Άρης: Τα έξι βήματα για την επιστροφή στην Ευρωπαϊκή «λάμψη»

Άρης: Τα έξι βήματα για την επιστροφή στην Ευρωπαϊκή «λάμψη»

To10.gr παραθέτει το πρόγραμμα των τελευταίων έξι αγωνιστικών της Σούπερ Λίγκα και εξηγεί οτι όλα είναι στο χέρι του Άρη όσον αφορά την υπόθεση «Ευρώπη».

Παρά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκη» η υπόθεση «Ευρώπη» παραμένει ξεκάθαρα στα χέρια του Αρη.

Τόσο για το πρόγραμμα είναι ευνοϊκό για τους κίτρινους, όσο και γιατί τον τελευταίο 1,5 μήνα η ομάδα του Σάββα Παντελίδη βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Δείχνοντας μάλιστα ότι ακόμη έχει περιθώρια βελτίωσης και πως δεν έχει χτυπήσει «ταβάνι».

Την ίδια ώρα ο βασικός αντίπαλός της Παναθηναϊκός πραγματοποιεί έναν κάκιστο δεύτερο γύρο, έχοντας μεγάλο πρόβλημα στο γκολ.

Οι δύο ομάδες μπαίνουν στις τελευταίες έξι «στροφές» του πρωταθλήματος με διαφορά πέντε βαθμών, καθώς ο «Θεός του πολέμου» έχει 37 και το τριφύλλι 32.

Θεωρητικά στο «κόλπο» της Ευρώπης έχει μπει και ο Παναιτωλικός μετά τη νίκη του με 5-0 επί του Πανιωνίου. Η ομάδα του Αγρίνιου έφτασε τους 33 βαθμούς, όμως αν δει κάποιος το πρόγραμμα της θα διαπιστώσει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο

Αρκεί να πούμε ότι στις τρεις προσεχείς αγωνιστικές το συγκρότημα του Δέλλα υποδέχεται τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και στη συνέχεια πηγαίνει στο ΟΑΚΑ για να παίξει με την ΑΕΚ, ενώ την 27η αγωνιστική φιλοξενεί τον Ολυμπιακό. Επίσης έχει να παίξει και με τους Παναθηναϊκό και Άρη.

Οσον αφορά την ομάδα του Παντελίδη, κομβικές χαρακτηρίζοντας οι δύο προσεχείς αγωνιστικές στο πλαίσιο των οποίων υποδέχεται τους ουραγούς Απόλλων Σμύρνης και ΟΦΗ. Ζητούμενο φυσικά είναι το 2Χ2 το οποίο αν έρθει θα έχει δώσει ένα πολύ καλό «μαξιλαράκι».

Ηδη από την 25η αγωνιστική, ο Αρης μπορεί να έχει αυξήσει το προβάδισμα του έναντι του Παναθηναϊκού. Κι αυτό καθώς το τριφύλλι υποδέχεται τον Ολυμπιακό και πολύ δύσκολα θα φτάσει στους τρεις βαθμούς.

Συνεπώς με «τρίποντο» επι του ουσιαστικά «καταδικασμένου» Απόλλωνα, ο «Θεός του πολέμου» μπορεί να έχει ξεφύγει ακόμη και με οκτώ βαθμούς από την ομάδα του Δώνη.

Φυσικά πρωταρχικός στόχος για τους Θεσσαλονικείς είναι είσοδος στην 5άδα, όμως ασφαλώς έχουν το δικαίωμα να κοιτούν και ψηλότερα. Ο Ατρόμητος βρίσκεται στους 43 βαθμούς (έχοντας νικήσει στο ματς του πρώτου γύρου με 4-2), όμως και η ομάδα του Περιστερίου έχει επίσης δύσκολο πρόγραμμα

Την προσεχή αγωνιστική υποδέχεται την ΑΕΚ, την επόμενη αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, ενώ την 29η αγωνιστική παίζει με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Φυσικά κομβικό ματς για τον Αρη όσον αφορά την 4άδα είναι το ματς με την ομάδα του Κάναντι στο Βικελίδης, μία αγωνιστική πριν, δηλαδή την 28η.

Ζητούμενο για το συγκρότημα του Παντελίδη είναι να πάει στο ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου με τον Παναθηναϊκό με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά. Ετσι θα έχει την ευχέρεια να πάει για δύο αποτελέσματα και ακόμη και αν ηττηθεί (και χάσει και το πλεονέκτημα έδρας) να μην αγχωθεί ιδιαίτερα.

Ο Αρης θα έχει ένα ακόμη δύσκολο «εμπόδιο» την προτελευταία αγωνιστική (29η) καθώς θα δοκιμάζεται στον Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό, από τον οποίο έχει ηττηθεί στο Βικελίδης με 1-2. Πιθανό όμως το ενδεχόμενο το ματς αυτό να μην «λέει» και τίποτα καθώς όλα μπορεί να έχουν κριθεί.

Επιπλέον την τελευταία αγωνιστική ο Αρης υποδέχεται την αδιάφορη Ξάνθη και δύσκολα δεν θα καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΩΣ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ