Η τακτική προσέγγιση που «ακύρωσε» την ΑΕΚ

Η τακτική προσέγγιση που «ακύρωσε» την ΑΕΚ

Πως ο Δώνης ανάγκασε την ΑΕΚ να γυρίζει την μπάλα άσκοπα και να μη βρει τον τρόπο να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Ο Παναθηναϊκός δεν ενθουσίασε με την απόδοσή του απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά αυτό ήταν κάτι που ίσως το περίμεναν οι περισσότεροι. Και γιατί οι πράσινοι δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση και γιατί μεσοεπιθετικά του έλειπε το νούμερο ένα όπλο του, ο Μπουζούκης, ενώ ο Δώνης άφησε στον πάγκο τον Χατζηγιοβάνη, θέλοντας να βάλει δίπλα στον Μακέντα έναν ποδοσφαιριστή σαν τον Άλτμαν, πιο… φορ δηλαδή από τον πιτσιρικά.

Ο Ισραηλινός ήταν κακός, το ίδιο κακός ήταν και ο Μακέντα, που στο τετ α τετ του 26′ θα μπορούσε να είχε βάλει μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό. Και με τους δύο… μπροστινούς σε τόσο κακή κατάσταση, ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα μπορούσε να γίνει απειλητικός.

Με την είσοδο του Καμπετσή ο Δώνης θέλησε να εκμεταλλευτεί την πιθανότητα της κόντρα επίθεσης και να κρατήσει πίσω την άμυνα της ΑΕΚ, ψάχνοντας επιπλέον τη… στιγμή του για να κλέψει το ματς, όσο παρέμενε το 0-0. Παραλίγο να τη βρει με την κεφαλιά του Κουρμπέλη, αλλά με την εικόνα του μεσοεπιθετικά εν τέλει πήρε αυτό που άξιζε. Τον ένα βαθμό, που μόνο κακός δεν είναι σε ντέρμπι.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το τι συνέβη στο επιθετικό τρίτο, ο Παναθηναϊκός ήταν άψογος τακτικά στην αμυντική του συμπεριφορά και στην τακτική του προσέγγιση όσον αφορά την αντιμετώπιση της ΑΕΚ. Κατάφερε ο Δώνης να ακυρώσει την ΑΕΚ όσον αφορά την ανάπτυξή της, κλείνοντας τους χώρους με το «τρίγωνο» στον άξονα της μεσαίας γραμμής και με την τριάδα στην άμυνα.

Ανάγκαζε την ΑΕΚ να κάνει πολλές παράλληλες πάσες, που ήταν χωρίς ουσία, να προσπαθεί να απειλήσει με μακρινά σουτ και προς το τέλος να την αγχώσει τόσο πολύ, που καταλάβαινες από το 75-80 και μετά πως δύσκολα θα σκοράρει απέναντι σε μια τόσο καλά οργανωμένη άμυνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ