Νίκη και για το… γόητρο!

Νίκη και για το… γόητρο!

Το αρνητικό ρεκόρ που… κινδυνεύει να καταγράψει η ΑΕΚ το Σάββατο, σε περίπτωση που δεν κερδίσει τον Παναθηναϊκό.

Το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό έχει τεράστια βαθμολογική σημασία για την ΑΕΚ, που πλέον έχει… συγκάτοικο στην 3η θέση του πίνακα. Ωστόσο, η Ένωση θέλει το «τρίποντο» κόντρα στους Πράσινους και για έναν επιπλέον λόγο.

Το παιχνίδι του ΟΑΚΑ αποτελεί την τελευταία ευκαιρία της ΑΕΚ για μια νίκη σε ντέρμπι τη φετινή χρονιά, προκειμένου να μην ολοκληρώσει την πρώτη σεζόν από τη στιγμή της επιστροφής της, χωρίς «τρίποντο» σε ένα μεγάλο παιχνίδι!

Από τη σεζόν 2015-2016, όταν η Ένωση γύρισε στην μεγάλη κατηγορία, είχε καταφέρει να γευτεί τη χαρά της νίκης σε ένα μεγάλο ματς. Και μάλιστα, τρεις φορές. Τότε οι Κιτρινόμαυροι είχαν επικρατήσει με το ίδιο σκορ (1-0) των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, στα ματς που ήταν γηπεδούχοι.

Την αμέσως επόμενη χρονιά τα νικηφόρα ντέρμπι για την ΑΕΚ ήταν δύο. Καθώς η Ένωση είχε επικρατήσει στο ΟΑΚΑ του Ολυμπιακού με 1-0 και του ΠΑΟΚ με το εντυπωσιακό 3-0. Βεβαίως, αυτές οι χρονιές δεν μπορούν ούτε κατά διάνοια να συγκριθούν με την περυσινή. Ακόμα και σε ότι έχει να κάνει με τα ντέρμπι.

Βλέπετε πέρυσι η Ένωση όχι μόνο κέρδισε όλα τα εντός έδρας ντέρμπι της, αλλά έκλεισε αυτή τη σειρά των έξι αγώνων αήττητη. Αφού επικράτησε του Ολυμπιακού στο Φάληρο με 2-1 και του ΠΑΟΚ στην Τούμπα στα χαρτιά, λόγω των γνωστών γεγονότων στο παιχνίδι που διακόπηκε.

Το ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο έληξε ισόπαλο 1-1, ενώ στην έδρα της είχε επικρατήσει των Πράσινων με 3-0. Στο ματς με τον Ολυμπιακό είχε νικήσει με 3-2, σκοράροντας όλα τα γκολ της στο δεύτερο μέρος, ενώ είχε κάψει την αντίσταση του ΠΑΟΚ με ένα γκολ του Λιβάγια (1-0).

Φέτος ωστόσο η ΑΕΚ έχει παρουσιαστεί απογοητευτική στα μεγάλα παιχνίδια. Και η τελευταία ευκαιρία της για να πάρει μια νίκη σε ντέρμπι, είναι τώρα.

Σε ένα παιχνίδι που το κίνητρο για την Ένωση είναι μεγάλο, όχι μόνο για τους βαθμούς. Μιας και το να κλείσει η χρονιά χωρίς «τρίποντο» στα ματς με τους παραδοσιακούς αντιπάλους, θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για τον Δικέφαλο, σε αυτή τη νέα εποχή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ