Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ 0-0

Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ 0-0

Η ομάδα του Ηρακλείου έμεινε στο 0-0 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα, αποτέλεσμα που «ψαλιδίζει» κι άλλο τις ελπίδες του ΟΦΗ για παραμονή στην κατηγορία. Τρία δοκάρια και μια… ντουζίνα ευκαιρίες είχε η ομάδα της Κρήτης αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ο ΟΦΗ έχασε γκολ με το… τσουβάλι στην Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα, είχε τρία δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Η ομάδα του Ηρακλείου έμεινε στο 0-0 κόντρα στην Ελαφρά Ταξιαρχία και το αποτέλεσμα αυτό «ψαλιδίζει» ακόμα περισσότερο τις ελπίδες του ΟΦΗ για παραμονή στην Σούπερ Λίγκα. Κι όσο για τον Απόλλωνα, η Ελαφρά Ταξιαρχία δεν μπορεί να αποφύγει τον υποβιβασμό αλλά έκανε την «ζημιά» στην ομάδα της Κρήτης. Η ουσία είναι πως ο ΟΦΗ είχε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει αλλά τις σπατάλησε κι έτσι άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στην Ριζούπολη.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ανήκε στον ΟΦΗ καθώς η ομάδα του Ηρακλείου είχε τον έλεγχο, βρήκε διαδρόμους προς την εστία των γηπεδούχων και η αλήθεια είναι πως οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Είχαν δύο δοκάρια στο 29’ στην ίδια φάση, αρχικά με τον Βαζ και στη συνέχεια με τον Φερέιρα με την μπάλα να μην καταλήγει τελικά στα δίχτυα του Χουάντερσον. Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα έκανε καλή απόκρουση στο 31’ σε σουτ του Γιαννούλη και έδειξε σε ετοιμότητα όταν χρειάστηκε στα πρώτα 45 λεπτά.

Και τρίτο δοκάρι για τον ΟΦΗ

Η ατυχία των φιλοξενούμενων ήταν ατελείωτη στο πρώτο μέρος καθώς ο ΟΦΗ είχε και τρίτο δοκάρι στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου, αυτή την φορά σε σουτ του Νέιρα. Ότι και να πει κάποιος για την γκαντεμιά της ομάδας του Ηρακλείου μάλλον θα είναι λίγο. Η πίεση των παικτών του ΟΦΗ δεν απέδωσε «καρπούς» στο πρώτο ημίχρονο κι έτσι οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Το σίγουρο πάντως είναι πως η ομάδα του Ηρακλείου είχε τις καλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Αρκεί μόνο η αναφορά στα τρία δοκάρια. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως στο 16’ ο Απόλλωνας ζήτησε πέναλτι όταν ο Στάθης έπεσε στην περιοχή μετά από μονομαχία με τον Κοροβέση, με τον διαιτητή Κοτσάνη να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Πολλές ευκαιρίες για τον ΟΦΗ αλλά έμεινε στο μηδέν

Ο Απόλλωνας προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός με την έναρξη του δευτέρου μέρους και είχε μια καλή φάση με τον Μπελινέλι αλλά ο ΟΦΗ πήρε ξανά τα «ηνία» του ματς μετά το 55’ και πίεσε την άμυνα των γηπεδούχων. Η ομάδα του Ηρακλείου έκλεισε τον Απόλλωνα στο μισό γήπεδο μετά το 70’ και έψαξε το γκολ που θα του χάριζε τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν και καλές φάσεις με Σακόρ και Νέιρα αλλά και πάλι η μπάλα δεν βρήκε δίχτυα.

Το «κλειδί»: Τα δοκάρια του Απόλλωνα σταμάτησαν τον ΟΦΗ καθώς τρεις φορές η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στους φιλοξενούμενους.

Το 10άρι: Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα, Χουάντερσον ήταν σ’ ετοιμότητα και μαζί με τα… δοκάρια χάρισαν τον βαθμό της ισοπαλίας στην Ελαφρά Ταξιαρχία.

Στον πάγκο: Οι επιθετικοί του ΟΦΗ για ένα ακόμα παιχνίδι δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Γιατί κόουτς: Ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Χάιμε Βέρα θα πρέπει σίγουρα να προβληματιστεί με την «αφλογιστία» των επιθετικών του ΟΦΗ.

Απόλλωνας – ΟΦΗ 0-0

Διαιτητής: Κοτσάνης

Γκολ:

Απόλλωνας: Χουάντερσον,Οριουέλα, Στάθης, Γαρουφαλιάς (46’ Ντούρσο), Κύργιας, Βαφέας, Βάρκας (56’ Αγρόδημος), Κοντοές, Μπεντινέλι, Ελ Χέλβε, Ναζλίδης (78’ Ακόστα).

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης, Μπράουν (80’ Παπαστεριανός), Κοροβέσης, Μεγιάδο, Σακόρ, Βαζ (59’ Ντίνας), Νέιρα, Φερέιρα, Πάρσον (46’ Γιακουμάκης).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ