Επέτειος ντροπής: Ένας χρόνος από το ντου του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη!

Επέτειος ντροπής: Ένας χρόνος από το ντου του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη!

Πριν από ακριβώς έναν χρόνο (11/3/2018) στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ ο Ιβάν Σαββίδης έκανε ντου στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας περίστροφο στη ζώνη του – Σκηνές ντροπής και παράνοιας, με το αφεντικό του ΠΑΟΚ να απειλεί διαιτητές, αντιπάλους και να φεύγει ανενόχλητος από την Τούμπα, κάνοντας διεθνώς ρεζίλι το ελληνικό ποδόσφαιρο.

11 Μαρτίου 2018 – 11 Μαρτίου 2019. Ενας χρόνος από το επεισοδιακό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα και την εισβολή του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο. Ένα ντέρμπι που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στις μνήμες των φιλάθλων και θα το θυμούνται όλοι με ντροπή για την εισβολή του ένοπλου και μαινόμενου Ιβάν Σαββίδη.

Μια εισβολή που έκανε διεθνώς ρεζίλι το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο για μία ακόμα φορά έγινε για λάθος λόγους πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα ειδησιογραφία πρακτορεία του κόσμου. Το ελληνικό ποδόσφαιρο της… εξυγίανσης, της Επιτροπής Παρακολούθησης και του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου, που ζει στον δικό του «μεσαίωνα». Το10.gr ξετυλίγει το κουβάρι της ντροπής και σας θυμίζει τις άνευ προηγουμένου και άκρως εξευτελιστικές για το ελληνικό ποδόσφαιρο σκηνές, που εκτυλίχθηκαν πριν από ακριβώς έναν χρόνο στο γήπεδο της Τούμπας.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Ένα από τα κλασσικά ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας, το οποίο ουσιαστικά θα έκρινε και τον τίτλο του πρωταθλητή. Η Ενωση πήγε στην Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, έχοντας διαφορά δύο πόντων από τον Δικέφαλο. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ είχε 54 πόντους έναντι 52 του ΠΑΟΚ, που ήθελε πάση θυσία τη νίκη για να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας. Το ματς ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, με δυνατές μονομαχίες, ένταση και πολύ πάθος από τους ποδοσφαιριστές. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες κολλημένες στο 0-0. Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και το δεύτερο μέρος, μέχρι το 90ο λεπτό, όταν ο Βαρέλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βασίλη Μπάρκα, κάνοντας το 1-0. Το γκολ του κεντρικού αμυντικού του ΠΑΟΚ ξεσήκωσε τους φιλάθλους και έβαλε… φωτιά στην Τούμπα.

Αρχικά, ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης έδειξε σέντρα, αλλά δευτερόλεπτα αργότερα πήγε στον βοηθό του, Κωνσταντίνο Ποντίκη και ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ, λόγω της εμπλοκής του Ζοσέ Μαουρίτσιο, ο οποίος βρισκόταν μπροστά από τον πορτιέρο της Ενωσης. Η απόφαση του Κομίνη προκάλεσε την οργή των παικτών, του πάγκου, των φιλάθλων, αλλά και των ανθρώπων του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες των δύο ομάδων τσακωνόντουσαν μεταξύ τους, αλλά και με τον διαιτητή, ο οποίος έδειχνε να τα έχει χαμένα. Κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε. Σκηνές ντροπής, παράνοιας και ξεφτίλας. Σκηνές που δεν είχαμε ξαναδει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Ιβάν Σαββίδης μαινόμενος έκανε «ντου» στον αγωνιστικό χώρο, απειλώντας θεούς και δαίμονες, με τους άνδρες της προσωπικής του φρουράς να προσπαθούν μάταια να τον συγκρατήσουν. Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ κινήθηκε απειλητικά προς τον Γιώργο Κομίνη και τους βοηθούς του και ζητούσε από τους παίκτες του Δικεφάλου να αποχωρήσουν. Προς τιμήν του, πάντως, ο Αντρέ Βϊειρίνια ως αρχηγός του έκανε νόημα με το χέρι ότι η ομάδα δεν είναι σωστό να φύγει και δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο.

Πάνω στην ένταση ο Ιβάν Σαββίδης έβγαλε το μπουφάν του, με τον φωτογραφικό και τον τηλεοπτικό φακό να πιάνουν το περίστροφο που είχε στη ζώνη του. Σε πολλές φωτογραφίες μάλιστα φαινόταν πεντακάθαρα ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ να έχει το χέρι του πάνω στο πιστόλι.

Ο ένοπλος Σαββίδης μετά την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο έφτασε μέχρι το κέντρο του γηπέδου και πήγε οργισμένος πάνω στον διαιτητή. Σύμφωνα μάλιστα με τους ανθρώπους της ΑΕΚ το αφεντικό του ΠΑΟΚ φέρεται να είπε στον Κομίνη: «Είσαι νεκρός!». Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τον πάγκο της Ενωσης και επιτέθηκε φραστικά στον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ, Βασίλη Δημητριάδη. Οι άνθρωποι της προσωπικής του ασφάλειας μπήκαν μπροστά, τον συγκρότησαν και δευτερόλεπτα αργότερα έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο, αφήνοντας πίσω του ένα… μπάχαλο!

Τον δρόμο που… χάραξε ο Σαββίδης ακολούθησε και ο αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου, Λούμπος Μίχελ. Ο Σλοβάκος μετά τη σωστή ακύρωση του γκολ, μπήκε και αυτός σε έξαλλη κατάσταση μέσα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε τον Κομίνη, λέγοντάς του: «Εσύ, τελείωσες». Στη συνέχεια πήγε στον πάγκο της ΑΕΚ και επιτέθηκε φραστικά στον Νίκο Λυμπερόπουλο, αλλά και στον ρεπόρτερ του συνδρομητικού καναλιού.

Απειλές, φραστικές επιθέσεις στον διαιτητή και τους βοηθούς του, αλλά και σε παράγοντες της αντίπαλης ομάδας, με τους αστυνομικούς που βρισκόντουσαν στον αγωνιστικό χώρο να παρακολουθούν άπραγοι και σαστισμένοι τον Ιβάν Σαββίδη, τον Λούμπος Μίχελ και την προσωπική φρουρά του ισχυρού άνδρα του Δικεφάλου να τινάζουν στον αέρα το παιχνίδι.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν ένοπλος και είχε φάτσα… φόρα το περίστροφο, όντας σε γηπεδικές εγκαταστάσεις, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τον νόμο, ακόμα και αν κάποιος έχει άδεια οπλοφορίας. Είναι ξεκάθαρο βάσει νόμου ότι απαγορεύεται ρητώς να φέρουν το όπλο τους σε μέρη όπου διεξάγονται αγώνες, συναυλίες ή συγκεντρώσεις.

Παρόλα αυτά κανείς δεν τον συνέλαβε, αλλά αρκετή ώρα αργότερα και αφού ο Σαββίδης είχε φύγει από την Τούμπα, βγήκε ένταλμα σύλληψης για το αφεντικό του Δικεφάλου. Ο εισαγγελέας είχε διατάξει να προσαχθεί ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ με τη διαδικασία του Αυτοφώρου για παράνομη είσοδο σε αγωνιστικό χώρο και παραβάσεις αθλητικής νομοθεσίας. Ο Ιβάν Σαββίδης, ωστόσο, ήταν… άφαντος, με τη διαδικασία του αυτόφωρου να ολοκληρώνεται χωρίς να καταφέρουν οι Αστυνομικοί να τον εντοπίσουν.

Οσο για τον αγώνα; Μετά το «ντου» και το μπάχαλο που προκάλεσε ο Σαββίδης, ο Μίχελ και οι συν αυτώ, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τον Γιώργο Κομίνη δύο ώρες μετά να ανακοινώνει την οριστική διακοπή του αγώνα. Προηγουμένως, ωστόσο, είχε αλλάξει γνώμη, κατοχυρώνοντας το γκολ του Βαρέλα, το οποίο νωρίτερα είχε ακυρώσει. O Κομίνης πάντως πριν φύγει από την Τούμπα, κατέγραψε στο φύλλο αγώνα αναλυτικά το κλίμα τρομοκρατίας που υπήρξε στην Τούμπα, την εισβολή του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη, τις απειλές του Λούμπος Μίχελ, αλλά και την επίθεση του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ στον Δημητριάδη.

Εικόνες ντροπής, που προκάλεσαν σοκ στη φίλαθλη κοινή γνώμη και εξέθεσαν στα μάτια των φιλάθλων την… εξυγίανση και κατ’ επέκταση ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο της ΕΠΟ του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου. Ενα ελληνικό ποδόσφαιρο, που έγινε για μια ακόμα φορά διεθνώς ρεζίλι από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του πλανήτη.

Πρόκειται αναμφίβολα για τη μεγαλύτερη ξεφτίλα στα χρονικά της Σούπερ Λίγκας. Μια σκηνή απόλυτης παράνοιας, που προκαλεί την οργή της φίλαθλης κοινής γνώμης. Σκηνές από αμερικάνικη ταινία με πιστόλια, «ντου», απειλές και φραστικές επιθέσεις, που αμαύρωσαν την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου και μας έκαναν περίγελο σε όλη την Ευρώπη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ