Στα 25 εκατομμύρια το χρέoς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός – Μειώθηκε στο μισό από πέρσι

Στα 25 εκατομμύρια το χρέoς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός – Μειώθηκε στο μισό από πέρσι

Ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να μειώσει το χρέος του περίπου στα 25 εκατομμύρια ευρώ από τα 50 που ήταν πέρσι τον Ιούνιο. Οι επόμενες σκέψεις του Αλαφούζου

Οταν ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την αγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το χρέος του συλλόγου ανερχόταν κοντά στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Ήταν πριν από το περσινό καλοκαίρι, κάτι που επιβεβαιώθηκε πριν από λίγες μέρες, όταν η ΠΑΕ ανάρτησε στο διαδίκτυο τον ισολογισμό της σεζόν 2017-18.

Τα νούμερα επί της ουσίας επιβεβαίωσαν όλα όσα ήταν λίγο – πολύ γνωστά και έφεραν κιόλας τις ποινές από την UEFA, με τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, που στέρησε από την ομάδα τη δυνατότητα των μεταγραφών με την ποινή που επέβαλλε. Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν πως το χρέος της ΠΑΕ τον Ιούνιο του 2018 προσδιοριζόταν στα 49,02 εκατομμύρια ευρώ.

Κάτι που επιβεβαίωσαν μερικούς μήνες αργότερα και οι ορκωτοί λογιστές που δούλεψαν για λογαριασμό του Παϊρότζ. Ενα νούμερο αποτρεπτικό, όχι μονάχα για τον Πιεμπονγκσάντ, που έτσι κι αλλιώς δεν έδειξε εν τέλει καμία διάθεση επένδυσης, αλλά και για οποιονδήποτε άλλον επενδυτή θα ήθελε να ασχοληθεί με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Από τότε μέχρι σήμερα, ωστόσο, το χρέος σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν έχει μειωθεί σε πολύ σημαντικό βαθμό. Από τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα έχουν μεσολαβήσει τρεις Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου, με απόδοση περί τα 24 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτά τα χρήματα, από τη στιγμή που το φετινό μπάτζετ όχι μόνο της ομάδας, αλλά και για τα λειτουργικά έξοδα, είναι μειωμένο και λέγεται πως θα εμφανίσει και μικρό πλεόνασμα, πήγαν στη μείωση του χρέους που υπήρχε.

Από τις εκτιμήσεις που γίνονται, καθώς κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει ακριβώς τα νούμερα, εκτός αν έχει πρόσβαση στο λογιστήριο της ΠΑΕ, το χρέος κυμαίνεται πλέον περίπου στα μισά, δηλαδή γύρω στα 25 εκατομμύρια ευρώ. Και μάλιστα παρουσιάζει περαιτέρω μειωτικές τάσεις, με τον Γιάννη Αλαφούζο να δείχνει πλέον διατεθειμένος να ρίξει όσο το δυνατόν περισσότερο το χρέος και φυσικά να βρει επενδυτή που θα του δώσει την ΠΑΕ.

Πιθανότατα βγάζοντας και κέρδος, αφού είναι διαφορετικό να δώσει μια ΠΑΕ με χρέος 50 εκατομμυρίων και διαφορετικό με τα λιγότερα από τα μισά αυτού του ποσού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ