Στα 4,5 εκατ. έκλεισε η προηγούμενη ΑΜΚ

Στα 4,5 εκατ. έκλεισε η προηγούμενη ΑΜΚ

Το ποσό των 4.505.132 ευρώ μπήκε στην ΑΜΚ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που ολοκληρώθηκε στις 21 του περασμένου Ιανουαρίου και ήταν ουσιαστικά φωτογραφική για τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Η χρηματοδότηση από τον Αλαφούζο θα ξεπεράσει τα 25 εκατ. ευρώ σε μόλις οκτώ μήνες.

Στον Παναθηναϊκό αποφάσισαν τον προηγούμενο Σεπτέμβριο ΑΜΚ ύψους δέκα εκατ. ευρώ. Λίγο πριν υπογραφεί το συμφωνητικό μεταξύ του Γιάννη Αλαφούζου και του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.

Αυτή ήταν ουσιαστικά φωτογραφική για τον Ταϊλανδό επιχειρηματία, ο οποίος αρχικά όπως διέρρεε από την πλευρά του Αλαφούζου έβαλε μάξιμουμ ένα εκατ. ευρώ, αλλά στη συνέχεια έκανε πίσω. Για την ακρίβεια εξαφανίστηκε, χωρίς ακόμα κανείς να έχει ενημερώσει το γιατί. Όπως και να έχει, ο Αλαφούζος ήταν αυτός που κλήθηκε να βάλει ένα ποσό για να τακτοποιηθούν ορισμένες υποχρεώσεις.

Από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, λοιπόν, ανακοινώθηκε ότι η συγκεκριμένη ΑΜΚ, η οποία ολοκληρώθηκε στις 21 του περασμένου Σεπτεμβρίου δεν καλύφθηκε ούτε κατά το ήμισυ. Αντί για δέκα εκατ. ευρώ, μπήκε το ποσό των 4.505.132,65 ευρώ με καταβολή μετρητών. Η ΑΜΚ εγκρίθηκε από το υπουργείο και  καταχωρήθηκε η απόφαση στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.).

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, αυτό το ποσό έρχεται να προστεθεί στις αυξήσεις που έγιναν στο «τριφύλλι» το περασμένο καλοκαίρι και καλύφθηκαν από τον Αλαφούζο, συνολικά λίγο περισσότερα από 21 εκατ. ευρώ, ενώ τρέχει για δύο μήνες και η ΑΜΚ ύψους 6 εκατ. ευρώ, που αποφασίστηκε στη ΓΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στις 28 Φεβρουαρίου.

Αναμένεται να μπει ένα ποσό τουλάχιστον 3,5-4 εκατ. ευρώ από τον μεγαλομέτοχο για να εξασφαλιστεί η άδεια. Με λίγα λόγια η χρηματοδότηση σε διάστημα 8 μηνών θα ξεπεράσει τα 25 εκατ. ευρώ. Είναι δεδομένο ότι ένα μεγάλο μέρος έχει πάει στο χρέος, οπότε αυτό είναι σίγουρα κάτω των 30 εκατ. ευρώ. Μπορεί και κάτω των 25 εκατ. ευρώ, αλλά αυτό θα πρέπει να το ξεκαθαρίσει η ΠΑΕ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ