Ετοιμάζει Ντίας και Γκερέρο για το ντέρμπι ο Μαρτίνς 

Ετοιμάζει Ντίας και Γκερέρο για το ντέρμπι ο Μαρτίνς 

Ο Χασάν δεν κατάφερε να προπονηθεί την Τετάρτη και ο Πέδρο Μαρτίνς ετοιμάζει… εναλλακτικό πλάνο εν όψει Παναθηναϊκού

Σε ρυθμούς «ντέρμπι» ο Ολυμπιακός στον Ρέντη. Με τον Πέδρο Μαρτίνς να βλέπει χθες τον Αχμέντ Χασάν να μην καταφέρνει να ενσωματωθεί με την ομάδα στο φυσιολογικό πρόγραμμα προπόνησης. Ο Αιγύπτιος που αποχώρησε τραυματίας την Κυριακή από το ματς με τον Άρη, στην 5η φορά φέτος που του προκύπτει ένας τέτοιος μπελάς. Αυτή τη φορά μάλιστα σε μια συγκυρία που όχι μόνο είχε μονιμοποιηθεί στις επιλογές 11άδας, αλλά και που με μια σειρά από γκολ έχει καταφέρει να γίνει ουσιαστικός.

Τι σκοπεύει να κάνει ο Πορτογάλος προπονητής αν δεν έχει τον Χασάν στο 100% για το ντέρμπι; Το αυτονόητο. Το έδειξε άλλωστε ήδη από χθες. Μια πρώτη προσέγγιση, μέσα από τις δοκιμές τακτικής. Εκεί όπου ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ισπανός που την Κυριακή αντικαθιστώντας τον Χασάν πέτυχε το 10 φετινό του γκολ με την Ερυθρόλευκη. Δεν τον λες… φονιά. Δεν μπορεί όμως κάποιος να παραβλέψει πως έχει δώσει και εκείνος αρκετές λύσεις. Κάνοντας κατά καιρούς ένα πολύ καλό δίδυμο στην κορυφή με τον Κώστα Φορτούνη.  Δεν ήταν όμως μονάχα ο Γκερέρο το «νέο» πρόσωπο σε αυτή την πρώτη δοκιμή όπως αυτή προέκυψε μέσα από το «διπλό» στη χθεσινή προπόνηση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς φέρεται να φλερτάρει με την ιδέα να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα της ομάδας του και τον Ζιλ Ντίας. Τον 22άχρονο winger που έχει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα από το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με την ΑΕΚ (4-1). Εκείνο το ματς έγινε στις 17 Φλεβάρη, αυτό με τον Παναθηναϊκό γίνεται στις 17 του Μάρτη. Έναν μήνα μετά λοιπόν ο Ντίας διεκδικεί την δική του ολική επαναφορά. Ο Πορτογάλος, ο Γκερέρο και ο Ποντένσε ήταν το «τρίγωνο» με το οποίο έγιναν χθες όλες οι ασκήσεις «τακτικής» αλλά και το «διπλό». Εξ ου και η εντύπωση πως ο Μαρτίνς τους ετοιμάζει για την Κυριακή.  Φυσικά ακόμη είναι Πέμπτη. Και ως τις τελικές επιλογές του προπονητή, προφανώς και υπάρχει μπόλικος δρόμος μπροστά.

Από την άλλη οι υπολογισμοί που μπορούν να γίνουν είναι συγκεκριμένοι. Ο Ντίας με τον Μασούρα διεκδικούν μια θέση στα άκρα, και ο Γκερέρο θα παίξει μόνο αν δεν τα καταφέρει ο Χασάν. Ο Φορτούνης είναι αμετακίνητος, ο Γκιγιέρμε το ίδιο και σε αυτή την συγκυρία ο 48άχρονος προπονητής δείχνει να εμπιστεύεται αρκετά και τον Ανδρέα Μπουχαλάκη. Τον Έλληνα μέσο που ξεκίνησε τη σεζόν ως βασικός, έμεινε για μεγάλο διάστημα πιο πίσω στις επιλογές, αλλά βρήκε τον τρόπο να επανέλθει.

Αντίστοιχα και στους πιο πίσω. Με τον Σα να είναι δεδομένος. Οι Ομάρ και Κούτρης επίσης στα άκρα της άμυνας. Και με τον Μαρτίνς αυτόν τον καιρό να δίνει διαδοχικά ματς στο δίδυμο Μεριά, Μιράντα. Για όσους τυχόν δεν το έχουν παρατηρήσει; Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί έχουν γίνει «ζευγάρι» στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Στα ματς με τον ΟΦΗ (5-1), τον Απόλλωνα (0-2) και τον Άρη (4-1).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ