Κωνταντίνος Μαυροπάνος: Το μεγάλο κόλπο…

Κωνταντίνος Μαυροπάνος: Το μεγάλο κόλπο…

Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος δύσκολα θα μείνει στην Αρσεναλ, οι μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου το γνωρίζουν και ετοιμάζονται.

Κωνσταντίνος Μαυροπάνος. Ενα όνομα, πολλές ιστορίες. Και ακόμη περισσότερο παρασκήνιο, ενόψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός, που έθελξε το τμήμα σκάουτινγκ της Αρσεναλ, στοίχισε πάνω από 2.000.000 € στους Λονδρέζους, υπέγραψε έως το 2023, αλλά που όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, βλέπει το μέλλον του σε άλλες πολιτείες. Καθώς ο ανταγωνισμός και τα «πρέπει» τον Κανονιέρηδων στη μετα-Βενγκέρ εποχή, δεν επιτρέπουν ρεαλιστικές ευκαιρίες.

Η περίπτωση του Μαυροπάνου είναι ξεχωριστή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς η προοπτική είναι εκεί. Τη βλέπεις, την καταλαβαίνεις, αντιλαμβάνεσαι ότι η επόμενη ημέρα είναι πολύ πιο σημαντική από ό,τι του συμβαίνει τώρα. Καθώς το ταβάνι του μοιάζει πολύ ψηλό. Κάτι που το καταλαβαίνουν και στην Αρσεναλ, έχοντας όμως ανάγκη για άμεσα αποτελέσματα και απόδοση που επιβάλλει τα λιγότερα δυνατά λάθη.

Οσο το καλοκαίρι πλησιάζει, τόσο τα σενάρια για το μέλλον του 21χρονου κεντρικού αμυντικού πληθαίνουν. Με το όνομά του να φιγουράρει στις ατζέντες όλων των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ακόμη κι ο «μνημονιακός» Παναθηναϊκός, δεν θα διστάσουν να μπουν στη διεκδίκησή του, εφόσον ο ίδιος και η Αρσεναλ ανάψουν το πράσινο φως. Διότι, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάλογης ποιότητας και προοπτικής Ελληνας ποδοσφαιριστής, που να μπορεί να αποκτηθεί εντός συνόρων σύλλογο.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα, ο Μαυροπάνος είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραμείνει στο ρόστερ των Λονδρέζων και μετά το καλοκαίρι. Το ερώτημα είναι εάν η ομάδα του θα τον παραχωρήσει δανεικό (και μόνο) ή εάν θα δεχθεί να πέσει στο τραπέζι και η περίπτωση μεταγραφής.

Η περίπτωση του δανεισμού, είναι και η μοναδική που δίνει ελπίδες στον Παναθηναϊκό. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι οι Πράσινοι έκαναν παρασκηνιακές επαφές (και τον Ιανουάριο) για να μπορέσουν να πάρουν τον νεαρό στόπερ, για 1,5 χρόνο δανεικό. Κάτι, ωστόσο, που δεν προχώρησε. Όπως δεν προχώρησε και η ανάλογη κρούση από γερμανική ομάδα (Βέρντερ Βρέμης).

Εάν, τώρα, τεθεί θέμα πώλησης, τότε Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα προσπαθήσουν να μπουν στο κόλπο. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και οι δύο είχαν καταθέσει επίσημες προτάσεις στον ΠΑΣ Γιάννινα, πριν καταλήξει ο παίκτης στην Αρσεναλ. Επίσης, δεν πρέπει να αποκλειστεί προσπάθεια και από την ΑΕΚ. Διότι το τελευταίο διάστημα προκύπτει η πληροφορίες πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης θέλει πολύ να κάνει μια δυνατή κίνηση (πέραν της επίθεσης, που κυνηγάει αγορά Αραούχο ή Πόνσε). Και τι καλύτερο από το να διεκδικήσει έναν από τους καλύτερους Ελληνες, που θέλουν και οι άμεσοι ανταγωνιστές του.

Το σίριαλ Μαυροπάνου δεν έχει ξεκινήσει ακόμη για τα καλά. Αλλά σύντομα θα απασχολήσει και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως και αρκετές ομάδες του εξωτερικού. Και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια ομάδα θα κάνει το «μεγάλο κόλπο» της απόκτησής του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ