Αναζητώντας τη λογική γύρω από τον Κρίστισιτς

Αναζητώντας τη λογική γύρω από τον Κρίστισιτς

Η αδιανόητη διαχείριση του Χιμένεθ στην περίπτωση του Σέρβου χαφ, που στα μάτια του Ισπανού είναι πιο πίσω στις επιλογές του από τους Άλεφ, Γαλανόπουλο, για την θέση του δεύτερου αμυντικού μέσου.

Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είδαμε για ακόμα μια φορά τον Νέναντ Κρίστισιτς να μένει στον πάγκο. Ο Σέρβος χαφ για τον οποίο η ΑΕΚ δαπάνησε 800.000 ευρώ για να τον έχει στη διάθεσή της από τον Γενάρη μέχρι τον Ιούνιο (συνολικά το κόστος της μεταγραφής φτάνει κοντά στα 2,5 εκ. ευρώ) δεν βρήκε ούτε αυτή τη φορά θέση στην ενδεκάδα, με τα ερωτηματικά που προκύπτουν γύρω από τη διαχείρισή του να είναι πολλά.

Κανένας δεν μπόρεσε να καταλάβει γιατί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Μανόλο Χιμένεθ προτίμησε να τον καθηλώσει στον πάγκο και να επιλέξει κόντρα σε μία ομάδα που όλοι ήξεραν ότι θα καθίσει πίσω και θα περιμένει να παίξει με δύο αμυντικά χαφ που αναμφίβολα δεν διακρίνονται για τις δημιουργικές τους ικανότητες.

Ο Σέρβος ήρθε ως ένα 8άρι που έχει έξυπνη κάθετη πάσα και σωστές αλλαγές παιχνιδιού. Αν δεχθούμε ότι το πρώτο διάστημα ήταν πίσω από πλευρά φυσικής κατάστασης πλέον δεν υπάρχει αυτή η δικαιολογία. Έχουν περάσει 2 και πλέον μήνες από τη μέρα άφιξής του.

Πέρα από το γεγονός πως ο διεθνής μέσος δεν έχει αποκτήσει ακόμα ρόλο-κλειδί στην ΑΕΚ, προκύπτει ζήτημα και από τον τρόπο που τον αξιοποιεί ο Χιμένεθ, όποτε γινεται αυτό. Ο Ισπανος τεχνικός επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Κρίστισιτς ως δεκάρι απέναντι στον Παναθηναϊκό, με το συγκεκριμένο… πείραμα να μην το βλέπουμε για πρώτη φορά.

Ο Σέρβος χαφ δεν είναι… Μάνταλος. Ούτε μπορεί να γίνει. Η θέση του στο γήπεδο και τα πράγματα που μπορεί να δώσει εκεί είναι συγκεκριμένα. Ωστόσο, προφανώς στα μάτια του Χιμένεθ, στη συγκεκριμένη θέση οι Άλεφ και Γαλανόπουλος είναι πιο πάνω στις επιλογές του. Κάτι που δεν μπορεί παρά να προκαλέσει προβληματισμό. Καθώς είτε κάτι ζυγίζει λάθος ο προπονητής του Δικεφάλου, είτε κάτι… τρέχει με τον Κρίστισιτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ