσε την απάντηση του Σαββίδη, μέσω του «Έθνους» της 27ης Ιουνίου. Με το σχετικό δημοσίευμα-θέση της εφημερίδας του Ιβάν να αναφέρει: «Καμιά φορά τα σενάρια που φτιάχνει κάποιος στο μυαλό του τα πιστεύει… Ο ΠΑΟΚ πήρε θέση για τα συλλαλητήρια, αλλά έως εκεί. Δεν είναι πολιτικό κόμμα ή οργανισμός για να τοποθετείται υπέρ ή κατά της Συμφωνίας. Τη βία την έχει καταδικάσει… Υπάρχει βεβαίως και ο Λαζαρίδης ΠΑΟΚτζής. Αλλά ως εδώ. Είναι βουλευτής και αποφασίζει με ποιόν θα πάει και ποιόν θα αφήσει. Ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Ιβάν είναι κηδεμόνες του. Ούτε είναι “ιδιοκτήτες βουλευτών”. Άρα; Ποια συνωμοσία για αποστασία; Και μάλιστα από τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη. Ανάμειξη νερού με λάδι δηλαδή. Και να ήθελαν οι συνωμότες να πετύχει, δεν θα το κατάφερναν να τα αναμείξουν… Ισχύουν και κάποιοι νόμοι της Φυσικής, παιδιά…».

ΟΙ «NEW YORK TIMES» ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ

Στις 9 Οκτωβρίου 2018, η εφημερίδα «New York Times», σε δημοσίευμά της χαρακτηρίζει τον Ιβάν Σαββίδη ως τον «άνθρωπο του Κρεμλίνου στην Ελλάδα», ουσιαστικά «φωτογραφίζοντάς» τον ως «πράκτορα» του Ρωσίας, με αφορμή τη δράση του στο δημοψήφισμα στα Σκόπια, με θέμα την επικύρωση ή όχι της συμφωνίας των Πρεσπών. Το δημοσίευμα έκανε ειδική μνεία στην επιχειρηματική δραστηριότητα του Ελληνορώσου επιχειρηματία εστιάζοντας στην κατοχή ποδοσφαιρικής ομάδας και στην πολύπλευρη παρουσία του σε κάθε πτυχή της ζωής στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που κίνησε το ενδιαφέρον των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Η εφημερίδα επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους, που υποστήριξαν ότι υπέκλεψαν μηνύματα (σ.σ. «intercepted communications») που αποδεικνύουν ότι ο Σαββίδης ενεργούσε ως όργανο της Ρωσίας για να υπονομεύσει μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων που θα άνοιγε το δρόμο για την ένταξη της χώρας ως «Βόρεια Μακεδονία» στο ΝΑΤΟ. Μάλιστα, στο ίδιο δημοσίευμα σημειωνόταν πως, οι ΗΠΑ ως αντίποινα έκαναν μια ασυνήθιστα επιθετική κίνηση: Προώθησαν τα μηνύματα αυτά στην αριστερή ελληνική κυβέρνηση Τσίπρα, που απάντησε κάνοντας μια εξίσου ασυνήθιστη κίνηση: απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες από την Αθήνα και απαγόρευσε την είσοδο σε δύο ακόμα.

«Η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε έχει λάβει τα στοιχεία που επικαλείται το δημοσίευμα των NYT», ανέφερε χαρακτηριστικά η… διαρροή διάψευσης από το Μαξίμου, που απέφυγε να πάρει επίσημη θέση. Επιπλέον, η «DIMERA Group», εταιρεία του Σαββίδη, έσπευσε να διευκρινίσει ότι: «Ο επιχειρηματίας κ. Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα ευφάνταστα σενάρια που αναμασά το κακόβουλο, υποβολιμαίο και συκοφαντικό δημοσίευμα των New York Times».

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΖΕΣΤΑΣΙΑ

Στις 17 Οκτωβρίου 2018 και μετά από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, ο τότε Υπουργός Άμυνας και πιστός φίλος της πλευράς Σαββίδη, Πάνος Καμμένος, ανακοινώνει ότι υπεγράφη από τον ίδιο και απεστάλη προς ψήφιση στη Βουλή η τροπολογία για το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Όπως είχε ανακοινώσει μάλιστα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας: «Ολοκληρώθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία η επεξεργασία της διάταξης για την παραχώρηση οικοπέδου του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) στον ΠΑΟΚ για την κατασκευή του νέου γηπέδου του, υπεγράφη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και αποστέλλεται προς ψήφιση στη Βουλή».

Μια εξέλιξη που είχε προαναγγελθεί από τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν στα εγκαίνια της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε από το βήμα την βούληση της κυβέρνησης την παραχώρηση των στρεμμάτων του περιβάλλοντα χώρου της Τούμπας, για την ανακατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟΚ. Αλλά και είχε… κλειδώσει από την παρουσία Καμμένου στην Τούμπα, όταν και είχε λάβει τη φανέλα του ΠΑΟΚ με το νούμερο «12» από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Μάκη Γκαγκάτση. Κίνηση που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τους οπαδούς του Δικεφάλου, καθώς ο αριθμός «12» έχει αποσυρθεί εδώ και πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ, δεν τον φοράει κανείς παίκτης της ομάδας, ως ένδειξη τιμής προς τους φιλάθλους, που είθισται να αποτελούν τον 12ο παίκτη! Αλλά ο συμβολισμός δεν ήταν τυχαίος. Καθώς και ο Καμμένος αποδείχθηκε ο πιο φανατικός οπαδός της επανένωσης Κυβέρνησης-Ιβάν. Κι ας τον πέταξαν στην πορεία σαν σκουπίδι…

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Κάπου εκεί οι «εχθροπραξίες» μεταξύ Κυβέρνησης και Σαββίδη τελείωσαν. Και οι σχέσεις αποκαταστάθηκαν σε τέτοιο βαθμό, που οι επισκέψεις του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Μαξίμου να αυξηθούν και να μην αποτελούν πλέον είδηση. Μια τέτοια επίσκεψη φαίνεται ότι καθόρισε και την τύχη του συλλαλητηρίου που ανακοίνωσαν (χωρίς να το γνωρίζει η διοίκηση) οι οργανωμένοι του Δικεφάλου. Λίγες ημέρες πριν το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα, ο Σαββίδης μετέβη στο Μαξίμου και είχε συνάντηση με τους κυβερνώντες. Μάλιστα, κυκλοφόρησε και σχετική φωτογραφία, ώστε να μην μπει κανείς στον κόπο να διαψεύσει το προφανές.

Τι σχέση έχει η παρουσία του Σαββίδη στο Μαξίμου με το συλλαλητήριο; Η αναβολή του συλλαλητηρίου με τόσο άμεσες ενέργειες από την ΠΑΕ και το ξεκάθαρο μήνυμα να μην «ενοχλήσει» κανείς ΠΑΟΚτσής την Κυβέρνηση, ακόμη και για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, με πρόσχημα την κατάκτηση του πρωταθλήματος, είναι από μόνα τους γεγονότα που δεν αμφισβητούνται. Ενώ και η γενικότερο «ομερτά» του Δικεφάλου και του ίδιο του Σαββίδη στο κομμάτι της Μακεδονίας, είναι περίεργη και σίγουρα όχι αντίστοιχη με τα λεγόμενά του.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ;

Πλέον, απομένει να φανεί εάν και πότε θα αποφασίσει το οργανωμένο κίνημα του ΠΑΟΚ και ο Ιβάν να διεξαχθεί αυτό το περίφημο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Διότι είναι σαφές πως κανείς, σε ΠΑΟΚ και Κυβέρνηση, δεν «καίγεται» για κάτι τέτοιο. Ίσως μια καλή ιδέα θα ήταν να διεξαχθεί την ημέρα της φιέστας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος… Ώστε να μην πέσει… βαρύ στην Κυβέρνηση.

Επί της ουσίας, ο ΠΑΟΚ, το μεγαλύτερο οπαδικό κίνημα της Βορείου Ελλάδος, ο σύλλογος με τους περισσότερους οπαδούς στη Μακεδονία, μέθυσε τεχνηέντως και με… πλάνο με τον τίτλο που δικαίως κατακτά στο ποδόσφαιρο, αλλά στην παραζάλη του, τον έκαναν να ξεχάσει το σπίτι του. Τη Μακεδονία. Ο ΠΑΟΚ «ξέχασε» την ελληνική Μακεδονία. Όχι τη Βόρεια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ