ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0

Απαράδεκτο θέαμα στο ΟΑΚΑ με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό να ταλαιπωρούν τα μάτια του κόσμου που βρέθηκε στο γήπεδο με το τελικό 0-0 να τα λέει όλα. Ελάχιστες οι φάσεις στο παιχνίδι, περισσότερες οι κίτρινες εκατέρωθεν.

Κατώτερο των προσδοκιών αποδείχθηκε το ντέρμπι της αγωνιστικής μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, που έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα και με ελάχιστες αξιόλογες στιγμές. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στο ΟΑΚΑ, σε ένα πολύ κακό ποιοτικά ματς, που μάλλον θα ξεχάσουμε γρήγορα. Οι Πράσινοι είχαν διαβάσει καλά το παιχνίδι της ΑΕΚ και κράτησαν τους Κιτρινόμαυρους μακριά από την εστία τους, παίρνοντας μάλλον εύκολα τον βαθμό. Από μια Ένωση… μπερδεμένη στο γήπεδο από τις περίεργες επιλογές του προπονητή της, που έμεινε για δεύτερο σερί ενενηντάλεπτο χωρίς γκολ και πλέον, βλέπει την 3η θέσης της βαθμολογίας να τίθεται σε κίνδυνο.

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε τελικώς να διατηρήσει τον σχηματισμό με την τριάδα στην άμυνα, τοποθετώντας τον Μπακασέτα στον άξονα, ως «αντι-Μάνταλο» και με τον Λούκας Μπογέ να καλύπτει όλη την αριστερή πτέρυγα. Με τον Μπακάκη που ήταν ο αριστερός στόπερ να δίνει βοήθειες στον Αργεντινό βγαίνοντας λίγο πιο πλάγια, σε αυτό το 3-5-2 της Ένωσης για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Εκπλήξεις ωστόσο είχαμε και από τη μεριά του Γιώργου Δώνη. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού επέλεξε τον Άλτμαν για παρτενέρ του Μακέντα στην επίθεση, με τη διάταξη των φιλοξενούμενων να είναι επίσης 3-5-2.

Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να μεταφέρει το παιχνίδι στην περιοχή του Διούδη. Οι Κιτρινόμαυροι απείλησαν δύο φορές την εστία των Πράσινων πριν συμπληρωθούν καλά-καλά πέντε λεπτά στο ματς, με δύο εκτελέσεις φάουλ. Μία με τον Μπακασέτα που ανάγκασε τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να διώξει με τις γροθιές και μία με τον Γκάλο, που έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Παναθηναϊκού.

Στο 16’ η Ένωση βρέθηκε ξανά στην περιοχή των Πράσινων, με τον Μπογέ να κάνει ένα γύρισμα από αριστερά και τον Πόνσε να σουτάρει στην κίνηση, χωρίς ωστόσο να βρει στόχο. Στο 24’ ο Παναθηναϊκός έγινε για πρώτη φορά απειλητικός. Ο Δώνης τροφοδότησε με μια κάθετη τον Μακέντα που έκανε κίνηση στην πλάτη της αμυντικής γραμμής της ΑΕΚ, ο Ιταλός κοντρόλαρε και επιχείρησε να κρεμάσει τον Μπάρκα με μια «λόμπα», με την μπάλα όμως να περνά πάνω από την εστία του Δικεφάλου.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά. Οι δύο ομάδες αδυνατούσαν να γίνουν δημιουργικές, με το παιχνίδι να έχει πολλά λάθη και σχεδόν καμία φάση. Η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο ημίχρονο άνηκε και πάλι στον Παναθηναϊκό, με τον Κάτσε να δοκιμάζει ένα σουτ έξω από την περιοχή στο 39’ και την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπάρκα.

Πριν τελειώσει το ημίχρονο η ΑΕΚ έκανε την πρώτη της αλλαγή, με τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι να εγκαταλείπει το ματς λόγω ενοχλήσεων και τον Τσόσιτς να τον αντικαθιστά στο 44’.

ΔΕΥΤΕΡΟ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο με ευκαιρία για την ΑΕΚ, ξανά από στημένη φάση. Αυτή τη φορά ο Μπακασέτας επέλεξε να γεμίσει και να μην εκτελέσει απευθείας, με τον Σιμόες να πιάνει την κεφαλιά, χωρίς όμως να βρει στόχο. Στο 53’ο Πόνσε θα κάνει μια ατομική προσπάθεια και θα μπει στην περιοχή του Παναθηναϊκού από πλάγια, με το δυνατό σουτ που θα επιχειρήσει, να αποκρούεται από τον Διούδη.

Ο Χιμένεθ θα προχωρήσει στη δεύτερη αλλαγή του στο παιχνίδι, πριν συμπληρώσουμε μια ώρα αγώνα. Ο τεχνικός της ΑΕΚ θα περάσει στο ματς τον Νέναντ Κρίστισιτς αντί του Μπογέ, με τον Σέρβο να παίρνει θέση στον άξονα και τον Μπακασέτα να μετατοπίζεται αριστερά. Το ματς συνέχισε να είναι πολύ κακό ποιοτικά, με την μπάλα να βρίσκεται κυρίως στη μεσαία γραμμή.

Οι Πράσινοι είχαν «διαβάσει» καλά το παιχνίδι της Ένωσης, που δεν μπορούσε να βρει χώρους στην αμυντική γραμμή τους. Ο Χιμένεθ συνέχισε να ανακατεύει την τράπουλα ολοκληρώνοντας τις κινήσεις του από τον πάγκο, με τον Άλεφ αντί του αρνητικού Γαλανόπουλου. Την ίδια στιγμή που ο Δώνης απέσυρε τον Άλτμαν για να ρίξει στο γήπεδο τον «φρέσκο» Καμπετσή.

Στο 74’ η ΑΕΚ θα βρεθεί κοντά στο να κάνει το 1-0, στην πιο καλή στιγμή της στο ματς. Μετά από ένα γύρισμα του Γκάλο η μπάλα θα στρωθεί στον Λιβάγια που θα σουτάρει με δύναμη, ο Κουλιμπαλί θα αλλάξει την πορεία του σουτ «εξουδετερώνοντας» τον Διούδη, που θα δει την τύχη να του χαμογελά και την προσπάθεια του Κροάτη να καταλήγει ελάχιστα άουτ και όχι στα δίχτυα του.

Στο 87’ ο Παναθηναϊκός είχε τη δική του καλή στιγμή στο ματς. Μετά από εκτέλεση φάουλ ο Κουρμπέλης θα βρεθεί μόνος του στην περιοχή της ΑΕΚ και θα πιάσει την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά… ξυστά από το δοκάρι του Μπάρκα. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ματς, με το παιχνίδι να μένει στο μηδέν και τον Παναθηναϊκό να κερδίζει πέρα από τον βαθμό και τις εντυπώσεις. Απέναντι σε μια Ένωση που ήταν για ακόμα ένα ματς απογοητευτική.

To 10άρι: Ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν… παντού στο κέντρο, κερδίζοντας κατά κράτος τις μάχες που έδωσε με τα χαφ της ΑΕΚ.

Το κλειδί: Το σωστό διάβασμα του Παναθηναϊκού στον τρόπο παιχνιδιού της Ένωσης. Οι Πράσινοι έκαναν την ομάδα του Χιμένεθ να μοιάζει προβλέψιμη και περιόρισαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την επιθετική λειτουργία της.

Στον πάγκο: Ο Κώστας Γαλανόπουλος. Ο νεαρός χαφ είχε πολλά προβλήματα στο διάστημα που αγωνίστηκε, κάνοντας αρκετά λάθη με την μπάλα στα πόδια και δεν μπόρεσε να δώσει στην ομάδα του την ηρεμία που αναζητούσε στη μεσαία γραμμή της.

Γιατί κόουτς: Η απόφαση του Χιμένεθ να παρατάξει ένα τόσο ανορθόδοξο 3-5-2, με τον Μπογέ σε ρόλο μπακ-χαφ, αποδείχθηκε εντελώς λάθος. Η ΑΕΚ είχε σοβαρά ζητήματα σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού της, ενώ προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως ο Ισπανός τεχνικός επέμεινε μέχρι τέλους στην συγκεκριμένη τακτική, αλλάζοντας μονάχα πρόσωπα στην ενδεκάδα και όχι τη διάταξη.

Γκολ: –

Δοκάρια: –

Κίτρινες: 54’ Πόνσε, 56’ Άλτμαν, 57’ Γιόχανσον, 58’ Οικονόμου, 90’ Χατζηθεοδωρίδης

Κόκκινες: –

ΑΕΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-0

ΓΗΠΕΔΟ: «Σπύρος Λούης», ΟΑΚΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τομπίας Βελτζ (Γερμανία)

ΒΟΗΘΟΙ: Ράφαελ Φόλτιν (Γερμανία), Μάρκους Χάκερ (Γερμανία)

4ος: Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Μπάρκας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι (45’ Τσόσιτς), Μπακάκης, Γκάλο, Γαλανόπουλος (71’ Αλεφ), Σιμόες, Μπογέ (59’ Κρίστισιτς), Μπακασέτας, Λιβάγια, Πόνσε

Παναθηναϊκός (Γ. Δώνης): Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κάτσε, Ινσούα, Δώνης (90’ Χατζηθεοδωρίδης), Αλτμαν (66’ Καμπετσής), Μακέντα (90’+ Εμμανουηλίδης)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ