Παντελίδης: «Έγινε δουλειά στα αποδυτήρια, ξέρουμε που χρειάζεται ενίσχυση για το καλοκαίρι»

Παντελίδης: «Έγινε δουλειά στα αποδυτήρια, ξέρουμε που χρειάζεται ενίσχυση για το καλοκαίρι»

Ο Σάββας Παντελίδης με αφορμή την συμπλήρωση 15 αγώνων στον πάγκο του Αρη μίλησε για το τι έχει αλλάξει στην ομάδα από τη μέρα που ανέλαβε, για τον στόχο της επιστροφής στην Ευρώπη αλλά και για το πόσο βοήθησαν οι μεταγραφές του Ιανουαρίου τονίζοντας παράλληλα πως ξέρει που χρειάζονται ενίσχυση οι «κίτρινοι» το καλοκαίρι.

Έναν μίνι απολογισμό της παρουσίας του στον Αρη έκανε ο Σάββας Παντελίδης με αφορμή την συμπλήρωση ενός γύρου στο πάγκο των «κίτρινων». Ο Παντελίδης μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο στα πέριξ αυτού όπως είναι οι εγκαταστάσεις της ομάδας αλλά και τα τμήματα υποδομής.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο προπονητής του Αρη:

Για τον ένα γύρο στον πάγκο του Άρη: «Είναι πολύ σημαντικό, πρώτος εγώ, να σκέφτομαι τι έχει πάει καλά. Το πρώτο που άλλαξε, από το παιχνίδι με την Ξάνθη και μετά, είναι τα αποδυτήρια. Έχει γίνει μεγάλη δουλειά σε αυτό το κομμάτι, κυρίως από τους ποδοσφαιριστές, γιατί μείναμε λιγότεροι, χωρίς να εννοώ φυσικά ότι έφυγαν παιδιά που έκαναν κακό στην ομάδα. Η ομάδα μπήκε σε καλύτερο δρόμο και το έδειξε με την αντίδρασή της στο ματς της Ξάνθης και μετά, όταν τα πράγματα ήταν οριακά. Έπειτα από συζήτηση μέσα στα αποδυτήρια βάλαμε έναν στόχο, γιατί μέχρι ένα σημείο δεν υπήρχε ορατός στόχος. Εγώ από την πρώτη μέρα που ανέλαβα είχα πει γιατί είμαι εδώ. Μην είστε σίγουροι όμως ότι αυτό υπήρχε και στα αποδυτήρια. Αυτό που έβλεπα και αφουγκραζόμουν ότι υπάρχει είναι «παίζουμε καλά ή δεν παίζουμε και όπου βγει». Ο στόχος της Ευρώπης, αφού χάθηκε αυτός του Κυπέλλου, οριοθετήθηκε ουσιαστικά από εμένα, αυτό έγινε μετά από κουβέντα».

Για το αγωνιστικό κομμάτι: «Ασφαλώς όταν μία ομάδα αρχίζει να κάνει τα πράγματα βελτιώνονται γενικώς, και για τον προπονητή και για τους ποδοσφαιριστές. Δεν αλλάξαμε κάτι, απλά πλέον τα παιδιά μπορούν να ακολουθήσουν καλύτερα κάποια πράγματα και έχουν και τις δυνάμεις να το κάνουν. Δεν νομίζω κάποιος να μην αντιλαμβάνεται τη διαφορά, πώς έτρεχε η ομάδα πριν και πώς τρέχει τώρα μέσα στο γήπεδο. Επειδή όμως γενικά σαν λαός, αλλά ιδιαίτερα σαν ομάδα, είμαστε πολύ ενθουσιώδεις ή απογοητευόμαστε πολύ εύκολα, το σημαντικό δεν είναι τι κάναμε, αλλά τι θα κάνουμε. Έχουμε έξι παιχνίδια στα οποία πρέπει να πάρουμε όσο περισσότερους βαθμούς για να πετύχεθ η ομάδα το στόχο της. Ακόμα δεν κάναμε τίποτα. Ο Άρης λόγω της περιπέτειας που πέρασε τα τελευταία χρόνια δεν έχει βρει ακόμη την ισορροπία του, να χαίρεται λίγο και να απογοητεύεται λίγο, διότι αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς ξαφνικά ούτε να πιστεύεις ότι έκανες τα πάντα ούτε ότι καταστράφηκες. Όσον αφορά το τακτικό κομμάτι και τι θα πρέπει να βελτιώσουμε, σίγουρα πέρασε μία περίοδος δύσκολη, την ξεπεράσαμε και σιγά σιγά θέλουμε να αποκτήσουμε πιο πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι μας».

Για το τι λέει στους ανθρώπους του για την εμπειρία του Άρη: «Ένα διάστημα με μεγάλη ένταση. Ένα καλούτσικο ξεκίνημα, μία δύσκολη συνέχεια και μετά… βλέπεις τον ήλιο. Το δύσκολο συνήθως είναι όταν αρχίσεις να ανεβαίνεις το βουνό να συνεχίσεις να το ανεβαίνεις, διότι σε παίρνει πολύ πιο εύκολα η κατηφόρα».

Για το τι δούλεψε περισσότερο για να βελτιώσει: «Αυτή η ομάδα ήταν πάρα μα πάρα πολύ αφελής. Έμπαινε μέσα στο γήπεδο και δεν είχε συγκεκριμένο στόχο και πλάνο, απλά έμπαινε για παίξει μπάλα και όπου βγει. Αυτό έβλεπα εγώ, χωρίς να θέλω να κρίνω την προηγούμενη κατάσταση. Για παράδειγμα, μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είπα ότι η ομάδα μου θύμισε τον προηγούμενο Άρη. Πλέον θεωρώ ότι η ομάδα ξεκινάει και τελειώνει το παιχνίδι ούσα περισσότερο προσηλωμένη στο πλάνο της. Αυτό οφείλεται και στην ένταση των προπονήσεων, από τον Ιανουάριο και μετά. Έχει αυξηθεί πάρα πολύ, παρότι για ένα διάστημα πληρώσαμε αυτό με κακές εμφανίσεις».

Για το αν είναι έτοιμος ο Άρης να είναι πρωταγωνιστής στο γήπεδο: «Το πώς παρουσιάζεται μία ομάδα στο γήπεδο εξαρτάται από τον αντίπαλο. Είμαστε έτοιμοι και δουλεύουμε για να αντιμετωπίσουμε όλες τις καταστάσεις, ακόμα και τις κλειστές άμυνες, όπως αναμένεται να συναντήσουμε στα από εδώ και πέρα παιχνίδια μας».

Για το αν η 3η ή η 4η θέση είναι ρεαλιστικές: «Δε μίλησα ποτέ για τη θέση που θα τερματίσουμε, αλλά για το στόχο της Ευρώπης. Στόχος μας είναι στα έξι παιχνίδια που απομένουν να κερδίσουμε όσο περισσότερα μπορούμε, αν όχι όλα».

Για το τι κρατά από τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό: «Τα δύσκολα για μένα δεν ήταν τα ντέρμπι, είναι τα ματς που έρχονται. Γιατί; Γιατί μέσα στην εβδομάδα δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεις στους ποδοσφαιριστές τη σημασία του αγώνα και το πόσο κομβικός είναι. Στα ντέρμπι ο καθένας πάντα δίνει το κάτι παραπάνω και δείχνει ότι θέλει να παίξει, αυτό είναι το εύκολο. Είναι πολύ πιο δύσκολο λοιπόν να κρατήσεις συγκεντρωμένη την ομάδα σου όταν παίζεις με τον Απόλλωνα, να περάσεις στον παίκτη ότι πρέπει να είναι 100% συγκεντρωμένος στο γήπεδο και ότι από αυτό το παιχνίδι έχει μόνο να χάσει. Αν κερδίσεις τον Απόλλωνα δε θα σου πει κανένας μπράβο, διότι ο κόσμος το θεωρεί υποχρέωση του Άρη».

Για το αν γίνεται προετοιμασία για την νέα χρονιά: «Υπάρχουν σκέψεις και έχουμε συζητήσει ορισμένα θέματα με τη διοίκηση από τον Ιανουάριο ακόμα που είχε εντοπίσει κάποιους μεταγραφικούς στόχους. Δε μας βγήκαν, αλλά το πιθανότερο είναι να μας απασχολήσουν ξανά για το καλοκαίρι. Ξέρουμε πού χρειάζεται η ομάδα ενίσχυση. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους».

Για το τι εννοούσε με τη βελτίωση ορισμένων συνθηκών: «Να ξεκαθαρίσω το εξής: για το οικονομικό, τα πράγματα δεν είναι άσχημα. Δεν μπορεί να πει δηλαδή κάποιος ότι αυτό είναι η αιτία ή η αφορμή που η ομάδα πηγαίνει καλά ή δεν πήγαινε καλά το προηγούμενο διάστημα. Ασφαλώς όμως θα θέλαμε καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Τι εννοώ; Τα γήπεδα που προπονούμαστε να είναι καλύτερα. Σε αυτό το κομμάτι χρειάζεται βελτίωση, χωρίς να κατηγορώ τη διοίκηση, γιατί είδα φωτογραφίες πώς ήταν το αθλητικό κέντρο πριν από το καλοκαίρι και μπορώ να αντιληφθώ την προσπάθεια που έγινε και την πρόοδο. Μακάρι του χρόνου να γίνει ένα βήμα παραπάνω, όχι γιατί ο Παντελίδης έχει συνηθίσει να δουλεύει σε άλλες συνθήκες. Γιατί όσο ανεβαίνεις επίπεδο θα πάρεις και ποδοσφαιριστές μεγαλύτερου επιπέδου. Όταν λοιπός αυτός έχει μάθει να δουλεύει με παροχές του οκτώ και εσύ τον βάλεις στις παροχές του πέντε, είναι δεδομένο ότι μετά από ένα σημείο θα αρχίσει να σου αποδίδει και αυτός στο πέντε. Δεν υπάρχει κανείς που θα ανεβάσει τις συνθήκες, όλοι προσαρμόζονται σε αυτές. Έχουν γίνει πράγματα, οπωσδήποτε όμως χρειάζεται βελτίωση σε αυτό το κομμάτι».

Για το αν έχει την αποδοχή του κόσμου του Άρη: «Μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα είχα πει ότι πρώτη φορά ένιωσα μέλος αυτής της ομάδας. Όσο περνάει ο καιρός το αισθάνομαι και περισσότερο».

Για το πόσο βοήθησαν οι χειμερινές μεταγραφές: «Ο Λάρσον είναι ένας ποδοσφαιριστής που ξέρει να εκμεταλλεύεται άψογα τον κενό χώρο, δεν είχαμε τέτοιον παίκτη πριν. Σκέφτεται πολύ γρήγορα για τις κινήσεις που θα κάνει στην επίθεση. Ο Κάρχουτ είναι σοβαρός και ξέρεις τι περιμένεις να πάρεις από αυτόν στο γήπεδο, ξέρει τι κάνει και πότε θα το κάνει. Ο Ροζ σε μία περίοδο που έλειπε ο Βέλεθ μας έδωσε πάρα πολλά, επίσης είναι σοβαρός και βγάζει έναν ενθουσιασμό που βρίσκεται στον Άρη. Αυτό είναι πολύ καλό».

Για τη σημασία της απουσίας του Τόνσο: «Στην παρουσία του Μάρτιν πόνταρα προσωπικά γιατί θεωρώ ότι είναι ο παίκτης που κλειδώνει σε αυτό το οποίο θέλω από την ομάδα μου. Δεν μπορώ να κάνω κάτι. Δουλεύουμε για να είναι πλέον κανονικά στην ομάδα».

Για τα τμήματα υποδομής: «Έχουμε σήμερα (σ.σ. χθες) ένα φιλικό με την Κ19. Θέλουμε να κοιτάξουμε και κάποια παιδιά γιατί είναι σημαντικό για την ομάδα να δούμε, αν μπορούν 3-4 από αυτά να είναι μαζί μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ