Ο Καρέλης που «κουμπώνει» και οι προϋποθέσεις

Ο Καρέλης που «κουμπώνει» και οι προϋποθέσεις

Τα σενάρια που κυκλοφόρησαν για την επιστροφή του διεθνούς επιθετικού στον Παναθηναϊκό, η εκτίμηση του Νταμπίζα και τα πολλά «αν» που τα συνοδεύουν.

Το να συζητάει κανείς στον τωρινό Παναθηναϊκό για μεταγραφές, όπως για παράδειγμα για τα σενάρια που κυκλοφόρησαν για επιστροφή του Νίκου Καρέλη, είναι μάλλον παράδοξο. Απομένουν λιγότερο από τρεις εβδομάδες πλέον για να παρουσιάσει η ΠΑΕ έναν πλήρη φάκελο, προκειμένου να εξασφαλίσει την άδεια.

Αν τα καταφέρει μπορεί να γίνουν πολλές συζητήσεις για την ενίσχυση που είναι απαραίτητη το καλοκαίρι. Στην περίπτωση, ωστόσο, που επαναληφθεί το περσινό δεν χρειάζεται να ειπωθεί το παραμικρό. Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει απλώς να επιβιώνει και τίποτα περισσότερο. Σε ό,τι αφορά την άδεια, παρά τα ανοιχτά μέτωπα, που ακόμα δεν έχει κλείσει ο Αλαφούζος, υπάρχει αισιοδοξία ότι δεν θα προκύψει πρόβλημα. Κανείς, πάντως, στην ΠΑΕ δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά…

Σε κάθε περίπτωση, η ζωή δεν σταματά κι εκτός από το παρόν, το να σκέφτονται και το προσεχές μέλλον ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Νίκος Νταπίζας με τον προπονητή Γιώργο Δώνη σαφώς και είναι απολύτως φυσιολογικό. Τις τελευταίες μέρες, λοιπόν, ξεκίνησαν τα σενάρια που θέλουν τους «πράσινους» να εξετάζουν την επιστροφή του διεθνούς επιθετικού. Αυτοί που τα διακινούν, χρεώνουν τις πληροφορίες τους στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί όντως να αντλούν τις πηγές τους από εκεί.

Δεν θέλει φυσικά και μεγάλη σκέψη ή φαντασία για να καταλάβει κανείς ότι οποιοσδήποτε καλός Έλληνας ποδοσφαιριστής θα απασχολούσε τον Παναθηναϊκό. Ειδικά ο Καρέλης, τον οποίο έχει σε εκτίμηση και ο κόσμος. Αλλά επειδή αποφάσεις δεν παίρνουν οι οπαδοί, το σίγουρο είναι ότι τον έχει σε εκτίμηση ο Νταμπίζας. Αυτός τον έφερε το καλοκαίρι του 2013 στον Παναθηναϊκό από τη ρωσική Άμκαρ Περμ. Με ελάχιστα χρήματα, ενώ ο Καρέλης έφερε σχεδόν τρία εκατ. ευρώ για να πάει στη Γκενκ, τον Γενάρη του 2016.

Στο Βέλγιο ο Καρέλης ήταν εντυπωσιακός, η μετοχή του ανέβαινε διαρκώς και είχαν πυκνώσει τα δημοσιεύματα που ήθελαν μεγαλύτερους συλλόγους του Βελγίου, αλλά και ομάδες από Ολλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία να τον έχουν βάλει στο μάτι. Ήταν, όμως, ιδιαίτερα άτυχος. Στο τέλος του ίδιου έτους υπέστη ρήξη χιαστών και γύρισε έπειτα από σχεδόν δέκα μήνες! Ποτέ δεν βρήκε τον παλιό του εαυτό.

Η μεγάλη αποχή τον επηρέασε και είναι φανερό ότι στη Γκενκ έχασαν την πίστη τους στον αριστεροπόδαρο επιθετικό. Ο Καρέλης το περασμένο καλοκαίρι κατέληξε δανεικός στον ΠΑΟΚ (ήταν κοντά στην ΑΕΚ, αλλά ανηφόρισε στη Θεσσαλονίκη). Στον «Δικέφαλο», ωστόσο, δεν καθιερώθηκε ακόμα κι όταν αποχώρησε ο Πρίγιοβιτς. Έχει μόλις εννέα ματς, τέσσερα στο πρωτάθλημα και τρία γκολ, όλα στο κύπελλο, όπου έχει επίσης τέσσερις συμμετοχές. Μετράει κι έναν αγώνα στο Γιουρόπα Λιγκ. Και φέτος αντιμετώπισε μικροτραυματισμούς και με τα έως τώρα δεδομένα θεωρείται απίθανο να τον κρατήσει ο ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός σαφώς και θα τον ήθελε. Ο Καρέλης έφτασε πλέον 27 ετών (γεννήθηκε στις 24/2/92). Βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία, είναι έμπειρος, έχει περάσει δύσκολες καταστάσεις, είναι ταλαντούχος, έχει κίνητρο να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν έως το τέλος του 2016 και φυσικά το «τριφύλλι» θέλει οπωσδήποτε ενίσχυση στην επίθεση. Από τη στιγμή που θέλει να κάνει και στροφή στους Έλληνες, σαφώς ο Καρέλης «κουμπώνει» απόλυτα. Μπορεί να παίξει και δεύτερος φορ και μόνος του μπροστά και κοντά στον επιθετικό στο 3-4-2-1, που επιλέγει συχνά. Απ’ όποια πλευρά και να το πάρει κανείς, ο Κρητικός άσος ταιριάζει στο πρότζεκτ που τρέχει, στη φιλοσοφία των Νταμπίζα, Δώνη. Πληροί τις προϋποθέσεις.

Εδώ, όμως, ξεκινούν τα «αν». Πρώτον, να συζητάμε για την άδεια. Γιατί αν επιτρέπεται ένας μόνο παίκτης άνω των 23 ετών, θα πρέπει να αποφασιστεί σε ποια θέση θα προτιμηθεί. Στην επίθεση, στα χαφ, στην αμυντική γραμμή. Διότι δεν ξέρεις κι απ’ αυτούς που υπάρχουν τώρα ποιοι θα μείνουν. Ο Κουλιμπαλί δεν ανανεώνει, ο Μουνιέ φεύγει, ο Κάτσε είναι νωρίς να πει κανείς αν θα μείνει και οι Γιόχανσον, Ινσούα μπορεί να φέρουν πρόταση και να ζητήσουν να αποχωρήσουν.

Αλλά αυτό δεν είναι το πιο σοβαρό «αν». Ο Καρέλης έχει συμβόλαιο με τη Γκενκ έως το 2020. Θα τον αφήσει ελεύθερο η ομάδα του Βελγίου; Να τον αγοράσει ο Παναθηναϊκός αποκλείεται και γιατί δεν μπορεί και γιατί δεν είναι αυτός ο τρόπος λειτουργίας του Νταμπίζα, ειδικά σε μνημονιακό πρότζεκτ. Θα πει κάποιος πόσα να ζητήσει η Γκενκ για έναν παίκτη με λίγες συμμετοχές τα τελευταία 2,5 χρόνια και με έναν ακόμα χρόνο συμβολαίου; Μπορεί οι Βέλγοι να θελήσουν να επεκτείνουν το συμβόλαιό του για να τον δανείσουν ξανά και να περιμένουν ίσως κάποιο κέρδος με μία οψιόν, αν έχει μία γεμάτη σεζόν, όπου πάει. Μπορεί και να θέλουν να τον κρατήσουν. Πάλι είναι νωρίς να γνωρίζει κανείς τι ισχύει.

Επιπλέον, υπάρχει και ο παίκτης. Θέλει να επιμείνει στο εξωτερικό; Σε κάποια άλλη ομάδα ή έστω στη Γκενκ; Θέλει να γυρίσει; Στον Παναθηναϊκό ξέρει ότι θα έχει χρόνο συμμετοχής, αλλά όχι και το συμβόλαιο που θα ήθελε. Ενδεχομένως, πολύ δύσκολα θα του δοθούν περισσότερα από 250.000-300.000 ευρώ. Τα θεωρεί αρκετά ή πιστεύει ότι μπορεί να βρει καλύτερη προσφορά. Ο Καρέλης, πάντως, είναι ένα όνομα που μάλλον θ’ απασχολήσει το  «τριφύλλι», αν εξασφαλιστεί η άδεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ