Το στοίχημα του Δώνη κόντρα σε ΑΕΚ και Χιμένεθ

Το στοίχημα του Δώνη κόντρα σε ΑΕΚ και Χιμένεθ

Αντιμέτωπος με την παράδοση είναι ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, τόσο με αντίπαλο την Ένωση, όσο και με τον Ισπανό τεχνικό. Ο επεισοδιακός τελικός.

Ο Γιώργος Δώνης και ο Μανόλο Χιμένεθ θα τεθούν ξανά αντιμέτωποι, έπειτα από σχεδόν οκτώ χρόνια.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έπειτα από μία πενταετία στο εξωτερικό, επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στην Ελλάδα για ν’ αναλάβει το «τριφύλλι». Στον πρώτο γύρο δεν συναντήθηκε με τον Ισπανό προπονητή, αφού στον πάγκο της ΑΕΚ βρισκόταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Στο παρελθόν, ωστόσο, οι δύο τεχνικοί ήταν σε αντίπαλους πάγκους τρεις φορές.

Η παράδοση για τον Δώνη είναι αρνητική, τόσο σε ό,τι αφορά τις αναμετρήσεις του με την ΑΕΚ, όσο και με τον Χιμένεθ. Η τελευταία φορά που ο Δώνης είδε τον Ισπανό στον αντίπαλο πάγκο, σαφώς και πρόκειται για μία βραδιά που θα του μείνει χαραγμένη στο μυαλό, έως το τέλος της καριέρας του.

Για όσα διαδραματίστηκαν. Αναφερόμαστε στον τελικό κυπέλλου στις 30/4/11, όπου ο Δώνης βρισκόταν στον Ατρόμητο κι έφτασε στο ΟΑΚΑ να διεκδικεί τον τίτλο απέναντι στην ΑΕΚ του Χιμένεθ. Είδε τελικά την ομάδα του να ηττάται με 3-0 (οφσάιντ το πρώτο γκολ του Λυμπερόπουλου).

Ο Κάκος που ήταν ο διαιτητής, στο 3-0 είχε δείξει εννέα λεπτά καθυστέρησης, λόγω διακοπών στο ματς, αλλά οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν περικυκλώσει τον αγωνιστικό χώρο και σφύριξε κακήν κακώς με το χρονόμετρο στο 91’32’’. Οπαδοί της ΑΕΚ, αντί να πανηγυρίσουν με τους παίκτες τους, επιτέθηκαν στους φίλους της ομάδας του Περιστερίου.

Στην κερκίδα, όμως, ήταν και οι οικογένειες των παικτών και του τεχνικού τιμ και στο τέλος ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου, έδιναν μάχη σώμα με σώμα με οπαδούς της Ένωσης! Ο Ατρόμητος, μάλιστα, φώναζε ότι δεν θα πάει στην απονομή και ζητούσε να παιχθούν τα υπόλοιπα οκτώ λεπτά.

Στη διάρκεια της σεζόν 2010-11 Δώνης και Χιμένεθ αναμετρήθηκαν δύο ακόμα φορές. Λίγες μέρες πριν τον τελικό, στις 3/4/11 για το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ νίκησε ξανά 1-0. Στον πρώτο γύρο στο Περιστέρι, ο Δώνης είδε πάλι την Ένωση να προηγείται 0-1 με τον Μπλάνκο στο 85’, αλλά ο Αναστασάκος διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο 89’. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μετράει, λοιπόν, μία ισοπαλία και δύο ήττες κόντρα στον Χιμένεθ και θέλει τώρα να πετύχει την πρώτη του νίκη.

Εναντίον της ΑΕΚ

Σε ό,τι αφορά τους «κιτρινόμαυρους», ο Δώνης επίσης έχει κακή παράδοση, ως προπονητής των ΑΕΛ, Ατρόμητου, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού. Στον πρώτο γύρο αν και οι «πράσινοι» ήταν εμφανώς καλύτεροι το ματς έληξε χωρίς σκορ.

Ο έμπειρος προπονητής έχει τέσσερις νίκες, πέντε ισοπαλίες κι εννέα ήττες εναντίον της ΑΕΚ. Δύο νίκες σημείωσε ως τεχνικός του Ατρόμητου κι από μία με ΑΕΛ, ΠΑΟΚ. Όλες με σκορ 1-0 κι όλες ως γηπεδούχος. Ο Δώνης σε οκτώ ματς ως φιλοξενούμενος δεν έχει γευτεί τη νίκη.

Έχει πέντε ήττες (από τις εννέα) και τρεις ισοπαλίες. Αήττητος έμεινε μόνο ως προπονητής του ΠΑΟΚ (νίκη στην Τούμπα 1-0 και ισοπαλία 0-0 στο ΟΑΚΑ). Έχει, ωστόσο, τη δυνατότητα να πετύχει το ίδιο κόντρα στην ΑΕΚ και με τον Παναθηναϊκό. Μόνο που στον ίδιο και την ομάδα του δεν αρκεί η ισοπαλία.

Το κίνητρο για νίκη έπειτα από τις δύο σερί ήττες από Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, είναι ισχυρό κι όλοι στο «τριφύλλι» πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ