Τα «κλειδιά» της επιτυχίας του Παναθηναϊκού

Τα «κλειδιά» της επιτυχίας του Παναθηναϊκού

Το «τριφύλλι» πρέπει να κάνει συγκεκριμένα πράγματα στο γήπεδο για να πανηγυρίσει τη νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου.

Σε ένα ντέρμπι, όσο κλισέ κι αν ακούγεται, ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα κρίνει το παιχνίδι.

Υπάρχουν δεκάδες παράγοντες, λεπτομέρειες. Η τύχη, ένα λάθος, μία διαιτητική απόφαση. Το σίγουρο είναι ότι πρώτα απ’ όλα χρειάζεται πάθος και θέλησε. Ο Παναθηναϊκός μετά την ισοπαλία με την ΑΕΚ ανέβασε την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή του και θα παραταχθεί αποφασισμένος, στην τελευταία ευκαιρία που έχει για φέτος, ώστε να πετύχει μία σπουδαία νίκη και να δώσει χαρά στον κόσμο του.

Εκτός από το πάθος φυσικά και το να πηγαίνεις πρώτος σε κάθε μονομαχία, σε κάθε μπάλα, υπάρχουν κι άλλα στοιχεία. Ο Ολυμπιακός σαφώς και είναι ανώτερος ποιοτικά. Ο Γιώργος Δώνης έχει στο μυαλό του, πώς να μπλοκάρει τους Πειραιώτες κι ελπίζει το σχέδιό του να βρει ανταπόκριση από τους ποδοσφαιριστές του στον αγωνιστικό χώρο. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Φρένο στον άξονα: Ο Γκιγέρμε είναι εργάτης κι εφόσον ξεκινήσει δίπλα του ο Καμαρά ο άξονας αποκτά ταχύτητα. Μπροστά από τους δύο, ωστόσο, παίζει ο Φορτούνης, ο οποίος φέτος κάνει εξαιρετική σεζόν. Ο Δώνης σκέφτεται να παίξει με 5-3-2ή 3-5-2, όπως θέλει το βαφτίζει ο καθένας κι όχι 3-4-3, προκειμένου να διαθέτει επίσης τρεις παίκτες στον άξονα. Τον Κουρμπέλη σε ρόλο κόφτη κι εσωτερικούς μέσους τους Κάτσε, Δώνη ή στη θέση του τελευταίου τον Μπουζούκη. Γίνεται αντιληπτό, ότι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού στον χώρο ευθύνης του θα έχει τον Φορτούνη και θα είναι σημαντικό να τον φρενάρει. Αν τα καταφέρει το «τριφύλλι» θα έχει κάνει ένα πρώτο βήμα.

Μπλόκο στα άκρα: Ο Ομάρ κάνει καλή σεζόν, ανεβαίνει συχνά, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Κούτρη. Οι μπακ του Ολυμπιακού είναι επιθετικογενείς και ο Δώνης θέλει να τους περιορίσει και να τους αποκόψει από τα εξτρέμ. Δουλειά σ’ αυτό το κομμάτι δεν θα έχουν μόνο οι Γιόχανσον, Ινσούα. Θα υπάρχει εντολή στους παίκτες μπροστά να πιέζουν στα μετόπισθεν και να μην επιτρέπουν προωθήσεις. Ανάλογα επίσης που κινείται ο αντίπαλος, ο ένας εσωτερικός μέσος του Παναθηναϊκού θα απλώνεται στα άκρα για να δώσει βοήθειες.

Προσοχή στα στημένα: Ο Ολυμπιακός είναι πιο δυνατός στο ψηλό παιχνίδι κι έχει καλές εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ με τον Φορτούνη. Οι στημένες φάσεις παίζουν συχνά καθοριστικό ρόλο στα ντέρμπι, όπου συνήθως είναι κλειστά. Ο Δώνης θα έχει πίσω τους Οικονόμου, Κολοβέτσιο, Κουλιμπαλί, υπάρχει ο Κουρμπέλης που είναι καλός στα στημένα και ο υψηλόσωμος Μακέντα. Θα είναι σημαντικό να μην επιτρέψει φάσεις ο Παναθηναϊκός σε ελεύθερα χτυπήματα.

Κυνισμός: Ο Παναθηναϊκός σκοράρει με το σταγονόμετρο στον δεύτερο γύρο. Δεν παράγει φάσεις και δεν έχει την αποτελεσματικότητα, που παρατηρήθηκε στην αρχή της περιόδου. Σε ένα ντέρμπι, λοιπόν, είναι απαραίτητο να είσαι κυνικός. Μία ευκαιρία να δοθεί, θα πρέπει να γίνει γκολ. Από τον Μακέντα, τον Μπουζούκη… Όποιος και να είναι θα πρέπει να έχει καθαρό μυαλό, ικανότητα, τύχη για να εκτελέσει. Εννοείται, ότι θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προηγηθεί ο Παναθηναϊκός. Επειδή δεν έχει την ποιότητα και την εμπειρία, σαφώς και είναι προτιμότερο να φορτώσει πίεση στον αντίπαλο κι όχι να γίνει το αντίθετο, όπως με τον ΠΑΟΚ, όπου βρέθηκε νωρίς με την πλάτη στον τοίχο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ