Γεμάτες νεαρούς παίκτες του ΠΑΟΚ οι Εθνικές ομάδες!

Γεμάτες νεαρούς παίκτες του ΠΑΟΚ οι Εθνικές ομάδες!

Πάρα πολλά παιδιά από τις Ακαδημίες του Δικέφαλου στελεχώνουν τις μικρές Εθνικές ομάδες

Εφόσον συμφωνήσουμε στο ότι η επιβράβευση ενός ποδοσφαιριστή είναι η συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα, τότε εκ των πραγμάτων συμφωνούμε και στο ότι ο ΠΑΟΚ προφανώς εργάζεται προς τη σωστή κατεύθυνση, δεδομένου ότι κυριαρχεί πλέον στις κλήσεις των ομοσπονδιακών τεχνικών των «μικρών» Εθνικών ομάδων.

Στην Εθνική Νέων Κ19, οκτώ ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ κλήθηκαν για τα δύο φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας με την Κύπρο (Κερύνεια) ενόψει της Elite Round το EURO 2019, που θα διεξαχθεί στην Αγγλία (20-26.03). Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που φόρεσαν τη φανέλα με το εθνόσημο είναι οι: Απόστολος Διαμαντής, Γιάννης Μιχαηλίδης, Λευτέρης Λύρατζης, Μάριος Τσαούσης, Θεοχάρης Τσιγγάρας, Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης, Αντώνης Γαϊτανίδης, Γιώργος Δούμτσης.

Στο πρώτο ματς η Εθνική μας ηττήθηκε 2-0 από αυτή την Κύπρου, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Αγγλία, την Τσεχία και την Δανία στα προκριματικά της Elite Round. Τα τελικά του EURO K19 θα διεξαχθούν στην Αρμενία από τις 14 έως τις 27 Ιουλίου 2019.

Όσον αφορά τους γεννημένους το 2002, αυτούς δηλαδή που αγωνίζονται στην Εθνική ομάδα Παίδων, η οποία από τις 25 έως 31 Μαρτίου θα παίξει για την πρόκριση στο EURO Κ17, ο ΠΑΟΚ μετράει εννιά ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Μπαλωμένο, Παναγιώτη Παναγιώτου, Αβεντίς Αβεντισιάν, Δημήτρη Τσοπούρογλου, Βασίλη Γρόσδη, Θωμά Καραμπέρη, Χρήστο Τζόλη, Βασίλη Γκορτεζιάνι και Γιάννη Καράκουτη, ο οποίος ωστόσο είναι γεννημένος το 2003.

Η Εθνική Παίδων θα αντιμετωπίσει την Ισπανία (25.03), την Ουκρανία (28.03) και το Κόσοβο (31.03) στον προκριματικό όμιλο της Elite Round, που θα διεξαχθεί στην Ελβετία. Εφόσον καταφέρει να προκριθεί, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα τελικά της διοργάνωσης στην Ιρλανδία, από τις 3 έως τις 19 Μαΐου.

Από την γενιά των 2003, εξάλλου έχουν κληθεί στην Εθνική ομάδα οι Αλέξανδρος Τσιόπτσης, Βασίλης Κιτσάκης, Τίτος Κουτεντάκης, Γιάννης Κωνσταντέλιας, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης, Απόστολης Ξεπαπαδάκης.

Επίσης, άλλοι οκτώ ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, γεννημένοι το 2004 (Κ15), είναι διεθνείς. Πρόκειται για τους Δημήτρη Μοναστηρλή, Νικόλαο Μπότη, Γιώργο Κούτσια, Ελευθέριο Τασιούρα, Ζήση Τσίκο, Ισίδωρο Κουτσίδη, Φαμπιάν Τσέλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ