ΠΑΟΚ: Το πρωτάθλημα έρχεται στην Τούμπα και λόγω της άμυνας

ΠΑΟΚ: Το πρωτάθλημα έρχεται στην Τούμπα και λόγω της άμυνας

Δεν φτάνουν μόνο τα γκολ για να σημειώσει μια ομάδα επιτυχίες. Σημαντικό ρόλο παίζει και η άμυνα με τον ΠΑΟΚ έχει την καλύτερη γι' αυτό παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα εδώ και ένα χρόνο.

Μια ομάδα δεν αρκεί να έχει καλούς χαφ ή επιθετικούς για να κερδίζει τους αγώνες και να διεκδικεί τίτλους. Χρειάζεται να έχει και άλλα στοιχεία. Ένα από αυτά είναι η καλή αμυντική της λειτουργία.

Πολλές ομάδες επενδύουν εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να φέρουν ικανούς αμυντικούς που θα μπορούν να φτιάξουν ακόμα και παιχνίδι από την πίσω ζώνη. Στον ΠΑΟΚ ευτύχησαν να έχουν τέτοιους ποδοσφαιριστές που έδεσαν σχετικά γρήγορά και βοήθησαν την ομάδα τους σε πολλούς τομείς.

Ο Δικέφαλος μετά από ένα ολόκληρο χρόνο παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα καθώς μετράει 25 νίκες και 3 ισοπαλίες στις συνολικά 28 αναμετρήσεις, φτάνοντας να είναι ο εν δυνάμει πρωταθλητής της σεζόν 2018-19.

Σημαντικό ρόλο σ’ αυτό έχει παίζει η άμυνα του. Το δίδυμο Βαρέλα-Κρέσπο είναι το κορυφαίο της κατηγορίας και έχει συμβάλει τα μέγιστα σ’ ένα πραγματικά εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο. Μαζί με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη είναι η ραχοκοκαλιά της άμυνας του ΠΑΟΚ. Στα 28 παιχνίδια που οι έχουν δώσει Θεσσαλονικείς παραμένουν αήττητοι, ενώ έχουν δεχτεί μόλις 13 γκολ.

Για να πετύχει κάποια ομάδα γκολ στην ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου θα πρέπει να έχει και την τύχη με το μέρος της. Είτε με κάποια ηρωική έξοδος του Πασχαλάκη, είτε με καραμπόλα, είτε με κάποιο πέναλτι.

Η αμυντική συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του, με εξαίρεση το τελευταίο κομμάτι των αγώνων με ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Απόλλωνα, όπου δέχτηκαν από ένα γκολ ήταν εντυπωσιακή, με τους αριθμούς να «λένε» πως επιτρέπουν στις αντίπαλες ομάδες να του κάνουν 185 τελικές προσπάθειες, αλλά να έχει 100 αποκρούσεις και 339 επεμβάσεις. Αυτό σημαίνει πως δεν επιτρέπει στον αντίπαλο να φτάσει εύκολα στο γκολ. Επίσης στο Δικέφαλο απέδειξαν πως είναι ομάδα των ανατροπών.

Φέτος βρέθηκε να χάνει από τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» από τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης και από την ΑΕΛ στην Τούμπα. Όλα αυτά τα παιχνίδια οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου τα γύρισαν και στο τέλος τα κέρδισαν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ