Επέστρεψε ο Ομάρ, σε άλλο… Ολυμπιακό

Επέστρεψε ο Ομάρ, σε άλλο… Ολυμπιακό

Για πρώτη φορά ο Νορβηγός μπακ στις «επιλογές» του Μαρτίνς, από τις 2 Φεβρουαρίου.

Τραυματίστηκε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο στις 2 Φεβρουαρίου. Ένιωσε ένα «τσίμπημα» που από την πρώτη στιγμή προκαλούσε φόβο θλάσης. Φόβος που όχι μόνο επιβεβαιώθηκε αλλά που έθεσε τον Νορβηγό μπακ νοκ άουτ μέχρι… τώρα. Μέχρι πριν από λίγο για την ακρίβεια, που ο Ομάρ Ελαμπντελαουί βρίσκεται για πρώτη φορά (από τότε) ξανά σε αποστολή του Ολυμπιακού.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ανακοίνωσε πριν από λίγο τους «εκλεκτούς» του, και στις επιλογές του είναι ο διεθνής ακραίος που τόσο έλλειψε στα οκτώ ματς που ακολούθησαν τον τραυματισμό του. Ναι, οκτώ αναμετρήσεις έχει ο Ολυμπιακός από τις 2/2. Αύριο είναι η 9η. Τα ματς που ουσιαστικά έφεραν μια σειρά από πολύ άσχημα νέα. Δύο αποκλεισμούς (Γιουρόπα Λιγκ, κύπελλο Ελλάδας) αλλά και την απόσταση από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα από τον ΠΑΟΚ. Την απόσταση που επί της ουσίας δεν επιτρέπει κουβέντα για την ομάδα που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Σε αυτό το διάστημα ο Πορτογάλος προπονητής άλλαξε τέσσερις διαφορετικούς παίκτες στο δεξί άκρο της άμυνας. Έπαιξε ως δεξιό μπακ, ο Τοροσίδης (που τραυματίστηκε και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν), ο Μεριά, ο Ανδρούτσος, ως και ο αριστεροπόδαρος Κούτρης.

Τεράστια απουσία ο Ομάρ. Και την καταλαβαίνει κανείς καλύτερα τώρα που μπήκε σε τροχιά επιστροφής. Ίσως ο τρίτος σημαντικότερος παίκτης της σεζόν για τον Ολυμπιακό μετά τον καταπληκτικό Φορτούνη, και τον Ποντένσε της δημιουργίας. Μακράν ο καλύτερος μπακ της σεζόν μέχρι τον τραυματισμό του. Αλλά τι να το κάνεις, που του προέκυψε η ατυχία την πλέον ακατάλληλη στιγμή. Εκεί που κρίνονταν όλα. Και κρίθηκαν δίχως αυτόν.

Ποιοι άλλοι είναι στην 23άδα του Μαρτίνς για το ματς με τον Άρη; Όλοι οι διαθέσιμοι. Οι τρεις τερματοφύλακες (Σα, Λοντίγκιν, Χουτεσιώτης), οι πέντε στόπερ (Μιράντα, Μεριά, Βούκοβιτς, Σισέ, Αβραάμ), οι δύο αριστεροί μπακ (Τσιμίκας, Κούτρης), αλλά και ο Ανδρούτσος που είναι φαβορί να ξεκινήσει και αύριο σαν δεξιός μπακ. Η τετράδα Καμαρά, Νάτχο, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε για τον άξονα. Ο Φορτούνης και το τρίγωνο των εξτρέμ (Ποντένσε, Μασούρας, Ζιλ). Και οι τρεις επιθετικοί (Χασάν, Γκερέρο, Σολδάνο).

 

https://twitter.com/olympiacos_org/status/1104438054352289794

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ