«Θα είναι εκτόξευση για τον ΠΑΟΚ η κατάκτηση του πρωταθλήματος»

«Θα είναι εκτόξευση για τον ΠΑΟΚ η κατάκτηση του πρωταθλήματος»

Ο Φρανκ Άρνεσεν μίλησε για τα οφέλη του Δικέφαλου και του ελληνικού ποδοσφαίρου εφόσον ο τίτλος καταλήξεις οριστικά στην Τούμπα.

Ο Φρανκ Άρνεσεν ήταν τεχνικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2015-16. Δεν έβγαλε όλη τη χρονιά στην ομάδα, καθώς αποχώρησε πριν το τέλος του πρωταθλήματος του 2016, αλλά αποδείχθηκε ότι οι μεταγραφικές κινήσεις που είχε κάνει ήταν «χρυσάφι» για τον Δικέφαλο (Ροντρίγκες, Όλσεν, Τσίμιροτ κτλ).

Τώρα είναι τεχνικός διευθυντής της Άντερλεχτ αλλά συνεχίζει να παρακολουθεί την πορεία του ΠΑΟΚ, για τον οποίο μίλησε σε συνέντευξή του.

«Όλοι στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να ευχαριστήσουν τον Ιβάν Σαββίδη για την μεγάλη επένδυση που κάνει στην ομάδα», τόνισε μεταξύ άλλων.

-Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος μετά από πολλά χρόνια. Θα θέλαμε το σχόλιό σας.

«Συνεχίζω να παρακολουθώ την πορεία του ΠΑΟΚ. Γνωρίζω, ότι είναι πρώτος στο ελληνικό πρωτάθλημα με εφτά βαθμούς διαφορά και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα, κατά την άποψή μου, για να νιώθει ασφάλεια, ότι πήρε το πρωτάθλημα. Τα εφτά παιχνίδια που απομένουν είναι αρκετά και το ποδόσφαιρο τόσα χρόνια μου έχει διδάξει, ότι όλα μπορούν να συμβούν. Γι’ αυτό θα έλεγα, ότι το μόνο που πρέπει να σκέφτονται στον ΠΑΟΚ είναι το επόμενο παιχνίδι και να είναι συγκεντρωμένοι μόνο σ’ αυτό. Δεν μπορούμε ακόμα να μιλήσουμε για επινίκια κατάκτησης του πρωταθλήματος. Όσο θα πλησιάζει ο ΠΑΟΚ προς το τέλος θα μπορούμε να πούμε περισσότερα».

-Στην Ελλάδα, πάντως, όλοι θεωρούν δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα. Είναι αήττητος σε 23 αγωνιστικές. Δεν φαίνεται παράλογο να κάνει τρεις ήττες στα τελευταία εφτά παιχνίδια;

«Στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν πολλές φορές περίεργα και αναπάντεχα πράγματα. Δεν πρέπει ποτέ να παίρνεις τίποτα δεδομένο πριν να έχει τελειώσει. Είδατε τι έγινε… Ρεάλ Μαδρίτης – Άγιαξ 1-4. Παρί – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3. Περιμένατε εσείς, περίμενε κανείς άλλος, αυτά τα αποτελέσματα; Ναι, είναι πολύ μεγάλες οι πιθανότητες να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα, είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά δεν το πήρε ακόμα και χρειάζεται να δείξει πολύ μεγάλη συγκέντρωση στα εφτά παιχνίδια που απομένουν. Αυτό μου έχει διδάξει η εμπειρία μου τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο».

-Εφόσον ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το πρωτάθλημα τι θα σημαίνει για τον σύλλογο; Για τελευταία φορά πήρε τον τίτλο πριν από 34 χρόνια.

«Θα είναι κάτι φανταστικό για τον ΠΑΟΚ, θα είναι εκτόξευση και θα του ανοίξει άλλες προοπτικές για το μέλλον. Όλοι θα πρέπει να ευχαριστήσουν τον Ιβάν Σαββίδη για την μεγάλη επένδυση σε χρήματα και χρόνο που κάνει στον ΠΑΟΚ τα τελευταία έξι χρόνια. Σ’ αυτόν θα οφείλεται η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θα πρέπει, βέβαια, να απονεμηθούν τα εύσημα στον εξαιρετικό προπονητή που έχει ο ΠΑΟΚ και στους παίκτες. Ο ΠΑΟΚ, πλέον, διαθέτει ρόστερ υψηλής ποιότητας. Θα είναι φανταστικό, μετά από τόσα πολλά χρόνια, το πρωτάθλημα στην Ελλάδα να το πάρει μία ομάδα από την Βόρεια Ελλάδα και όχι μία ομάδα από την Αθήνα, όπως συμβαίνει πάντα.

Θα είναι μία μεγάλη επιτυχία για τον ΠΑΟΚ. Θα κάνει, όμως, τεράστιο καλό, όχι μόνο στον ΠΑΟΚ, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο η κατάκτηση του πρωταθλήματος από μία ομάδα εκτός Αθηνών. Θα προσδώσει την ανταγωνιστικότητα, που έλειπε από το ελληνικό πρωτάθλημα, λόγω της κατάκτησης των τίτλων συνέχεια από αθηναϊκές ομάδες. Η ανταγωνιστικότητα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη και την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ελπίζω να ολοκληρωθεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ για να μπορέσουμε να πούμε, τότε περισσότερα. Θα πρόκειται πράγματι για μία μεγάλη αλλαγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ