Κούδας: «Τα τρία κλειδιά της επιτυχίας του ΠΑΟΚ»

Κούδας: «Τα τρία κλειδιά της επιτυχίας του ΠΑΟΚ»

Ο «Μεγαλέξανδρος» των ελληνικών γηπέδων μίλησε για τα μυστικά της επιτυχίας του Δικέφαλου

Ο Γιώργος Κούδας θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται δίκαια στον δρόμο για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, έχοντας βάλει γερές βάσεις για να έρθει η επιτυχία. Ο «Μεγαλέξανδρος» των ελληνικών γηπέδων μίλησε στο «ΕΘΝΟΣ», µε αφορμή το αήττητο σερί του Δικέφαλου στη Super League εδώ και έναν χρόνο.

Αναλυτικά τόνισε τα εξής: «Το αήττητο σερί που έχει ο ΠΑΟΚ είναι το επιστέγασμα της δουλειάς των τελευταίων ετών. Και το σίγουρο είναι πως για τα βασικά συστατικά δεν υπάρχουν μυστικά. Κατά πρώτον, ο ΠΑΟΚ είναι πολύ ποιοτική ομάδα. Και η ποιότητα από μόνη της δεν φτάνει. Όσο καλοί κι αν είναι οι ποδοσφαιριστές ως μονάδες χρειάζονται καθοδήγηση, και έχει αποδειχθεί πως ο ΠΑΟΚ έχει στον πάγκο του έναν πολύ καλό καθοδηγητή, τον Ράζβαν Λουτσέσκου, µε την εικόνα της ομάδας μέσα στο γήπεδο να μιλάει από μόνη της.

Πλην όμως της ποιότητας, χρειάζεται να υπάρχει βάθος στο ρόστερ. Με τον τρόπο µε τον οποίο κινήθηκε ο οργανισμός του ΠΑΟΚ και τη συμβολή του Ιβάν Σαββίδη, διαθέτει δύο-τρεις επιλογές στις περισσότερες θέσεις και αυτό δίνει την ευχέρεια στον προπονητή να προχωρά σε αλλαγές χωρίς να αλλοιώνεται η εικόνα της ομάδας. Το τελευταίο κομμάτι που χρειάζεται είναι η σοβαρότητα, και ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τις όποιες καταστάσεις υπήρχαν όλο αυτό το διάστημα σε αγωνιστικό επίπεδο µε αυτόν τον τρόπο.

Όταν, λοιπόν, υπάρχει μια ομάδα που ‘‘χτίζεται’’ μεθοδικά, µε ποιοτικά υλικά όχι µόνο σε πρώτο επίπεδο, ενδεκάδας, αλλά και πάγκου, έτσι ώστε να υπάρχει το απαραίτητο ‘‘βάθος’’, όταν υπάρχει σωστή τεχνική καθοδήγηση από τον προπονητή που αξιοποιεί µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ρόστερ, όταν ο αγωνιστικός ‘‘οργανισμός’’ αντιμετωπίζει µε σοβαρότητα το κάθε παιχνίδι, είτε πρόκειται για το ντέρμπι κορυφής είτε για τον αγώνα µε τον τελευταίο στη βαθμολογία, τα αποτελέσματα θα σε δικαιώσουν. Με αυτόν τον τρόπο ο ΠΑΟΚ έχει φτάσει σε αυτό το ρεκόρ, σε αυτό το σερί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ