Δεν τα έκαναν οι προηγούμενοι, τα κάνει αυτός

Δεν τα έκαναν οι προηγούμενοι, τα κάνει αυτός

Η ΑΕΚ μεγαλώνει σε όλα τα επίπεδα, φτιάχνει γήπεδο, φτιάχνει το προπονητικό της και μια χρονιά δεν την γυρίζει πίσω.

Η επιτυχία η περσινή και η αποτυχία η φετινή έχουν αναλυθεί εκτενώς. Και στις δύο χρονιές η ΑΕΚ έμαθε πολλά. Και με αυτά πορεύεται. Ωστόσο, κάπου εδώ πρέπει να δούμε στην μεγάλη εικόνα τι βλέπει η ΑΕΚ. Τι φτιάχνει, τι μένει, τι έχει στα χέρια της για το μέλλον της.

Η μεγάλη εικόνα που ξεχνάνε οι πολλοί και κυρίως οι φίλοι της ΑΕΚ, είναι ότι η ΑΕΚ φτιάχνει το νέο γήπεδο της. Στολίδι για την χώρα, τον ελληνικό αθλητισμό, τις προσφυγικές μνήμες, κόσμημα της ιστορίας θα γίνει η «Αγιά-Σοφιά». Και πέρα από αυτά, ξέρει καλά ο οπαδός της ΑΕΚ, ο παίκτης της, ο προπονητής, η διοίκηση της, τι σημαίνει έδρα, να αγωνίζεσαι στο πραγματικό σπίτι σου, όχι στο… Νταχάου του Δήμου Αμαρουσίου. Δηλαδή, σε ένα γήπεδο που είναι αχανές στάδιο και δεν βρίσκεται εκεί που γεννήθηκε ο σύλλογος. Και όλα αυτά δίχως δάνεια, δίχως να ματώσει ο κόσμος, δίχως να ρισκάρουν… ευρώ από την βιωσιμότητα της ομάδας.

Προχωράμε στο προπονητικό κέντρο, εκεί που δουλεύουν παίκτες και προπονητής κάθε μέρα. Πολύ σύντομα θα γίνει ιδανικό. Με γήπεδα, γυμναστήρια, κέντρο αποθεραπείας και ξενώνες για την πρώτη ομάδα και τις Ακαδημίες. Μια ΑΕΚούπολη εκεί που πρέπει. Μακριά από το κέντρο, μακριά από την βαβούρα, σε ένα σημείο που η ΑΕΚ φιλοδοξεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερα σε όλα τα επίπεδα. Και όλα αυτά μέσα σε 1-2 χρόνια θα είναι όλα πανέτοιμα.

Όλα αυτά είναι έργα, είναι μπετά, είναι πράγματα που θα μείνουν όχι για αύριο, μεθαύριο. Θα μείνουν για πάντα, κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. Φανταστείτε ότι το «Νίκος Γκούμας» κατασκευάστηκε το 1930, εκσυγχρονιζόταν δεκαετία με τη δεκαετία και έπεσε το 2003 όταν είχε πληγεί από τον σεισμό.

Οπότε αντιλαμβάνεται κανείς για τι παρακαταθήκη μιλάμε για τον σύλλογο αυτά τα έργα που δεν μπορούσαν να κάνουν οι προηγούμενοι σε τέτοιο επίπεδο, αλλά τα ολοκληρώνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Για το προπονητικό βοήθησε πολύ και ο Νίκος Νοτιάς στο ξεκίνημα και για τις Ακαδημίες σημαντική επένδυση έχει κάνει ο Γρηγόρης Σαράντης, αλλά η συμβολή Μελισσανίδη είναι καταλυτική. Κόντρα σε όλους και όλα, η ΑΕΚ κάνει αυτό που πρέπει, αυτό που έπρεπε χρόνια. Και αυτό δεν σβήνει με μια κακή χρονιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ